Vierde klasse D - Ambitieus RCH presteert te wisselvallig

RCH-Atletico Club Amsterdam
RCH bewijst de laatste weken nog op zoek te zijn naar stabiliteit. Te wisselvallig was het ook tegen Atletico Club Amsterdam. De Heemstedenaren bleven steken op een 2-2 gelijkspel waar het eigenlijk niets aan heeft.
“Je kunt beter één keer winnen dan twee keer gelijk spelen”, zo luidde het oordeel van RCH-trainer Stephan Spruijt. Doordat de concurrentie ook veel punten morst, blijft RCH nog redelijk in het spoor van Spaarnwoude en DSS.
Al heeft RCH één duel meer gespeeld dan de meeste rivalen en dus kan de huidige ‘best of the rest’ zomaar terugvallen naar een achtste plaats als elke club straks weer evenveel wedstrijden heeft gespeeld. Het niveau van de dertien verenigingen ligt dit seizoen dicht bij elkaar. “Ik ben wel tevreden met ons positiespel vandaag, maar we helpen zulke grote kansen om zeep in de slotfase. Dat gebeurt te vaak, helaas”, aldus Spruijt.
Rick Balaydin kopte op aangeven van Nourdin Chabbouk de 1-0 binnen. Na de rust zorgde oud prof Sergio Ommel voor de gelijkmaker na dodelijk balverlies aan RCH zijde. Na de 1-2 werd het heel snel weer gelijk door Balaydin.
De 3-2 van Balaydin werd afgekeurd omdat de spits de keeper aanviel. (dit klopt niet helemaal, want de 2-1 voor RCH werd afgekeurd – webteam RCH).
Urwin IJssel miste ook nog een grote kans op de zege.
Zon1 18 11 2018 1
De 1-0 in de maak

Voetbal in Haarlem schreef er het volgende over:
RCH bezig aan een goede eerste seizoenshelft
RCH kent tot nu toe een goede eerste seizoenshelft. De club uit Heemstede bezit een knappe vierde plaats, waar het vorig jaar nog als achtste eindigde. Trainer Stephan Spruijt is dan ook zeer tevreden met zijn groep en staf, maar denkt dat er met een beetje geluk gewoon kan worden meegestreden om een plek in de nacompetitie.
In de zondag vierde klasse is het elke week weer de vraag hoe de top 3 eruit zal zien. Ook in de onderste helft van de competitie ligt alles nog heel dicht bij elkaar. Zo is het verschil tussen nummer 4 RCH en nummer 10 VVA Spartaan maar twee punten. “In deze competitie kan iedereen van elkaar winnen. Ook koploper Spaarnwoude heeft al 7 verliespunten. Elke week is het dus weer spannend hoe de ranglijst eruit zal dien, en dat maakt deze competitie erg spannend,” aldus trainer Spruijt.

Vergeleken met vorig seizoen doet RCH het goed. De selectie is een stuk breder geworden en ook alle randzaken zijn goed geregeld. Met een keeperstrainer en verzorger heeft de ploeg uit Heemstede een professionele staf voor een vierdeklasser. Dit is niet voor niets, want er zit vertrouwen in het huidige eerste elftal. Volgens Spruijt had RCH eigenlijk hoger moeten staan, omdat je en aantal keer ‘dom puntverlies’ leidt. “Tegen OSC speel je een wedstrijd met veel intimidatie en harde duels. Veel van mijn jongens konden daar mentaal toch niet mee omgaan en daarom verlies je daar. Tegen DSS en Terrasvogels was een gelijkspel gezien de wedstrijd wel te accepteren, maar als je ziet hoeveel kansen wij voor de rust al missen. Als je de kansen afmaakt win je die wedstrijden gewoon en sta je ergens bovenaan.”

Spruijt verwacht dat de strijd om de eerste vier plekken zal gaan tussen DSS, Spaarnwoude, Atletico Club Amsterdam en RCH. Afgelopen zondag speelde RCH thuis tegen Atletico Club Amsterdam, met als uitslag 2-2. Volgens trainer Spruijt had er eigenlijk wel meer ingezeten: “In het laatste kwartier krijg je veel kansen. Twee keer wordt de bal van de lijn gehaald en wordt er een goal onterecht afgekeurd.” RCH blijft staan op plaats vier en doet nog volop mee in de strijd om een plek in de nacompetitie.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag vierde klasse D vind je op onze competitiepagina.
Tekst: Daan Schoonderwoerd
Zon1 18 11 2018 2

Geel Wit ’20-Terrasvogels, Mitchell Smithuis weer trefzeker bij Terrasvogels.
Terrasvogels haakte aan op de ranglijst door een nipte 1-2 zege op Geel Wit ’20.
In een matige eerste helft was Terrasvogels de bovenliggende partij en de ploeg van trainer Kick de Groot scoorde via Mitchell Smithuis.
Na de rust liet Geel Wit een ander gezicht zien en creëerde de thuisploeg meer kansen. Barry Beugeling maakte acht minuten na de thee gelijk. Geel Wit had ondanks de tweede gele kaart van Valentijn M’Zaad kansen op de 2-1, maar die viel in de allerlaatste minuut aan de andere kant.
Zoals vaak dit seizoen was Smithuis de reddende engel. De verdediger stond zondag op het middenveld en lobde in de laatste minuut de 1-2 over de doelman. Daarmee nestelde Terrasvogels zich in de subtop.
“Dit is echt pech”, stelde Jeevan de Haan, assistent trainer van Geel Wit, onomwonden vast. “We speelden geen goede eerste helft, maar herstelden ons na de rust. Dan moet je wat geluk hebben in de afronding. Ondanks het resultaat kunnen we wel weer voortborduren op de goede tweede helft.

