Ik denk dat ik namens iedereen spreek (begeleiders, ouders en supporters) als ik zeg dat ik trots ben op de houding, inzet, kwaliteiten en prestaties van RCH 13-1.

Wat een geweldig seizoen en wat een mooie groep jongens en talentvolle spelers. Spelers die kampioen zijn geworden met O12-1 zijn nog eens versterkt door een aantal nieuwe spelers.
Cijfers spreken voor zich, van de 16 wedstrijden hebben ze maar 1 verloren en dat zegt genoeg, denk ik. Mijn enthousiasme zal bij sommigen lezers waarschijnlijk als overdreven of te uitbundig worden ervaren, maar ik en u hebben dit team afgelopen maanden zien schitteren.

De wedstrijd van afgelopen zaterdag uit tegen Volendam (rkav) 13-2 is een van die parels met een uitslag van 0-6 was overtuigend, maar de wijze waarop de tegenstander werd verslagen was werkelijk indrukwekkend.
Een grote vereniging als Volendam verslaan (zeven O13 teams en hun 13-2 speelt net als RCH 13-1 in de eerste klasse) met zulke cijfers is niet vanzelfsprekend. (Met vergelijkbaar spel en cijfers werd ook eerder HBC 13-1 verslagen)!
O13 1 5 12 2018 1

Dat er niet altijd makkelijk gewonnen werd lieten de laatste paar wedstrijden in de competitie zien. In die wedstrijden was het spel zeker niet slecht maar enkele individuele foutjes brachten ons in de problemen. De wedstrijd tegen VVC werd winnend afgesloten door een goede vrije trap van Luciano (1-0) en in de wedstrijden tegen UNO en FC Aalsmeer was het Daniel die beide keren met een bekeken schot wist te scoren en zo een verdiend punt eruit wist te slepen (beide wedstrijden eindigden in 2-2).

Het team heeft juist uit die laatste paar wedstrijden veel geleerd. Ze bleven aanvallen en ze bleven geloven in een goed resultaat en gezamenlijk kregen ze het uiteindelijk voor elkaar. Van Faas (die de hele wedstrijd ijverig zijn team aan het coachen is) tot aan de wisselspelers was iedereen gefocust en bezig met maar een ding….winnen!

Terug naar Volendam!
Volendam uit was een belangrijke wedstrijd en iedereen wilde graag het jaar winnend afsluiten. Daarnaast brengt het knock-outsysteem van de KNVB ons verder in de beker met daarin mooie ‘potentiele” tegenstanders (o.a. AJAX O13-2). Spelers hadden geweldig getraind en de voorbereiding liep uitstekend. De wedstrijd begon om 09:00 en we speelden naast het stadion van FC Volendam.

Het team bestond uit de volgende spelers: Faas op doel, Farai, Kayen, Luciano, Stef, Hugo, Yassin, Hamza, Ismael, Ruben en Houssam. Als reserves begonnen Daniel, Anwar, Abdessamie en Achraf.

De wedstrijd begon voorzichtig en een beetje aftastend. We speelden aanvallender maar kwamen nog niet gevaarlijk in de buurt van hun doel. De eerste goede mogelijkheid was voor Volendam, maar een goed uitgevoerde counter leverde geen doelpunt op.

RCH ging steeds beter voetballen en ons middenveld kroop langzaam steeds dichter bij het doel van de tegenstander. Op het middenveld waren we in staat om voortdurend een vrije man te vinden alleen de laatste pass was vaak onrustig of onnauwkeurig. Onze vleugelaanvallers waren zeer dreigend en in de eerste 15 minuten leverde dat enkele mogelijkheden op. Houssam werd goed ingespeeld, kapte zijn verdediger uit, maar zijn schot werd net op tijd geblokt door een andere tegenstander.

Omar besloot Achraf binnen de lijnen te brengen en schoof Ismael naar het middenveld. Een goede pass van Hugo richting Achraf, een daaropvolgende voorzet leverde een prachtige doelpunt van Houssam op. Werkelijk een doelpunt uit het boekje en een uitstekende kopbal die de doelman kansloos liet, 0-1!

Er waren ook enkele kansen voor Volendam maar door goed verdedigen wisten we hun aanvallen te neutraliseren. Het viel me op dat Stef als een vaste basis speler speelde in een team dat voornamelijk uit oudere spelers bestaat. Petje af!
O13 1 5 12 2018 3
Daarna wederom een doelpunt, een vrije trap van Ruben aan de linker kant en een bal die door Achraf teruggelegd werd en door Houssam vervolgens beheerst binnen werd getikt, 0-2!

We speelden steeds makkelijker de bal rond en controleerden de wedstrijd. Faas, Luciano, Faray, Stef en Kayen speelden geweldig achterin. Yassin met Ismael, Hugo en Hamza zeer scherp op het middenveld en voorin waren Houssam, Ruben en Achraf zeer dreigend. Vooral Houssam zat goed in de wedstrijd en met zijn twee doelpunten deed hij wat er van hem werd verwacht.. scoren!
O13 1 5 12 2018 2
In de eerste 5 minuten van de tweede helft leidde ons overwicht niet direct tot de grote kansen maar we waren nog steeds zeer dreigend. Omar wisselde een aantal spelers en bracht Abdessamie, Daniel en Anwar binnen de lijnen. Daniel nam de positie over van Luciano en Luciano schoof door naar het middenveld naast Abdessamie. Dat bleek een goede zet want in de eerste aanval dribbelde Luciano door de verdediging heen en maakte het beheerst af, 0-3. Daarna ging het snel. RCH drukte door en er kwamen kansen. Volendam ging steeds harder verdedigen en maakte veel (harde) overtredingen. Eigenlijk waren ze gefrustreerd vanwege het spel dat RCH oplegde. Yassin, Abdessamie, Anwar, Kayen en anderen waren geweldig aan het combineren waardoor overtredingen als laatste redmiddel werden ingezet. Faray kwam regelmatig op het middenveld en was aanvallend zeer betrokken.

Verwoestende vrije trap van Daniel van een meter of 20 onderkant lat liet iedereen juichen maar zonder de doellijntechnologie was het moeilijk waar te nemen of het een doelpunt was of niet. Gelukkig stond Hamza goed opgesteld en kopte de bal alsnog in het doel 0-4. In de resterende minuten maakte Luciano 0-5 en Ismael 0-6 en werd de wedstrijd door de scheidsrechter afgefloten. Dit gebeurde enkele minuten voor het verstrijken van de officiële tijd vanwege harde overtredingen die door het thuisspelende team werden gemaakt.

Het seizoen samenvattend denk ik dat alle spelers beter zijn geworden en dat we vooral als team zijn gegroeid. In mijn ogen is er ook balans tussen spelers, verschillende posities en linies.

Cijfers laten ook zien dat we met meer dan 50 doelpunten scoringsvermogen hebben en dat we aanvallend zijn ingesteld. Daarnaast is er met maar 10 doelpunten tegen een zeer solide verdediging. De afgelopen periode liet ook zien dat we blessures van spelers goed op kunnen vangen en dat er niet wordt ingeleverd aan het kwaliteit als een speler niet aanwezig is. Kortom, het team is sterk en wij (RCH) kunnen alleen maar trots zijn.

Namens RCH dank ik jullie voor een geweldig 2018 en wens ik jullie prettige feestdagen en een Gelukkig Nieuw Jaar !
Ermin (ook de foto’s)
O13 1 5 12 2018 stand
O13 1 5 12 2018 beker1
O13 1 5 12 2018 beker2