Vierde klasse D - Verloren middag voor BSM, winst RCH, OSC uit de competitie

Atletico Club Amsterdam-RCH
RCH deed het beter bij Atletico Club Amsterdam dan BSM, de stegenstander van komende zondag. Het team van Stephan Spruijt won nipt met 2-3. "Een luizige overwinning maar die tellen ook", merkte de trainer op. RCH speelde zonder pit maar kwam wel voor dankzij Urwin IJssel. De Amsterdammers kwamen voor rust terug tot 1-1 en de Heemstedenaren kwamen vervolgens een paar keer goed weg.
De ommekeer kwam in de tweede helft toen Mo Boudalek een bal over de keeper speelde en een verdediger ten koste van een handsbal redding bracht. Het leverde naast een rode kaart een strafschop voor RCH op. Xander Roosen wist daar wel raad mee. Nadat Rick Balaydin zijn zevende seizoenstreffer maakte, leek het duel beslist. "Dertig seconden later was het alweer 2-3. Gelukkig bleef het daarbij. Het was niet goed vandaag", keerde Spruijt met drie punten huiswaarts.

 Zon1 03 02 2019 3Zon1 03 02 2019 2Zon1 03 02 2019 1    De doelpuntenmakers IJssel, Xander en Rick

BSM-VVA/Spartaan
BSM kon het gistermiddag niet bolwerken tegen VVA/Spartaan getuige de 2-5 nederlaag. "We hebben onszelf een slechte dienst bewezen. Een verloren middag", sprak trainer Lennart Loorbach. Pas bij een 0-5 achterstand kon BSM iets terugdoen via Stijn de Krijger en Frits Wiersma. "Een doekje voor het bloeden. Het staat dicht bij e1kaat en de vierde klasse blijft spannend. Nu kruipt VVA weer wat omhoog. Dinsdag weer hard trainen en op naar RCH uit", blijft Loorbach positief.

Bron: Haarlems Dagblad 04-02-2019
Door: Simon Luybé, Rob Spierenburg en Jan Warmerdam
Foto’s: Harry Opheikens
Zon1 03 02 2019 uitslagen

OG-Spaarnwoude - Onze Gezellen kansloos tegen koploper Spaarnwoude
Onze Gezellen heeft zondag tegen koploper Spaarnwoude geen potten kunnen breken. Zonder goed te spelen wonnen de Spaarndammers met 0-4.
De nederlaag tegen Spaarnwoude was voor Onze Gezellen de tweede opdoffer van de dag. Want nog voordat er ook maar één trap tegen een bal was gegeven, was Onze Gezellen in de vierde klasse D een plekje gezakt op de ranglijst. OSC uit Am­sterdam blijkt het eerste team re hebben teruggetrokken uit de competitie. Alle resultaten tegen de Mokumers worden geschrapt. Dus ook de 1-4 winst die Onze Gezellen op 23 september van het vorig jaar boekte. Een heel wat prettiger gevolg van het verdwijnen van OSC is dat er in de vierde klasse D niet meer rechtstreeks kan worden gedegradeerd. Erger dan nacompetitie spelen kan her voor de mindere goden in de poule niet worden.

Tot overmaat van ramp is Onze Gezellen ook Koen Toussain minimaal een wedstrijd kwijt. Een onbezonnen tackle op de benen van een Spaarndammer leverde de vaardige vleugelspits een rode kaart op. De nummer elf haalde aan de rechter zijlijn hard door bij een kansloze 0-3 achterstand en nog maar eventjes te gaan. Er zijn handigere momenten om je frustratie te tonen.
Hoewel de wedstrijd over her algemeen sportief verliep, viel de rode kaart niet als een donderslag bij heldere hemel. Het werd grimmiger en grimmiger. Aan beide kanten werden de voetjes bepaald niet teruggetrokken. Er is russen de twee voet­balbolwerken al jaren sprake van een stevige dosis animositeit. Met nog een kwartier te gaan had scheidsrechter Huurman er bovenop moeten zitten.