VVA/Spartaan-BSM
BSM deed uitstekende zaken op bezoek bij VVA/Spartaan. De Bennebroekers wonnen met 1-3 in Amsterdam.
Zo heeft BSM na zeven duels al tien punten. Verzameld, waar de ploeg vorig seizoen lang tegen degradatie streed. “Het is een understatement, maar we gaan onszelf echt geen illusies maken op de ranglijst. We bekijken het wedstrijd voor wedstrijd “, vertelde Lennart Loorbach.
Spits Quinte Lammerse speelde een cruciale rol bij BSM. Voor de rust was de aanvaller belangrijk bij de 0-1. In het tweede bedrijf maakte Lammerse ook de tweede treffer van de bezoekers.
Vervolgens liet de Amsterdamse doelman een houdbaar schot van Sem van de Meer onder zijn voeten doorgaan.
Na een benutte strafschop wist VVA/Spartaan het niet echt meer spannend te maken. “Het zat niet echt tegen, maar dat mag ook wel een keer”, aldus Loorbach.

Bron: Haarlems Dagblad 9 november 2018
Door: Bart Slegers
Foto’s: Harry Opheikens (zie ook Facebookpagina RCH voetbal Heemstede)
Zon1 18 11 2018 3

Spaarnwoude-Onze Gezellen – te vaak verkeerde keuze
Wederom zonder te overtuigen heeft Spaarnwoude zaterdagavond onder matig kunstlicht een 2-0 zege geboekt op het ondermaats presterende Onze Gezellen.
In het tweede seizoen van OG-trainer Delano Snijders e een relatief zwakke vierde klasse D had de oefenmeester gehoopt met zijn jonge selectie door te kunnen pakken. Maar niets is minder waar, want na zeven duels heeft de Haarlemse ploeg alleen Eendracht ’82 onder zich op de ranglijst.
“Dis is uitermate teleurstellend”, blikte Snijders terug op de start van de competitie. “Tegen Atletico verspelen we een 4-2 voorsprong en tegen VVA/Spartaan een -0 marge in de allerlaatste minuut. Dat zijn zomaar vijf punten. Dat doen we zelf uiteraard en we hebben gewoon moeite om duels professioneel tot een goed einde te brengen.”
Dat is te wijten aan de gemiddelde leeftijd van de ploeg, want alleen DSS bleek echt te sterk. Snijders merkte op dat zijn ploeg nog grote stappen moet maken. “Ook tegen Spaarnwoude maken we allerlei moeilijke keuzes in het veld die simpeler kunnen. Dat lijdt te snel tot balverlies. Dan houdt de doelman ons in de beginfase in de race, maar na de rust was er echt iets te halen voor ons.”
De van Schoten overgekomen doelman Remy Heruer hield de bezoekers in de wedstrijd, want in de eerste tien minuten leek OG achterin onder hoogspanning te staan. OG Miste wel het centrale duo Ivar Wesselman en Rob de Groot door blessures en Snijders moest noodgedwongen een beroep doen op Tim de Graaf, die normaliter in het tweede speelt.
Don Rutte en Mark Visser moesten de Spaarndammers op 1-0 zetten maar op weg naar triomf lag Heruer in de weg. “Remy keepte weer een wereldpot”, zo complimenteerde Snijders zij pupil.
Daarna ging de storm wat liggen en kwam OG iets meer in de wedstrijd zonder tot kansen te komen. Te snel werd de weg naar voren gezocht waardoor aansluiting vanuit het middenveld onmogelijk was.
Rutte zette Spaarnwoude, dat wisselvallig presteert maar wel vaak drie punten overhoudt aan de duels, op een 1-0 marge. Na de thee stond het spel van Spaarnwoude bol van slordigheden. Omdat OG maar geen druk op de eventuele gelijkmaker wist te ontwikkelen, werd het duel er niet beter op. Al kregen de Haarlemmers halverwege de tweede helft een opgelegde kans op succes.
Na een handsbal van Tom Visser in de ‘zestien’ ging de bal op de stip. Patrick Kort was echter alert op de matige inzet van Jurre Dekker.
In een seizoen waarin alles tegenzit, kon deze deceptie er voor OG ook nog wel bij. “En toch eindigen we bij de eerste vijf”, bleef Snijders hoopvol.
Zon1 18 11 2018 4 uitslagen
Zon1 18 11 2018 stand