Dinsdag 5 februari waren we getuige van een heerlijke en spannende wedstrijd van RCH 13-1 tegen 2e divisie club Foresters uit Heiloo (een team dat in de competitie verloor van Ajax 13-2 met 2-1).

Dat zegt genoeg denk ik en toen we ze zagen aankomen leken het wel 11 Luciano`s en/of Daniel`s bij elkaar! Gelukkig was Omar, net als de rest van ons team minder onder de indruk van hun verschijning. Geloof zat er in vanaf de eerste minuut en de jongens waren gretig om te laten zien wat ze konden op het veld.

We begonnen helaas met slecht nieuws, Luciano en Hamza waren nog steeds ziek/geblesseerd en konden dus niet mee doen.

Het team bestond uit de volgende spelers: Faas op het doel, Daniel, Farai, Kayen, Yassin, Hugo, Abdessamie, Ismael, Ruben, Achraf en Houssam. Als reserve begonnen Anwar en Sjim.

O13 1 05 02 2019 1
De wedstrijd begon onder leiding van Alfred en voordat we het wisten lag de bal in ons net. Onderhand is het bijna een traditie bij RCH 13-1 om met een 0-1 achterstand een wedstrijd te beginnen. De jongens willen het niet te makkelijk maken voor zich zelf. Een terugspeelbal naar Faas, druk van de tegenstander en een onnauwkeurige vervolgpass richting Daniel, die niet meer bij de bal kon, resulteerde in een afstandsschot die onhoudbaar bleek voor Faas. Jammer, ontzettend jammer, maar we zullen er alles aan doen om het goed te maken. Omar bleef kalm en stuurde onze jongens naar voren. Nou, dat deden ze ook, ze bleven aanvallen en gingen vol overtuiging op zoek naar de gelijkmaker.

Natuurlijk ben ik zelf niet objectief maar als de tegenstander complimenten vanaf de zijlijn begint te geven dan weet je dat je iets goed doet. Ons voetbal was veel beter, we combineerden erg goed en kwamen nauwelijks in gevaar. Yassine en Abdessamie controleerden het middenveld en, indien er een bal verloren, ging waren daar Ismael en Hugo om ze op te vangen. Ook zij waren aanvallend betrokken en Acharaf, Ruben en Houssam werkten erg hard om aan de bal te blijven. Achterin hadden Daniel, Faray en Kayen het vooral lastig met hoge ballen die vanuit de achterhoede van de Foresters naar voren werden getrapt. Eerlijk gezegd waren ze voetballend niet de betere ploeg.
O13 1 05 02 2019 2

Na een minuut of 10 was daar de gelijkmaker. Ruben kreeg de bal aan de rand van de zestien en omspeelde zijn directe tegenstander en schoof de bal onder de uitkomende keeper (1-1). De hele ploeg was opgelucht en de assistent-trainer bleef de rest van de avond met hoofdpijn rondlopen aangezien de Dug-Out iets te klein bleek te zijn voor een enthousiaste trainer.

Ineens zag je een tegenstander die verbaasd keek naar dit eerste klasse ploegje van RCH 13-1 en zich begon te realiseren dat we echt wel wat konden. Dezelfde gedachten hadden de trainers en ze brachten een twee tal nieuwe krachten binnen de lijnen.

Desondanks waren ze niet in staat om RCH terug te dringen in iedere geval niet volledig vast te zetten op ons eigen helft. Er werd voornamelijk op het middenveld gestreden en als we een beetje meer geluk hadden waren een aantal goede passen naar voren er doorheen gekomen richting de aanvallers maar helaas stonden de verdedigers van Foresters goed opgesteld.

Toen uit het niets een rare afstandsschot (een boogbal) die tussen lat en de vingertoppen van Faas heen kwam: 1-2.
Balen dat we zo`n een lucky goal tegenkrijgen. We waren nog niet bekomen van de 1-2 of Hugo kwam in kansrijke positie binnen de zestien meter en tussen drie man door probeerde hij de bal te controleren en uit te halen. Hij werd aangeraakt, viel en Alfred floot penalty.
Acharaf nam de verantwoordelijkheid en schoot onberispelijk de 2-2 in het net.

Welverdiende rust.

In de rust was Omar duidelijk…. Blijf voetballen en speel ons spel. Wij bouwen op vanuit de achterhoede ondanks de risico’s, dat heeft ons tenslotte ook twee doelpunten gebracht!. Vol moed begonnen we aan de tweede helft.

