Vierde klasse D - Onze Gezellen reageert met knappe zege, RCH verlies voor 3de keer op rij

VVA/Spartaan-RCHZon1 03 02 2019 1
RCH verloor gisteren voor de derde maal op rij. Bij VVA/Spartaan werd het 3-2. Rick Balaydin scoorde de twee treffers voor RCH, die ook nog twee goals afgekeurd zagen worden. Jari van Drunen stopte bovendien nog een strafschop.

NFC-OG
De geplaagde spelers van Onze Gezellen reageerden gisteren op passende wijze. De Haarlemmers pakten na het ontslag van de trainer de volle winst bij nummer twee NFC: 2-3.
Onder leiding van interim-trainer Pascal de Wit, die de ontslagen Delano Snijders vervangt, werden dus drie vitale punten gepakt waardoor OG met nog twee inhaalduels voor de boeg weef een veilige plek in zicht heeft. "Ik heb vooral gehamerd op het positief coachen van elkaar", aldus De Wit.
Na de 1-0 van NFC bogen de bezoekers het duel na de rust om. Mitchel Geeven maakte twee goals en de derde treffer was van Nick Bouman. Onze Gezellen hield stand nade benutte strafschop van NFC.

Eendracht ’82-Spaarnwoude
Spaarnwoude verstevigde zijn koppositie met een 1-10 zege op het zwakke Eendracht '82. Joey Hoogeboom scoorde drie maal. Don Rutte en Clint van der Deijl verzorgden beiden twee goals. ]ustiën Theunissen, Niels Weersing en Jorri van der Aar maakten het tiental voor de Spaarndammers vol. Overigens heeft de club in RCH-trainer Stephan Spruijt een trainer gevonden voor komend seizoen.

Bron: Haarlems Dagblad 25-02-2019
Door: Bart Slegers en Marco Gathier
Foto: Harry Opoheikens
Zon1 24 02 2019 uitslagen

Terrasvogels-DSS
Toekomst zondagteam Santpoorters is onzeker ondanks goede resultaten op het veld. Terrasvogels nog kansrijk.
In de jacht op de felbegeerde nacompetitieplaatsen heeft Terrasvogels uitstekende zaken gedaan. Op naaste concurrent DSS boekten de Santpoorters een nipte 1-0 zege.

Inmiddels is het nummer Thunderstruck van AC/DC bij Terrasvogeis omgedoopt in 'Toendrastruck'. Op het eigen hobbelige veld is de ploeg onverslaanbaar dit seizoen. Het was ook al de vierde zege op rij op DSS. De ploeg van trainer Kick de Groot hanteert een simpel spel. Het speelt vanuit een solide defensie en wil dan met snelle counters de tegenstander verrassen. Dat lukt vaak heel aardig en vooral tegen een erg 'lief' DSS zonder het benodigde gif, kwam Terrasvogels eigenlijk nooit in de problemen.

De Groot stopt wel bij Terrasvogels na dit seizoen. Hij is te fanatiek voor deze club. "Dat is niet erg, maar dan kunnen de wegen beter scheiden. Ik heb de training van afgelopen dins­dag eruit gegooid, omdat ik acht man had. Terrasvogels is een hele fijne club maar daar loop ik wel tegenaan:' •.

Vincent Cuvelier, aanvoerder en zondag uitblinker; is bezig aan zijn eerste seizoen na een leven lang Velsen. "Ik heb maar één training gemist en wil graag naar de derde klassse met deze ploeg. Tenminste zo voetbal ik wel. Daar denkt alleen niet iedereen zo over. Binnen de club heerst het gevoel dat de vierde klasse ook wel goed is qua niveau. Het is een warme club zonder al te grote ambities."

Een nieuwe trainer is nog steeds niet gepresenteerd. Er zijn wel kandidaten, maar de toekomst is nog onzeker. Van het basiselftal tegen DSS stoppen er zes man. De huidige onder-19 wil op zaterdag blijven voetballen en het tweede elftal wil als vriendenteam verder gaan. Kortom, het is allemaal onduidelijk en binnenkort worden er knopen doorgehakt. "Het is ook niet zo dat hier zo maar even zes nieuwe spelers binnen komen wandelen", aldus Cuvelier.

