In een aantal voorwedstrijden van KeukenKampioen Divisie club Telstar in IJmuiden wordt er door RCH O11-1 op vrijdagavonden gestreden om deze cup. 

O11 1 250 2019 1

Eerder dit seizoen werd Hoofdklasser ADO’20 uit Heemskerk al verslagen. Nu in de kwartfinale, de voorwedstrijd van Telstar-Sparta, werd vrij gemakkelijk een andere Hoofdklasse club, DSS, aan de zegekar geregen.

Na een donderende speech van Omar, werd de zwakke wedstrijd van vorige week aangegrepen om de moraal van vanavond op te poetsen. Buiten kletterde de regen de laatste sneeuw van de velden en maakte zo de vroegtijdige afgelasting van de KNVB nog meer onnodig. Hoe dan ook, RCH O11-1 liet zich door het weer niet verslaan en startte lekker fel na een intense en natte warming-up.
O11 1 250 2019 2

Direct werd DSS opgesloten met veel druk op de bal van het hele team die daarnaast ook nog formidabel omschakelde. Dit leidde al snel tot 1-0 en 2-0, beide gemaakt door de snelle Yoas. DSS was volledig de weg kwijt en bleef zoeken naar de juiste tactiek om RCH-keeper Toon in verlegenheid te brengen. Toon stond, zoals wij hem kennen, zijn mannetje en redde in de eerste helft een aantal keer voortreffelijk. Het werd voor de rust 3-0, weer Yoas, door prima combinatie spel. RCH leek de zege in de tas te hebben.

Het bleef regenen.
Na de 2 minuten rust, nog wat laatste aanwijzingen van Omar, ging RCH verder met waar het was gebleven. DSS kreeg in deze periode 1 kans. RCH ging op zoek naar meer doelpunten. Het werd 4-0 door een mooie samenwerking van middenveld en voorhoede welke werd afgemaakt door Mudiwa. Yoas zette uiteindelijk de 5-0 op het bord.
O11 1 250 2019 3

De technische staf van DSS vond na de wedstrijd dat zij de betere waren in deze wedstrijd, wat gezien het spelbeeld en de uitslag een eigenaardig constatering was. 
De O11-1 van RCH liet vanavond zien dat het zich verdedigend niet laat verrassen; met combinerend middenveldspel makkelijk met top hoofdklasse mee kan en een killer voorhoede heeft.

Dank aan de meegereisde supporters, zij hebben vanaf de tribune een mooie pot gezien. 
Vrijdagavond 15 maart is de halve finale in de voorwedstrijd van Telstar-Jong AZ. We zien alle RCH fans graag weer terug op de tribune!

Martin, ook de foto’s
Volg de jeugd ook op Facebookpagina "RCH- jeugd". Daar staan ook filmpjes van deze wedstrijd

O11 1 250 2019 4