Het is een winderige zaterdag wanneer de mannen van de RCH JO17 weer aan de bak mogen voor de derde wedstrijd in de voorjaars competitie.

Voor wie het gemist heeft, het succes van de najaars-competitie heeft er toe geleid dat deze kanjers promotie hebben gemaakt en inmiddels hun wedstrijden spelen in de 3e klasse. Dat dit andere koek is bleek wel uit de eerste 2 wedstrijden waarin de mannen van RCH goed voetbalden, maar beide keren ten onder gingen. Deze 3e wedstrijd komen we ook een lastige tegenstander tegen in Hillegom die juist de weg andersom heeft bewandeld en van de 2e klasse terug is naar de 3e. Het beloofd dan ook een lastig potje te worden op het enorm hobbelige hoofdveld van RCH.
O17 1 09 03 2019 1

De 1ste minuten laten ook meteen zien dat er voetbal zit in het team van Hillegom. Meteen worden de RCH mannen onder druk gezet en moet Melle al een aantal keren ingrijpen. Langzaamaan begint dan ook de RCH motor beter te draaien. Vooral het middenveld krijgt steeds meer controle, waardoor de verdediging even adem kon halen. Vanuit het midden worden er een aantal mooie voorzetjes naar voren gestuurd die niet meteen dreigend zijn. Totdat Marijn een keer goed los is en op de keeper afkomt. Die besluit om actie te nemen en Marijn buiten de 16 hardhandig neer te halen. Weg kans en mogelijk weg doelpunt. Het is dan een vrije trap die volgt. Marijn neemt de bal en draait hem hoog in. De keeper lijkt de bal hoog weg te stompen, maar de bal komt dan zo op het hoofd van de goed gepositioneerde Bas en die kopt snoeihard de bal naar binnen. En zo gaan we met een 1-0 voorsprong de rust in.
O17 1 09 03 2019 2

De 2e helft dan en bij de vorige 2 wedstrijden was dat onze mindere. Nu hebben we ook een extra tegenstander want in de 2e helft moeten wij tegen de wind op boxen. Hillegom is in de 2e helft de partij die moet en zet dan ook druk en gaat risico’s nemen. RCH is de partij, die de boel echter goed onder controle lijkt te hebben en loert op de kansen. En wanneer heel Hillegom ook een keer met zijn allen ver naar voren staat is daar als een duffeltje uit een doosje de lange bal naar de van eigen helft vertrekkende Julian. Die blijft koel en tikt de 2-0 binnen. Met nog 13 minuten te spelen lijkt de buit binnen. Door een foutje van RCH-kant komt Hillegom echter terug naar de 2-1 en het belooft een spannend einde te worden. Een schot van afstand lijkt hoog het doel in te gaan maar de prima keepende Melle tikt hem nog over de lat. Dan 5 minuten voor tijd een vrije trap voor Hillegom net buiten de 16. Iedereen verwacht een hoge bal maar hij wordt juist laag over de grond geschoten en gaat zo het doel in. Het is zo zuur en zo jammer voor de enorm hard werkende RCH mannen maar de 2-2 valt en dat werd ook de eindstand. Het eerste puntje is binnen en het getoonde spel tegen een sterke tegenstander geeft ook zeker hoop voor de komende wedstrijden.
O17 1 09 03 2019 3

Toch verlaten we met een wat naar gevoel de RCH arena wetende dat we de winst eigenlijk binnen bereik hadden. Volgende week uit naar UNO, wie weet kunnen we daar dan voor een 3 punter zorgen.

Sportieve groeten,
Maurice Keizer

Harry de foto's

O17 1 09 03 2019 stand