We begonnen met Sjim in de verdediging ipv Daniel. Het spel was wederom goed en regelmatig kwamen we via Ruben of Acharaf in de buurt van de goal maar de laatste pass ontbrak. Dit had ook te maken met de sterke verdediging van de Foresters. Yassine schoot uit kansrijke positie, maar zijn schot werd door de keeper tegengehouden. Bij ons was het redelijk rustig, ook door sterk optreden van Faray, Kayen en Sjim. Na een minuut of 10 kwam Daniel op de positie van verdedigende middenvelder te spelen en dat bracht ons meer drang naar voren. Weergaloze actie van Daniel die 4 man voorbij dribbelde had een doelpunt verdiend, helaas, maar we bleven aanvallen en zochten ruimte tussen de linies. Eindelijk kwamen we via Ruben in een kansrijke positie maar zijn schot werd door de keeper gekeerd en de inkomende Hugo had het winnende doelpunt kunnen maken, maar die ging er ook niet in.
O13 1 05 02 2019 3

Aan de andere kant waren er enkele pogingen maar veelal afstandsschoten die Faas niet in de problemen brachten. Trouwens, het was echt ontzettend knap dat spelers, die een kop of twee koppen kleiner waren (en stuk jonger zoals Sjim) dan hun directe tegenstander zich zo geweldig hebben gepresenteerd en altijd voetballend bleven spelen.

De wedstrijd verdiende nog mee publiek eigenlijk en het was leuk dat RCH zondag 1 zich meldde voor de training. Overigens vonden de spelers het eigenlijk best leuk om naar de wedstrijd te kijken. 
Alfred floot einde wedstrijd bij een stand van 2-2 en mochten de spelers van beide ploegen zich klaar maken voor de penalty’s

Voor mij was het in iedere geval de eerste keer dat ik het als coach mee mocht maken en het voelde (bij mij) alsof we in de Champions League speelden. Wat een geweldige wedstrijd, ambiance en spanning!
Alfred haalde de aanvoerders naar voren en er werd besloten dat RCH mocht beginnen.
Ismael (linksbenig) mocht als eerste naar voren. Zijn schot in de linker hoek ging er mooi in en iedereen was een beetje opgelucht. De Foresters schoten ook hun eerste onberispelijk binnen.
Daarna was het beurt aan Daniel. Als een echte prof en zonder enige spanning (zo leek het) schoot hij rechts binnen. Wederom de Foresters met een onhoudbaar schot links in de hoek.
Acharaf, die al eerder een penalty binnen schoot, zocht het midden en had toch een beetje geluk dat de keeper er niet alert op reageerde. Wederom voortreffelijke trap van de Foresters en Faas die er alleen naar kon kijken: 3-3.
Daarna was Yassine aan de beurt en zijn schot was rechts van de keeper die het goede hoek koos maar er net niet bij kon. RCH wederom op voorsprong.
Faas kon helaas ook de vierde penalty van de Foresters niet tegenhouden en we gingen naar de laatste vijfde serie toe.
Voor RCH mocht Ruben de penalty nemen en met zijn voortreffelijke linker been schoot hij keurig in de rechter hoek. De keeper kon er alleen maar naar kijken.
O13 1 05 02 2019 4
Zou dan die laatste penalty de winnaar beslissen of moesten we nogmaals naar de stip toe?

Faas ging in de goal staan, koos de juiste hoek en……. JAAA !!. Hij pakte de beslissende penalty!!!!!!
Een geweldige redding en totale ontlading van uitzinnige spelers, ouders, coaches. Echt geweldig!
Dat maakt voetbal zo’n mooie sport. 

Met alle respect voor de goede tegenstander maar RCH 13-1 verdiende het om door te gaan op basis van hun inzet, van hun spel, doorzetting en beheersing in die laatste fase van de wedstrijd.
Alle ouders net als de staf waren ontzettend trots op dit team (en zijn dat ongeacht winst of verlies van een wedstrijd). Kanjers!!
Ik ben zeer enthousiast natuurlijk maar met een rede want het is niet vanzelfsprekend dat een jeugd team van RCH zomaar van een 2e divisie club wint en in de beker bij de laatste 16 terecht komt.
Petje af boys en nu hopen dat Ajax op bezoek komt !
Ermin (ook de foto’s)