Vierde klasse D - Terrasvogels buigt pas laat voor RCH

Zon1 10 03 2019 1RCH-Terrasvogels
Het leek een gelopen wedstrijd voor Terrasvogels toen ze na rood van Joep Rombours en een 1-0 achterstand de rust ingingen. Uiteindelijk bogen ze pas ver in blessuretijd
In een wedstrijd die van veld verplaatst moest worden door de slechte weersomstandigheden speelden beiden teams niet hun beste voetbal van het seizoen. Doordat RCH verzuimde hun man meer op het veld om te zetten in doelpunten, mede door een goede tweede helft van Terrasvogels captain Vincent Cuvelier, kregen de bezoekers hoop.

Stephan Clarenburg bracht de spanning terug in de wedstrijd door halverwege de' tweede helft de gelijkmaker voor Terrasvogels op het scorebord te zetten. Lang duurde de vreugde van het doelpunt niet, omdat Rick Balaydin drie minuten later al tekende voor zijn tweede van de wedstrijd. Een nieuwe opleving van Terrasvogels zorgde ervoor dat Olivier Casse in de 82ste minuut de 2-2 op het scorebord zette. Het mocht niet baten. RCH sloeg in de laatste minuten toe. Rechtsback Nourdin Chabbouk dook, in de tweede minuut van de extra tijd, op in de zestien en greep zijn kans nadat hij de bal met geluk met zich mee kreeg. Aanvoerder Xander Roosen, die zijn honderdste wedstrijd voor RCH speelde, bepaalde de eindstand vier minuten later op 4-2.
Zon1 10 03 2019 2

Kick de Groot, de trainer van Terrasvogels, was trots na afloop van de wedstrijd. "Het was een rommelige eerste helft, door de wind en regen. Uiteindelijk is de rode kaart wel het sleutelmoment geweest. In de rust heb ik gezegd dat er met 45 minuten passie en inzet nog iets te behalen viel. Het team heeft met tien man gestreden, ze waren niet minder. Ik ben heel trots, we komen terug tot 2-2 puur door inzet maar krijgen de deksel op de neus."

Xander Roosen, de aanvoerder van RCH, vond het een rommelige wedstrijd. "Dat lag aan het weer, bij vlagen was het chaotisch en daarna had ik het idee dat we alles onder contro­le hadden. We komen door pech op 1-1 en dan maken we al snel de 2-1, maar uit een onmogelijke hoek scoort Terrasvogels de gelijkmaker. Uiteindelijk krijgt Nourdin (Chabbouk) de bal met een gelukje mee om de 3-2 te maken. We hebben verdiend gewonnen, maar wel met moeite. In de competitie is het tussen plek twee tot en met acht stuivertje wisselen, daarvoor is deze overwinning belangrijk."
Zon1 10 03 2019 3
Zon1 10 03 2019 4

Bron: Haarlems Dagblad 11-03-2019
Door: Marco Gathier, Bart Slegers en Rob Spierenburg
Foto’s: Harry Opheikens
Zon1 10 03 2019 uitslagen

Spaarnwoude-BSM
Nelis of eigenlijk Niels voelt zich prima thuis bij dorpsclub, BSM helpt Spaarnwoude
Met een 4-0 zege op BSM is koploper Spaarnwoude keurig op titelkoers gebleven. Mathematisch gezien kunnen in het dorp Spaarndam al op 7 april de kampioensvlaggen uit. De score doet vermoeden dat het elftal van de vertrekkende trainer Rob Sprank tegenstander BSM alle hoeken van het veld liet zién. Zo was het niet. Het waren vooral onzekere acties in de Bennebroekse laatste linie die Spaarnwoude in het zadel hielpen

Terwijl BSM in de zeventiende minuut de score had moeten openen, was het Spaarnwoude dat op 1-0 kwam. Een snelle uitval van BSM werd afgerond met een tenenkrommende eindpass. In de aansluitende counter schoot Don Rutte namens Spaarnwoude wel raak. Nadat zwak verdedigen twee minuten later had geleid tot de 2-0 van Clint van der Deijl, leek Spaarnwoude op rozen te zitten. De heren waren de doornen vergeten, want gemakkelijk ging het vervolgens niet.

BSM kreeg zat kansen om zich terug in de wedstrijd te knokken, maar zag telkens kans om het in de eindfase te verprutsen. Toen Van der Deijl vlak er voor rust 3-0 van maakte, was de koers zo goed als gelopen. "Al weet je niet wat er was gebeurd als de 3-1 van ons in het begin van de tweede helft niet was afgekeurd", opperde trainer Lennart Loorbach van BSM.

Nadat de bal in het doel van Spaarnwoude was verdwenen, bleef de Spaarndamse clubgrensrechter met de vlag omhoog staan, Scheidsrechter Evenwel vroeg wat er loos was, kreeg antwoord en annuleerde de treffer. "Ik dacht aanvankelijk al dat de aanvaller van BSM een overtreding maakte vlak voordat er werd gescoord", aldus de arbiter. "De grensrechter had het ook gezien. Geen twijfel meer."

Tien minuten voortijd maakte Niels Wirsing er ook nog 4-0 van. De van DSK overgekomen voetballer stond amper tien seconden in het veld toen hij scoorde. De man uit de Haarlemse Amsterdamse buurt voelt zich prima thuis bij de dorpsclub. "Doordat DSK alleen nog op zaterdag voetbalt, ben ik er vertrokken. Ik werk op die dag."

De nieuwkomer die al een leven lang als laatste man voetbalt, speelt bij Spaarnwoude in de spits. Maar er zijn voor hem meer zaken veranderd sinds hij in Spaarndam actief is. Zijn voornaam Niels werd door zijn teammaten resoluut veranderd in Nelis. En zijn achternaam wordt inmiddels geschreven als Weersink. "Ik heb mij er maar bij neergelegd", aldus Wirsing; Niels Wirsing.

VVA Spartaan-DSS
DSS kende een eenvoudige middag bij VVA! Spartaan. De Amsterdammers kwamen er niet aan te pas en verloren met 1-4 van de bezoekers. "Eigenlijk zijn we geen moment in de problemen geweest", keek DSS-trainer Illiass Akchich tevreden terug op her uitduel. Job van den Dries was de grote man aan Haarlemse zijde. De spits vindt dit seizoen moeilijker het net en werkte in de hoofdstad aan zijn zelfvertrouwen.
Op aangeven van Frank Greuter schoot Van den Dries de 0-1 binnen. Nadat VVA/Spartaan plotseling op 1-1 kwam, zette DSS aan en liep het eenvoudig uit naar een ruime overwinning.
Van den Dries scoorde nog twee maal voor de Haarlemmers. Rick van der Vuurst zorgde voor het slotakkoord.

Eendracht ’82-Geel Wit
Het duel van Eendracht '82 en Geel Wit '20 startte een uur later, omdat de scheidsrechter te laat arriveerde. Het deerde de ploeg van trainer Radjin de Haan niet, want de 2-8 zege was eclatant te noemen. "Al speelden we zelf ook heel matig. Omdat Eendracht heel zwak is, kwamen we niet in de problemen", verduidelijkte assistent-trainer Jeevan de Haan.
Aanvaller Barry Beugeling was goed voor vier goals. Matthijs Westra, Wessel Heeremans en Belal Selami wisten ook het net te vinden. Een eigen doel punt van een Amsterdammer maakte de acht treffers vol.
Zon1 10 03 2019 5
Zon1 10 03 2019 stand

Zon1 10 03 2019 heemsteder