Met nog maar 2 wedstrijden te gaan komt het einde van de najaar competitie alweer in zicht.

Na de verloren wedstrijd van vorige week tegen Velsen weten we dat kampioen worden er niet meer in gaat zitten maar wel kunnen we nog spelen om mogelijk promotie te maken naar de 3e klasse. Deze zaterdag dan wel meteen de volgende zware beproeving want de nr. 2 van de competitie IJmuiden JO17-2 komt op bezoek. De grote vraag is dan ook of de mannen de wedstrijd van vorige week geparkeerd hebben en weer vol energie vandaag de strijd met IJmuiden aan gaan. Helaas missen we Erfan en André die beide met een bovenbeenblessure niet kunnen spelen. Toch zijn de mannen erbij en komen ze hun team op de bank aanmoedigen. Top dat jullie er waren. Zo hadden we met 3 wisselspelers, 2 blessure gevallen en vaste supporter opa Jan toch een ruime bankbezetting. Ook TJC Alfred kwam in de 1e helft de mannen van RCH ondersteunen.
O17 1 01 12 2018 1
Lekker ontspannen werkten de mannen de warming up af. In de warme kleedkamer nog even de laatste instructie en hop het veld op. De mannen laden zich nog even op en de wedstrijd kan beginnen. Zoals het vaak in het begin van een wedstrijd loopt is het even elkaar aftasten. De 1ste aanvallende activiteiten komen dan van de kant van RCH. Dan is het Marijn die zich op links prima door de verdediging heen speelt. Wanneer hij ook zijn laatste tegenstander schitterend uitkapt legt hij aan voor een snoeihard schot. Hij ziet de bal echter keihard op de lat komen. De terugvallende bal komt dan zomaar terecht bij de prima vrijgelopen Morris en die kan de bal heerlijk over de lijn tikken.

Niet veel later wederom Marijn via links die dit keer de bal keurig naar Julian speelt en die tikt de 2-0 binnen…….dachten we. Tot groot ongeloof van de RCH kant vlagt de grensrechter voor buitenspel. Scheidsrechter Remco neemt dit vlagsignaal over en keurt het doelpunt af. De mannen laten zich echter niet kennen en we zien een aantal heerlijke combinaties waarmee RCH lekker door blijft voetballen. Het is voor de 3e keer dat Marijn door de verdediging heen breekt. Opnieuw legt hij de bal keurig terug. Even lijken Julian en Gijs elkaar in de weg te lopen maar Julian stapt net op het laatst moment weg. Gijs twijfelt geen moment en vuurt in een keer een strakke bal op het doel af. De keeper is kansloos en daar is dan toch de verdiende 2-0.
O17 1 01 12 2018 2
Helaas dan weer een pechgeval wanneer Jasper tegen een knie van een tegenstander is opgelopen. Hij komt naar de kant en kan de wedstrijd verder ook niet meer in actie komen. Het lijkt er dan op dat we met 2-0 de rust in gaan, maar RCH krijgt op slag van rust nog een vrije trap. Mick staat achter de bal. Hij trapt de bal in één keer hoog over de verdediging van IJmuiden heen. Julian pakt de bal op en tikt hem dan rustig langs de keeper. Prima doelpunt en nog belangrijker, met een lekker 3-0 voorsprong gaan we de kleedkamer in. De coaches hoeven weinig bij te schaven en hopen dat we de 2e helft net zo door kunnen gaan.

Begin 2e helft en RCH gaat meteen weer richting het doel van IJmuiden. Weer een prima actie van Marijn maar het zit hem niet mee vandaag, want wederom ziet hij zijn bal op de lat komen. Dan weer een heerlijke bal vanaf het midden en Julian trekt richting het IJmuiden doel. Wanneer hij dan binnen de 16 wordt gestuit kan Remco niets anders doen dan een penalty geven. Het is Marijn die deze kans niet aan zich voorbij laat gaan en zo dan eindelijk zijn doelpuntje kan pakken. IJmuiden probeert dan nog wat te schakelen. Bij RCH helaas weer een blessuregeval wanneer Dennis wordt neergehaald en daarna met kramp in de enkel/kuit van het veld af moet. Ook hij geeft aan niet verder te kunnen. Bij RCH wordt het spel dan wat rommeliger. Ondanks de ruime voorsprong volgt er een soort van paniek voetbal en we weten er niet lekker meer uit te komen. Dan zit het ook nog eens tegen wanneer wij dit keer een penalty tegen krijgen (terecht overigens). Melle duikt de goede hoek in maar kan de bal niet stoppen.
O17 1 01 12 2018 4

Dit geeft IJmuiden een extra boost. Het wordt helemaal spannend wanneer een bal uit een actie via een RCH voet bij keeper Melle komt en de bal oppakt. Dit wordt echter beoordeeld als een terugspeelbal en IJmuiden krijgt binnen de 16 een vrije trap. De bal wordt echter hard in de RCH muur gespeeld en zo blijft het 4-1. Voor de mannen van RCH een prima en dik verdiende overwinning.


Het team heeft vandaag gestreden en IJmuiden eigenlijk niet laten voetballen op wat kleine momenten na dan. En zo neemt RCH de 2e plek weer over van IJmuiden al heeft IJmuiden wel een wedstrijd minder gespeeld. Volgende week gaan wij naar het op de laatste plaatst staande Bloemendaal. Normaal gesproken verwachten we een overwinning maar toch moeten we de wedstrijd eerst nog maar eens zien te spelen.
O17 1 01 12 2018 3
Maurice Keizer (ook de foto’s)
O17 1 01 12 2018 5