Het is RCH zondag 3 gelukt verder te bekeren! In de 3e knock-out beker ronde werd een sterk OSC 4 (alias "Soviet United") in een thriller van jewelste verslagen.

Dat het een bijzonder middag worden zou stond bij voorbaat al vast, de  ‘Sovjets‘ belde ons vooraf al of ze de wedstrijd live uit mochten zenden en of dat dan op het hoofdveld mocht. Daar hadden wij geen problemen mee, het hoofdveld was vrij en wij hebben eigenlijk best een paar verdraaid snelle boys er tussen zitten, dus t.o.v. het kleinere havenveld kan dat ook wel eens in ons voordeel uitpakken.

Nou niet de eerste 10 minuten, want na 2 foutjes stonden we al snel op een 0-2 achterstand! Maar dat zijn we inmiddels wel al een beetje gewend, ze worden meestal in de 2e helft pas echt goed wakker.

Naarmate de wedstrijd voorderde kwam RCH meer in het ritme en herpakte zich prima. Einde 1e helft stond het nog steeds wel 0-2 maar kregen we de touwtjes iets beter in handen en kwamen er langzaam al wat kleine kansjes te voorschijn.

 


Video winnende penalty

In de rust spraken we af dat het ‘nu of nooit’ – ‘do or die’ uurtje aangebroken was. Iedereen wist eigenlijk wat er gebeuren moest en wat er van hem verwacht werd. Zo slecht als de 1e helft begon, zo goed startte we de 2e helft met in de 46e minuut een heerlijke en oooo zo belangrijke aansluitingstreffer; 1-2!

OSC wond zich naarmate de wedstrijd vorderde verbaal steeds meer op, met name tegen de overigens prima fluitende scheidsrechter, wat voor hun spits resulteerde in een gele kaart en na een daaropvolgende forse scheldkanonnade hem de rode ook maar meteen gepresenteerd werd.

RCH liet zich niet van padje brengen en trok de wedstrijd nog meer naar zicht toe. Wissels die vroeger wel eens verkeerd uitpakte deden het nu prima. Met nog 10 minuten op de klok werd de druk te hoog voor OSC en viel de 2-2 gelijkmaker kort voor tijd. Zelfs een 3e goal zat er in de slotminuten voor beide partijen nog in. Die van RCH spatte uiteen op de keeper en de lat en een foutje daarna achterin van RCH leverde ook nog een zeer hachelijk moment op, die kans voor OSC op de winnende werd gelukkig nog omzeep geholpen.

95 minuten gespeeld en een 2-2 betekende direct strafschoppen in dit beker avontuur. Daar wisten onze zes RCH 3 helden wel raad mee. Vijf schoten de bal feilloos binnen, de 6e was keeper Mike die de 4e OSC inzet vol overtuiging pakte! Eindstand 2-2 en Winst na Strafschoppen 5-4 voor RCH 3! We bekeren weer verder! Naar verluidt is FC Uitgeest de nieuwe tegenstander.

Niet onbelangrijk te vermelden dat Wouter van het 1e een fijne voorbereiding mede georganiseerd had (incl. Eredivisie wedstrijd bal!) en ook nog een “EHBO” koelbox klaar gezet had om het feestje te vieren!

Het bleef nog lang druk op de club met de boys van Marcel en Bart!

D0KgMcIWwAAAfb

 

D0KgNeLXQAAtp f

 

snapshot2

 

snapshot1

RCH Zo3 Beker 3e ronde OSC 2019 2

RCH Zo3 Beker 3e ronde OSC 2019 wns

Met dank aan video registratie van OSC en alle andere mensen in en om het RCH 3 team!