Vierde klasse D - DSS spoelt nare smaak weg met een klinkende overwinning, RCH blijft volgen

Eendracht ’82-RCH
RCH liet zich bijna verrassen tegen hekkensluiter Eendracht'82 maar verdediger Nourdin Chabbouk redde dure punten door twee keer te scoren: 2-1. "We hadden geen beste dag en de winst was niet verdiend. Een weekje vrij komt goed uit mede door alle blessuregevallen. Daarna nog tegen laagvlieger VVA/Spartaan. En dan toewerken naar de belangrijke wedstrijd tegen Spaarnwoude na de winterstop", aldus trainer Stephan Spruijt.
De Amsterdammers kwamen voor en RCH had na rust enig fortuin met de wind in de rug. Eerst krulde Chabbouk een hoekschop in enen in en later verdween een vrije trap achter alles en iedereen zonder aangeraakt te worden in voor de 1-2. "Ik heb hem aangeraden met zoveel geluk om zondagavond naar het casino te gaan. Het waren drie gevonden punten", aldus Spruijt.

DSS-Atletico Club Amsterdam
DSS is na twee verliespartijen weer eens als winnaar van het veld gestapt. De ploeg van Illiass Akchich won zondag met 5-1 van Atletico Club Amsterdam. "De nare smaak is weggespoeld. De uitslagen waren toch minder ondanks dat het spel goed was. Daar konden we op voortborduren. Een reguliere overwinning vandaag", zei Akchich.
Voor DSS scoorden Rick van de Vuurst (2x),Job van den Dries (2x) en Frank Greuter. Bij drie van de vier doelpunten was Obaida Dalia de aangever. Stijn Heuvel miste een penalty.

Onze Gezellen-Geel Wit
Geel Wit keek bij rust tegen een 0-1 achterstand aan. Het team van Radjin de Haan was uiteindelijk toch met 3-2 te sterk voor Onze Gezellen. "De eerste helft was een drama. Als je volgende week zo speelt, verlies je. Na rust tapten we uit een ander vaatje", aldus De Haan. Willems Mientjes zette Onze Gezellen op 1-0. Scheidsrechter Ganpat zag in de aanname met de borst van Bob de Groot een strafschop. Het buitenkansje werd benut door Rens Knol. Daarna kwam Geel Wit door Barry Beugeling en Valentijn M'zaad op 3-1. Vanaf elf meter maakte Bob de Groot 3-2. Bij Onze Gezellen viel Yannick Bleeker tien minuten voor tijd in na anderhalf jaar blessureleed.

Terrasvogels-OSC
Mitchell Smithuis was met twee treffers weer eens de gevierde man bij Terrasvogels, dat met 2-0 won-van OSC. Smithuis voerde zijn totaal daarmee op tot acht. De wedstrijd begon later dan gepland. "Die gasten kwamen over tweeën aan met de taxi en zonder warming-up gingen ze voetballen. Ze hadden geen wisseIs en eindigde het duel met acht man. Maar goed, Smithuis was weer belangrijk in de spits want erg stabiel zijn wij niet", vertelde grensrechter Edwin van der Heide.

NFC-BSM
NFC en BSM stonden op gelijke punten maar na de 2-1 nederlaag zijn de Bennebroekers terug te vinden op de zevende plaats. "We kwamen snel achter en het viel niet onze kant op", zei BSM-trainer Lennart Loorbach. In de tweede helft zorgde Mats Jansen vanuit een vrije trap voor de 1-1. "In die fase liep het lekker maar na een counter maken zij 2-1. Er speelden allerlei faxtoren maar vandaag waren we niet goed genoeg". BSM had personele problemen waar Loorbach zich niet achter wilde verschuilen. De 15-jarige Bram Schut maakte zijn debuut.

Spaarnwoude
Koploper Spaarnwoude was afgelopen weekeinde vrij door het oneven aantal ploegen in de poule.

Bron: Haarlems Dagblad 03-12-2018
Door: Simon Luybé
Zon1 02 2 2018 uitslagen
Zon1 02 2 2018 stand