Kansrijk om van dit seizoen nog iets te maken is Terrasvogels zeker. Thom Specht kopte op aangeven van Jelle de Vries de 1-0 binnen. Dit was na de enige echte kans voor DSS via Marc Pieters. De redding van derde doelman Freek van Beelen mocht er wezen. Aan de overkant verprutste Henk Hageman twee opgelegde kansen.

Maar wat was DSS aan het knoeien. De achterlijn werd niet gehaald, het spel was stroperig en zonder tempo en Terrasvogels werd in de kaart gespeeld. De Vries liep Max Henne­man, de verbindingsman tussen defensie en aanval, constant in de weg. Daarmee was de angel weg en kon DSS nog vier uur voetballen zonder te scoren.

Het heilige vuur ontbreekt bij DSS, want Terrasvogels had het niet eens lastig met het plichtmatige offensief. "DSS heeft geen plan B en wij hebben geknokt voor wat we waard waren. Complimenten", aldus De Groot.

Geel Wit-BSM
Onvervalste hattrick Rens Knol in eerste helft, Rode kaart deert Geel Wit niet.
In minder dan tien minuten maakte Rens Knol in de eerste helft drie doelpunten voor Geel Wit. Ondanks dat de thuisploeg vanaf de vierde minuut met tien man speelde had ze een makkelijke prooi aan BSM. Geel Wit kwam geen moment in de problemen. Knol maakte in de twintigste minuut de 1-0 uit een counter. Nog geen zes minuten later kapte de middenvelder de laatste man van BSM uit en schoot hij alweer feilloos binnen. Een minuut daarna werd Knol neergehaald in het strafschopgebied. Hij nam de penalty zelf en plaatste de bal in de rechterhoek om zijn hattrick compleet te maken. "Doordat we met tien man spelen is er wel meer druk dan normaal, maar we hebben het als team goed gedaan", zei Knol na de wedstrijd bescheiden.

Zijn teamgenoot Valenrijn M'Zaad kreeg in de eerste minuten van de wedstrijd een lullige gele kaart voor het wegtikken van een bal. Wat volgde was een gefrustreerde tackle van de middenvelder, die al in de vierde minuut terecht met een tweede geel, en dus rood, werd bestraft. Het zorgde voor een man meer situatie in het voordeel van de bezoekers. Iets-wat niet op het veld te zien was. Een tandeloos BSM heeft geen moment grip op de wedstrijd gehad. Na de rust zakte Geel Wit verder in en liet de thuisploeg BSM het spel maken. Doordat de keeper van BSM weggleed kon Matthijs Westra in de s8ste minuut de eindstand op het scorebord zetten.

Lennart Loorbach, de coach van BSM, was dan ook niet tevreden. "We geven de wedstrijd in vijf minuten weg. Zij blijven gaan, blijven werken. Dat heb ik bij ons niet gezien en dan krijg je ook tegen tien man op je kloten." De door de coach veel geroemde Vechtlust van zijn ploeg was niet aanwezig.

Het ontbreken van aanvoerder Jan-Douwe Box centraal achterin wil Loorbach niet noemen als een van de redenen voor het verlies. "De jongens die speelden moeten het ook kunnen. Het team speelt heel wisselvallig. Twee weken terug tegen RCH spelen we goed en nu ontbrak het gif."

Winnende coach Radjin de Haan had niet verwacht zo'n makkelijke middag te hebben tegen de Bennebroekers. "Wij hebben als team zwaar verdiend gewonnen. We kwamen geen moment in gevaar", analyseerde de coach na afloop. "Na de rode kaart mocht BSM opbouwen, maar dat konden ze niet. Wij waren op alles beter, ook qua strijd." Ondanks de makkelijke overwinning was het voor Geel-Wit een belangrijke wedtrijd. "We staan wel hoger dan BSM, maar zij hebben minder wedstrijden gespeeld. Door de overwinning houden we dat zo, als promovendus doen we het goed."

Zon1 24 02 2019 stand