Helaas stond de conditie van de leidsman dat niet toe. Van grote afstand volgde hij de duels die harder en harder werden. Een ander gevolg van Huurmans onvermogen om meters te maken was een bijna lachwekkend aantal gevallen van bui­tenspel. De cIubvlagger van zowel Onze Gezellen als die van Spaarnwoude zag zijn kans schoon en wapperde voor alles wat bewoog.
Het duel werd gekenmerkt door twee trainers die beiden onlangs te horen kregen dar de club met hen niet verder wil. Vooral in het geval van Spaarnwoude zal dat verbazing wekken. De club staat een straatlengte voor op de concurrentie en lijkt een terugkeer naar de derde klasse niet meer te kunnen ontgaan. Desondanks wordt Rob Spronk al na een jaar aan de Spaarndammerdijk gezet. "We staan dik bovenaan, ze zijn fit, ik laat ze lekker aanvallend voetballen en ik heb met niemand een probleem", sprak Spronk. ,,En toch moet de groep mij niet. Nog nooit zoiets meegemaakt."

Terrasvogels-Geel Wit - Matig niveau in boeiend duel
Terrasvogels en Geel-Wit kunnen dit seizoen in de vierde klasse D geen potten breken. De achterstand op de teams die het linker rijtje aanvoeren, is inmiddels onoverbrugbaar. De ploegen van respectievelijk trainer Kick de Groot en Radjin de Haan vertoeven in de middenmoot en wisselen succesjes af met teleurstellingen. In de onderlinge confrontatie zondagmiddag werd duidelijk, waarom beide teams deze competitie geen rol van betekenis spelen. De 1-1 eindstand werd bereikt na een wedstrijd die wel boeide vanwege de tomeloze inzet bij de spelers en de spanning, maar kwalitatief van een matig gehalte was.

Voorafgaand aan het onderlinge duel mijmerden beide trainers al even over het volgend seizoen. De Groot was daar snel klaar mee. "Ik stop dus aan het eind van deze competitie bij Terrasvogels. Daar heb ik diverse redenen voor. Eén daarvan is, dat ik hier op de Elta weinig tot geen perspectief zie. De mogelijkheden bij de club en mijn ambities matchen gewoon niet met elkaar."

De Haan is al bezig met het binnenhalen van versterkingen voor het volgend seizoen. "Ik heb inmiddels met enkele spelers gesproken. Kijk, wij hebben nu een zeer jonge selectie die graag hogerop wil. Wat we nu op beslissende momenten missen, is routine en rust. De spelers die we op het oog hebben, hebben die elementen in hun bagage:'

Terrasvogels en Geel-Wit klapten er vanaf het eerste fluitsignaal volop. De duels om de bal waren in alle linies fel en vaak op het randje. Zoals op het middenveld, waar Jelle de Vries namens de gastheren en Ties Akkerman namens de bezoekers verbeten confrontaties met elkaar uitvochten. Al het fysieke geweld ging met regelmaat ten koste van de zorgvuldigheid. Die was er wel na vijfentwintig minuten bij Barry Beugeling. De goaltjesdief nam een afvallende bal ineens op de pantoffel en de bal viel in de lange snoek binnen: 0-1. Die voorsprong leek Geel-Wit mee te kunnen nemen richting de thee. Maar vlak voor rust mocht Louis Rombours vanaf elf meter aanleggen, nadat Valentijn M'zaad opzichtig hands had gemaakt. Rombouts faalde niet en de 1-1 was daar.

In de tweede helft werd de wedstrijd er niet beter op. Het eerste bedrijf had veel energie 'gekost eh de foutenmarge aan beide kanten nam fors toe. Spannend bleef het wel en beide ploegen kregen ook mogelijkheden op een tweede treffer. Maar beide keepers (Kevin van Leeuwen en James Leuverman) gaven geen krimp en zodoende stond de 1-1 bij het eindsignaal van de goed leidende scheidsrechter Perron nog steeds op het scorebord. “Ik vind dat wij de winst verdienden", vond Thom Specht in eerste instantie na afloop. Na enig nadenken wilde de middenvelder van Terrasvogels die mening wel bijstellen. "Misschien was het gelijkspel toch een terechte uitslag."

Zon1 03 02 2019 stand