Vierde klasse D -Spaarnwoude laat rivalen hielen zien,

RCH
Vanwege het oneven aantal in de competitie was het dit weekend de beurt aan een vrije dag voor RCH.

Spaarnwoude-VVA/Spartaan
Spaarnwoude heeft wederom goede zaken gedaan in de vierde klasse D. Door de andere uitslagen liepen de Spaarndammers nog verder uit en hebben ze na de 4-1 zege op VV A/Spartaan een riante marge van vijf punten. Spaarnwoude hoefde dit seizoen alleen een keer de meerdere te erkennen in BSM en stond twee maal een gelijkspel toe. Maar de Amsterdammers van WA/Spartaan waren eigenlijk geen enkel moment een onneembare vesting. Verdediger Bart Vink schoot in de eerste helft de thuisploeg op 1-0. Toch wisten de hoofdstedelingen via een spaarzame uitval de 1-1 te maken. Spits Clint van der Deijl schoot de koploper weer op voorsprong waarna Vink wederom trefzeker was. Twee treffers is redelijk uniek voor de Spaarndammer, want de back scoort niet zo vaak twee maal. Nog voor de rust stond de eindstand op het bord na de vierde goal van Tim Visser.
"Ik merk dat het steeds soepeler gaat lopen. Dan zitten ook sommige dingen in het voetbal wat meer mee", blikte Spaarnwoude-trainer Rob Spronk tevreden terug. Ik vond onze eerste helft erg goed en daarin werden we beloond met vier treffers. Onze opbouw was verzorgd en we leden weinig balverlies. VVA/Spartaan kwam er eigenlijk geen moment aan te pas. Ik vind alleen dat we na de rust nog verder moeten uitlopen."

DSS-NFC
DSS heeft voorlopig even het nakijken. De Haarlemmers misten vorig seizoen tegen IVV, huidig koploper in de derde klasse, de kans op promotie. Nu is het kampioenschap wel het grote doel, maar Spaarnwoude laat geen steken vallen en DSS de laatste maand wel. Tegen NFC eindigde het zoals het begon met 0-0. Dat betekende alweer het achtste verliespunt in de laatste vier wedstrijden. Illiass Akchieh, trainer van DSS, maakt zich dan ook wel zorgen over de huidige serie wedstrijden. "Vorige week was gelukkig goed, maar daarvoor niet. Tegen NFC zijn we veelal in balbezit, maar het gaat erom watje ermee doet. De steekpass of beslissende eindpass bleef negentig minuten lang uit. Dan moet de bal een keer goed vallen. Wellicht is dit wel de juiste uitslag." De omstandigheden met de wind en het snelle veld waren de tweede opponent voor DSS. "Daar gingen we niet goed mee om. Veel ballen vlogen over de achterlijn en in dat soort situaties moet je juist de bal over de grond spelen", aldus Akchich.

Onze Gezellen-Germaan/De Eland
Onze Gezellen boekte de tweede zege van het seizoen. Tegen Germaan/De Eland was het overtuigend wat de Haarlemmers lieten zien en de 6-1 zege was meer dan verdiend. Al ging het in de eerste helft nog moeizaam na een door Willem Mientjes veroorzaakte penalty. Die werd benut door de Amsterdammers. Maar daarna werd het al snel 1-1 na een prachtige lob van Mitchel Geeven. OG raakte steeds meer op stoom en kwam via Joey Steeman op een 2-1 marge. Geeven kopte ook de 3-1 achter de doelman en een vrije trap van Mark Okker besliste het duel. Okker schoot op aangeven van Koen Toussain de vijfde treffer binnen. Joeri van Veen maakte het zestal doelpunten compleet. OG heeft na de zege VV A/Spartaan in zicht.

OSC-Geel Wit ‘20
Het duel tussen OSC en Geel wit '20 werd zondagmiddag afgelast vanwege de slechte staat van het veld na alle regenval.

Bron: Haarlems Dagblad 10-12-2018
Door: Bart Slegers en Marco Gathier
Zon1 09 2 2018 uitslagen
BSM-Terrasvogels
BSM toont zich effectief
Raoul Soetbrood Piccardt opende zondag na 29 minuten de score voor BSM. Daarmee brak hij de wedstrijd tegen Terrasvogels open. "Het was een goede pass van Mike van der Raad en ik raakte de bal goed met mij n linkerbeen", aldus Soetbrood Piccard. Waar in de eerste twintig minuten Terrasvogels een bal op de paal en een inzet net over zag gaan, wist BSM de eerste de beste kans wel te verzilveren. Door het doelpunt gingen de Bennebroekers beter spelen. Het neerhalen van doorgebroken BSM-speler Coen van der Geest en de door Sem van der Meer benutte strafschop, nog geen vijf minuten na de 1-0, was daarvan het resultaat. "Ik heb nog nooit een penalty gemist, dus laten we dat zo houden", meldde Sem van der Meer na afloop. We kwamen minder snel op gang en in het begin waren we nog echt zoekende."
Een minuut na rust scoorde Quinte Lammerse de 3-0 en binnen vijf minuten volgde de 4-0. Frits Wiersma was trefzeker uit een vrije trap. Overigens was er voorafgaande aan dat laatste doelpunt nog een opstootje tussen Lammers en Terrasvogels-middenvelder Jelle de Vrles. De Santpoorters spelen na rust duidelijk iets harder. Een nieuwe vrije trap van de Bennebroekers lijkt wederom succes op te leveren. Maar de scheidsrechter besluit deze af te keuren omdat de keeper van Terrasvogels gehinderd wordt.
Een eigen doelpunt van Doen van der Geest hielp Terrasvogels weer even in de wedstrijd. Al snel volgde de 4-2 van Terrasvogels-middenvelder Olivier Casse en daardoor leek BSM het zichzelf nog onnodig moeilijk te maken, maar uiteindelijk blijft de zege In Bennebroek. Iets waar trainer Lennart Loorbach tevreden mee is. "Ik zei in de rust dat wij maar twee kansen hebben gehad en dat zijn meteen twee doelpunten. Terrasvogels had ook kansen, maar raakte een keer de paal en de lat. Daarom was het heerlijk dat de 3-0 zo snel viel in de tweede helft." De trainer had niet het idee dat zijn team het na dle 4-0 liet lopen. "Dit zijn geen jongens die denken op 80 procent kunnen we het uitspelen. Maar ik merkte wel dat het team na de 4-2 moeite had om de rust in de ploeg te houden."
Door de overwinning is Lennart Loorbach optimistisch over de kansen van zijn team. "Wil je wegbliven uit de onderkant van de competitie dan moet je nu winnen. Ik wilde graag vier punten uit de laatste wedstrijden. We zijn goed op weg." Terrasvogels aanvoerder Vincent Cuvelier geeft aan dat BSM de terechte winnaar is: "BSM is een goede ploeg. In de rust hadden we twee keer gewisseld, maar we komen dan al snel 4-0 achter. Dat is wel heftig. Wij zitten als ploeg nog in een proces, we proberen nieuwe dingen. Daardoor spelen we soms mindere wedstrijden. Onze grote leider, trainer Kick de Goot, handhaaft een streng regime. In het nieuwe jaar moeten we er staan.Zon1 09 12 2018 stand