Vierde klasse D - Spaarnwoude doet goede zaken met zege. RCH weer tweede

Zon1 25 11 2018 1RCH-Germaan/De Eland
RCH had tegen Germaan/De Eland met de 2-1 zege het geluk aan de zijde. In de derde minuut keek de thuisploeg al tegen een achterstand aan. Bij RCH was alleen Urwin Ijssel een keer kansrijk voor de rust. Na de thee toonden de Heemstedenaren karakter en kon IJssel de 1-1 binnen glijden. Waar een remise het hoogst haalbare leek, kwam in de laatste tien minuten toch de bevrijding voor RCH. Rick Balaydin kopte de 2-1 binnen. Door de ietwat gelukkige zege staat RCH op de tweede plaats. Tim speelde zijn 100ste wedstrijd (foto van Eric van Westerloo, Heemsteder) en werd voor de wedstrijd gehuldigd.

Zon1 25 11 2018 2
Spaarnwoude-Geel Wit ‘20
Spaarnwoude deed hele goede zaken aan de kop van de ranglijst. De stand is vanwege het oneven aantal ploegen wat vertekend, maar de Spaarndammers staan na de 4-1 zege op Geel Wit '20 vijf punten los van nummer twee RCH.
Geel Wit is na een sterke start van het seizoen wat teruggevallen in de stand, maar had zondag in Spaarndam ook voldoende kansen om meer te scoren dan die ene treffer. Vooral na de rust stond het vizier niet op scherp. Clint van der Deijl zette Spaarnwoude op voorsprong, maar na een kwartier stond het alweer gelijk na een van richting veranderd schot van Diegor Smit.
Via Don Rutte en de tweede treffer van Van der Deijl leek het duel gespeeld, maar de bezoekers verkochten de huid duur. Jilles de Vries kreeg bij Spaarnwoude zijn tweede gele kaart, maar de ploeg hield stand en breidde met een goal van Justin Teunissen zelfs de score nog uit.
"Ik zie met de week dat we meer zelfvertrouwen krijgen en stabieler worden. Bovendien kan ik putten uit een selectie van zeventien man en dat is prettig. Die middelen heeft niet iedere vierdeklasser", aldus Spaarnwoude-trainer Rob Spronk. Jeevan de Haan, assistent-trainer van Geel Wit, had het gevoel dat er meer in zat. "Als je na de rust vijf of zes kansen krijgt, moet je daar uit scoren. Spaarnwoude krijgt net zoveel kansen en maakt er wel vier. Dat is het verschil en daar moeten we van leren."

Onze Gezellen-Terrasvogels
Onze Gezellen en Terrasvogels maakten er in Haarlem-Noord een heerlijke derby van met zes treffers en genoeg leuke momenten voor beide doelen. Uiteindelijk schoot spits Mitchell Geeven OG in de laatste minuut langszij: 3-3. Overigens stond deze clash ook in het teken van de broers OG-verdediger Bob en Terrasvogels-trainer Kick de Groot. De laatstgenoemde heeft ook een rijk verleden bij OG en is net begonnen als trainer.
"Dat was heel speciaal, omdat ik er zoveel mensen ken. Bovendien was mijn zoontje de pupil van de week", blikte Kick de Groot terug. Waar Kick dus aan de zijlijn staat, was Bob na een blessure net op tijd fit. "Ja, die wedstrijd wil ik meemaken", vertelde hij vorige week na het duel tegen Spaarnwoude. Negentig minuten lang was hij belangrijk in de laatste linie.
Het duel kon alle kanten op. maar Terrasvogels startte het sterkst. Thom Specht, vaker actief in het tweede elftal, scoorde uit een assist van Vincent van Helvoort. Koen Toussain en Mitchell Geeven draaiden de score om en zo was Terrasvogels opeens aangewezen tot achtervolgen. Specht schoot de 2-2 binnen en een eigen doelpunt van een OG'er leek de bezoekers de drie punten te bezorgen. Geeven dacht er anders over en knalde de 3-3 in de winkelhaak.

Rick scoort de 2-1
Zon1 25 11 2018 5
Zon1 25 11 2018 6

Bron: Haarlems Dagblad 26 november 2018
Door: Bart Slegers en Marco Gathier
Foto’s: Harry Opheikens
Zon1 25 11 2018 3 Bart Koeman gaf nog even strategische wissels door in de tweede helft

BSM-DSS
DSS kan niet profiteren van wegzenden speler thuisploeg. Lammerse op dreef voor BSM
In een poging de bal op doel te schieten raakte BSM-aanvoerder, Jan Douwe Box, gistermiddag per ongeluk een been van een speler van tegenstander DSS. De scheidsrechter vond het een overtreding en toverde voor de tweede maal geel uit zijn zak. Box kan in het begin van de tweede helft naar de kleedkamer. Ondanks een man minder weet BSM stand te houden: 3-1 "Ik wilde schieten en raakte hem onbewust. Verschrikkelijk om zo langs de kant te moeten kijken, dit doe ik nooit meer", aldus Box na afloop. Na zijn wegzenden is er even wat ophef en een opstootje. De scheidsrechter dreigt om van het veld af te lopen, maar het duel kan gewoon afgemaakt worden.
DSS wist lang niet te profiteren van het voordeel van een man meer. De Haarlemmers konden maar niet tot scoren komen. Het werd eerst zelfs 3-0 door Mats Jansen voordat DSS (Job van den Dries) in de slotfase de eretreffer kon maken.
Volgens coach Illiias Akchich heeft zijn team er alles aan gedaan: "Op het eind speelden we met vijf aanvallers, maar de doelpunten vielen maar niet. We gingen er vol voor en met een beetje geluk kom je dan terug in de wedstrijd. Uiteindelijk is BSM de terechte winnaar."
Na de eerste helft stonden de Bennebroekers al met 2-0 voor. Voordat alle toeschouwers uit de kantine kwamen kopte spits Quinte Lammerse raak na een voorzet van links. Lam­merse: "Ik had niet verwacht de bal zo te raken, die verdediger van DSS is een goede kopper. Op het laatste moment knikte ik de bal in de linkerbovenhoek."
DSS zette na dat doelpunt meer druk. Een paar defensieve fouten bij de thuisploeg bleven door de Haarlemmers onbestraft. DSS verloor de bal na een vrije trap en uit de counter werd Lammers met een steekpass weggestuurd: Hij passeerde de keeper en schoof de 2-0 binnen. Coach Lennart Loorbach toont zich blij met zijn spits. "Vorige week maakte hij er ook al twee. Na mindere wedstrijden in het begin van het seizoen heb ik met hem gesproken en sindsdien gaat het een stuk beter. Eigenlijk was het hele team goed vandaag, ze hebben zich aan het uitgestippelde plan gehouden. Vroeg druk zetten en DSS niet laten voetballen. Ik zie progressie in het team en zoals we nu spelen hoeven we van niemand meer te verliezen, als we iedere wedstrijd volle bak gaan." BSM-verdediger Coen van de Geest, man van de wedstrijd, geeft aan dat het team in de kleedkamer niet dacht dat de overwinning al binnen was. "DSS heeft goede voetballers en maakt normaal gesproken veel doelpunten, als je niet in de tweede helft volle bak gaat scoren ze er drie." Box was verbaasd na de eerste helft. "We stonden elkaar wel even aan te kijken, wat gebeurt ons nou? Dit is heel anders dan vorig jaar, toen streden we tegen degradatie."
Zon1 25 11 2018 7
Zon1 25 11 2018 8
Verslag in de Heemsteder.
Zon1 25 11 2018 4