Het was afgelopen zaterdag alles of niets voor de mannen van de RCH JO17-1. We moesten op bezoek bij de nog ongeslagen koploper Velsen.

RCH zit er net achter, maar heeft wel een wedstrijd meer gespeeld. Bij winst is er nog een (kleine) kans om winterkampioen te kunnen worden. Bij verlies weten we eigenlijk wel zeker dat we dit kampioenschap moeten laten varen. Al snel bleek dat ons jonge RCH team het moest op gaan nemen tegen een team met wat grotere mannen. Later bleek ook dat Velsen maar liefst 6 dispensatie spelers had, maar volgens de mannen hebben ze zich aan de regels gehouden door maar elke keer met 3 dispensatiespelers op het veld te staan. Wij twijfelen daar nog altijd aan, maar goed, laten we dit punt maar los laten.
O17 1 24 11 2018 1
De wedstrijd wordt gespeeld op een werkelijk super slecht grasveld. Met de snijdende koude wind daarbij maakte dit zware omstandigheden. Na de aftrap is het zoeken en eigenlijk gaat RCH meteen brutaal van start en laat zien dat ze niet naar Velsen zijn gekomen om zich weg te laten spelen. Helaas na 5 minuten een noodzakelijke wissel. Onze vaste verdediger Erfan moet met een hamstring blessure van het veld. Een kleine omschakeling is er dan nodig maar de mannen van RCH blijven lekker meespelen. Toch valt daar uit het niets het doelpunt voor Velsen. Een kleine misstap wordt afgestraft.
O17 1 24 11 2018 2
De mannen van RCH geven niet op en zijn zelfs voetballend gezien echt de betere van de partij en het leverde ook een aantal kansjes op. Dan helaas een 2e blessuregeval wanneer ook André met een hamstring blessure het veld moet verlaten. In de rust nemen we even ruim de tijd, komen we weer een beetje op temperatuur en kijken we even aan hoe de situatie rond André is. Helaas blijk al snel dat die ook niet verder kan. Bij de start van de 2e helft geeft Velsen meteen gas. Binnen 10 tellen meteen een grote kans die nog onbenut bleef. Maar het was duidelijk, Velsen ging alles op alles zetten en gooide alle middelen in de strijd om de mannen van RCH uit het spel te halen. Hier werden zo af en toe behoorlijke charges bij gebruikt, maar de scheidsrechter laat alles toe. En dan weet je dat het fout gaat. Het zijn een aantal ongelukkige momenten bij RCH die dan zorgen voor de 2-0 en de 3-0.
O17 1 24 11 2018 3
Dan zorgt een wederom harde overtreding ook nog eens voor het einde van de wedstrijd voor Tim. Met een scheur in zijn lip en een dikke neus moet hij het veld verlaten. Het is werkelijk onbegrijpelijk dat de scheidsrechter de speler van Velsen alleen maar toespreekt en verder geen kaart trekt. Maar goed, de mannen van RCH zitten nu zonder wissels en moeten de wedstrijd uitspelen. Het wordt 4-0 maar het siert onze mannen dat ze blijven strijden. Zeker in de laatste minuten zoeken we nog een aantal keer sterk de aanval maar het wil ons niet lukken om toch nog een verdiende treffer te maken.

En zo gaat deze wedstrijd verloren. Maar de mannen van RCH mogen met opgeheven hoofd van het veld af. Er was menig frustratie na de wedstrijd over een verloren wedstrijd tegen een team dat zich niet aan de regeltjes houdt. Maar ondanks het verlies zijn we toch tevreden, want we hebben tot het laatste moment gestreden en ons echt niet zo maar even van het veld laten spelen. Nu even alle blessuregevalletjes op gaan lappen en de mannen weer klaar stomen, want ook komende zaterdag wacht ons een zware tegenstander wanneer IJmuiden (nu de nr.2 van de competitie) bij ons op bezoek komt.

Maurice Keizer (ook de foto’s)
O17 1 24 11 2018 uitslagen
O17 1 24 11 2018 stand