Na een goede eerste deel van het seizoen heeft JO13-1 zich geplaatst voor een van de drie promotiepoules.

O13 1 02 02 2019 1

Mooie competitie met veelal Amsterdamse clubs (RAP, SDZ, WV-HEDW, Fortius etc). Afgelopen zaterdag waren we dan ook op bezoek in Amsterdam bij SDZ.

Het team bestond uit de volgende spelers: Faas op het doel, Luciano, Daniel, Kayen, Hugo, Yassine, Anwar, Ismael, Ruben, Achraf en Houssam. Geen reserves aangezien Hamza, Farai en Abdessamie ziek of geblesseerd waren.

RCH mocht de wedstrijd openen en Yassine trapte de bal diep achter de linies van SDZ. Dat leverde direct een grote kans op voor Ruben. Rubens schot was uitstekend, maar de keeper tikte de bal en de lat voorkwam een vroeg doelpunt van RCH. Uit de tegenaanval kwam SDZ op voorsprong. Slechte communicatie achterin, afwezigheid van sommige spelers, complete black out, niemand weet wat er precies mis ging, maar we stonden wel 1-0 achter.

We herpakten ons en gingen voetballen. Na een paar kansjes en enkele goed opgezette aanvallen kwam eindelijk een goede doorbraak aan de linker kant. Luciano gaf een prima dieptepass op Ruben en die gaf een heerlijke voorzet op de inkomende Houssam, die zonder problemen de 1-1 maakte.
O13 1 02 02 2019 2

RCH ging door en zette de tegenstander volledig vast op de eigen helft. Kort daarna een identieke aanval, maar dit keer was de SDZ-keeper alert. Echter het volgende doelpunt kwam snel daarna via de rechterkant en een voorzet van Achraf, die door Hugo werd afgerond 1-2.

SDZ probeerde terug te komen, maar ze kwamen niet in de buurt van ons goal. Onze rechterkant, met Daniel en Kayen, had het wat drukker maar hield goed stand. Luciano en Anwar waren vooral aanvallend betrokken bij het spel net als Hugo en Ismael.

De volgende kans voor RCH was van Yassine maar zijn schot ging net over. Kort daarna een prachtige soloactie van Ruben, die de SDZ-verdediging verbaasd achterliet, net als de keeper zelf. Zijn schot laag in de rechterhoek was onhoudbaar, 1-3.

De wedstrijd leek gespeeld, maar, desondanks, waren we niet helemaal gerust op een overwinning. Dit kwam voornamelijk door te onrustig spel achterin en onnauwkeurigheid in onze passing. Echter we scoorden vrij makkelijk en nog voor het einde van de eerste helft viel ons vierde doelpunt. Luciano stoomde op vanuit de achterhoede en schoot de bal prachtig vanaf 20 meter in de linker bovenhoek.

In de tweede helft ging RCH verder waar het was gebleven. Wederom Ruben die twee keer zijn directe tegenstander (Rubens tegenstander had een zware dag) voorbij liep en wederom Houssam, die beide aanvallen goed afmaakte. Twee identieke goals brachten ons een ruime voorsprong. 1-6
O13 1 02 02 2019 3

SDZ kwam terug op 2-6, door een mooi (buitenspel) doelpunt. Een prachtige lob verdiende notering dus kwamen we niet in opstand.

Vervolgens was het  Ruben zelf die de bal binnen kon tikken op aangeven van Achraf. 2-7. Zo ging het spel op en neer en werd er niet al te geweldig gespeeld. Hoewel het voor de neurale toeschouwers het erg leuk was, want er vielen nog meer doelpunten.

SDZ kwam terug tot 4-7 maar doelpunten ontstonden meer door persoonlijke fouten bij RCH dan door het goede spel van de tegenstander. Ondanks dat we niet meer zo geweldig speelden eindigde een mooi afstandsschot / boogbal van Ismael in het doel waardoor we de wedstrijd op slot gooiden.

Tegen het einde van de wedstrijd was ik zelf ook niet scherp meer waardoor ik niet zeker weet door wie de het laatste doelpunt werd gemaakt (Hugo ??). Hoe dan ook, RCH keerde met drie punten uit Amsterdam terug . Hopelijk zullen we de punten komende maanden vaker uit Amsterdam meenemen.

Goede start in de promotiepoule met een positieve doelsaldo +5 en eerste plaats.
Ermin  (ook de foto’s)

O13 1 02 02 2019 uitslagen

O13 1 02 02 2019 stand