Wat hebben we, ondanks een harde wind, een leuke zaterdagmiddag beleefd met onze jongens en meisje bij Geel Wit in Haarlem.

O9 3 16 03 2019 1

RCH O9-3 begint steeds leuker en georganiseerder te voetballen. Inzet en wil om te winnen waren afgelopen zaterdag ruim aanwezig en RCH JO9-3 is zich steeds beter aan het ontwikkelen.

De opstelling: Florian (keeper), Lara en Mika in de verdediging, Mohammed en Felix aan de zijkanten en Teun in de aanval (aangezien de wedstrijd pas laat verplaatst werd naar 13:30 ontbraken Elias, Guven en Lucas dus geen wissel).

RCH voetbalde in de eerste helft met de wind mee en dat was duidelijk in ons voordeel. Afstandschoten of voorzetten van achteruit waren veel gevaarlijker en brachten Geel Wit in grote problemen.
O9 3 16 03 2019 3

Druk van RCH was direct zichtbaar en dat leverde al snel een doelpunt op. Mika schoot hard binnen. Daarna een hele mooie voorzet van Lara waaruit Teun 0-2 scoorde. Mohammed was goed op dreef en schoot twee doelpunten vlak na elkaar in (0-3 en 0-4). Zijn tweede kwam voort uit een heerlijke voorzet van Felix.

Geel Wit kwam nauwelijks over de middenlijn en als dat eens lukte stond Lara goed te verdedigen net als Mika, die overal te vinden was. RCH kreeg en hoekschop die Felix, mede door de wind, direct binnen leek te schieten, maar een speler voorkwam een doelpunt door zijn keeper bij te staan. De leider gaf RCH een penalty die Lara prima binnen schoot. (0-5). 

Ook de overige minuten in de eerste helft waren overduidelijk voor RCH. We gingen met een ruime voorsprong rusten (0-9), maar de wind zou Geel Wit een handje kunnen helpen in de tweede helft.
O9 3 16 03 2019 4

De tweede helft een vergelijkbaar beeld met kleine aanpassingen in onze opstelling. Florian wilde graag voetballen en Teun keepen. De tegenstander kreeg een speler extra en dat resulteerde in een licht overwicht van Geel Wit. We verdedigden goed en Teun kwam enkele keren uitstekend uit zijn doel. Hij stopte tevens verschillende schoten waardoor we ons voorsprong verder uit konden bouwen. Mo en, in de laatste minuut, Florian maakten het karwei af en we wonnen overtuigend met 0-11.

Al met al een heerlijke middag!

Ermin (ook de foto’s)

O9 3 16 03 2019 2