Vierde klasse D - Subtoppers morsen punten, RCH kansloos bij trotse koploper Het was de middag van Geel Wit 'zo. Waar de Haarlemmers wonnen van DSS, zag de ploeg dat concurrenten BSM, NFC en RCH weer punten morsten.

Zon1 24 03 2019 1

Spaarnwoude-RCH
RCH weet ook weer even waar het staat. Geen schijn van kans kregen de Heemstedenaren in Spaarndam. Het werd 5-1 voor Spaarnwoude. Spaarnwoude hoopt eigenlijk nog op puntenverlies van Geel Wit tegen BSM zodat de Spaarndammers in eigen huis het kampioenschap kunnen vieren. Dat zou dan al over twee weken zijn. Volgende week is de koploper namelijk vrij.
"We werden echt weggespeeld", gaf RCH-trainer Roland Ebbeling toe. "We hebben het na de rust een beetje aangepast maar toen was de schade al groot." Clint van der Deijl en Joey Hoogeboom gooiden al binnen twintig minuten het duel op slot. Don Rutte (2x) en Van der Deiji maakten het karwei af. Hennie Scheelings scoorde nog de 5-1.
Zon1 24 03 2019 2

Germaan/De Eland-BSM
BSM had het lastig op bezoek bij Germaan/De Eland. Uiteindelijk verloren de Bennebroekers ook met 3-1 in de hoofdstad.
BSM had in het begin van het seizoen wel eens het geluk aan de zijde, maar de laatste duels ontbreekt het de ploeg aan fortuin. "We geven de goals ook te makkelijk weg. Die mogen tegen Germaan nooit vallen", vertelde BSM-trainer Lennart Loorbach. Vlak voor de rust gaf BSM de 1-0 weg en na de 2-0 maakte Sem van der Meer nog wel de aansluitingstreffer.
BSM bracht een extra spits en ging op jacht naar de gelijkmaker. Zes minuten voor tijd verdubbelde Germaan/De Eland opnieuw de stand.

NFC-Terrasvogels
Een zwaar gehavend Terrasvogels boekte een knap resultaat bij NFC (1-1). Slechts vijf spelers van het eerste elftal waren beschikbaar voor trainer Kick de Groot. Door allerlei uiteenlopende redenen was de voorbereiding zeer rommelig mede doordat de arbiter een half uur te laat was. "Ik moet de ploeg echt een compliment geven tegen een goed voetballende tegenstander", aldus De Groot. Na de 1-0 rechtte Terrasvogels de rug en zette Stephan Clarenburg met een rake vrije trap de eindstand op het bord.

Eendracht ’82-Onze Gezellen
Onze Gezellenspeelde zeer pover maar won wel met 1-5 van Eendracht '82 dat de nacompetitie niet meer kan ontlopen. "Het was abominabel", sprak trainer Pascal de Wit harde woorden. "Alles wat we de afgelopen weken hadden afgesproken, werd niet nageleefd. Pas na de rode kaart bij Eendracht gaan we voetballen. Veel te laat." Joey Steenman, Thomas Link (2x), Mitchel Geeven en Willem Mientjes scoorden de goals.
Zon1 24 03 2019 topscorers

Bron: Haarlems Dagblad 25-03-2019
Door: Marco Gathier en Bart Slegers
Foto’s: Bart en Libero
Zon1 24 03 2019 uitslagenGeel Wit-DSS
Een op een verschalkte Barry Beugeling DSS-keeper Davy de Back met een geplaatst schot door de benen. Op hef randje van buitenspel ontsnapte de Geel-Wit-aanvaller, na een splijtende pass van Ties Akkerman, aan de verdediging van DSS om in de dertiende minuut de thuisploeg op voorsprong te zetten.

"Ik ken Davy en schoot bewust tussen zijn benen", zei Beugeling. "Ik dacht; hij houdt toch zijn benen open." Vijf minuten later vergrootte aanvoerder Akkerman de voorsprong voor de thuisploeg. Een afvallende bal van een corner kwam voor de voeten van de middenvelder terecht net buiten de zestien. Hij aarzelde niet en schoot raak,

Bijna moeiteloos leek Geel-Wit op voorsprong te komen. De eerste twee grote kansen kwamen meteen op het scorebord terecht. Na de voorsprong zakte de thuisploeg in en liet DSS het spel maken, iets wat in de eerste helft niet lukte. De twee- . de helft kwamen de bezoekers beter uit de kleedkamer. DSS lukte er lang niet in om te scoren. Wesley Tan knalde in de 77ste minuut zelfs een strafschop tegen de kruising. Uiteindelijk zag Job van den Dries kans om vijf minuten later de score terug te brengen tot 2-1. Het zorgde voor een herleefd geloof aan de kant van DSS. "Dan kan het nog gaan stormen, maar de ballen vielen er niet in.

In de tweede helft gaan wij aanvallender spelen en zakken zij in, daardoor krijgen wij meer kansen", zei DSS-coach lllias Akchich na afloop. "Het was onze dag niet. Zij speelden het goed uit en het was geen hele beste wedstrijd. Toch ben ik tevreden over de teaminzet." Beugeling besloot in de laatste minuten van de wedstrijd de eindstand op 3-1. "Ik schoot op het randje van de zestien tegen de binnenkant van de paal. Ik dacht dat de bal erin zou gaan, gelukkig kreeg ik hem weer voor mijn voeten", aldus Beugeling. Door de overwinning staat Geel-Wit nu op de tweede plaats, vijf punten los van concurrent DSS dat derde staat in de competitie.

Trainer Radjin de Haan was tevreden met de overwinning van zijn team. "We doen goede zaken en zetten een directe concurrent op vijf punten achterstand", zei de coach van Geel-Wit. Het countervoetbal van zijn team vond De Haan een vanzelfsprekend gevolg van het wedstrijdverloop. "Door de stand na de eerste helft, zakken wij terug en is het logisch dat ze gaan komen. niemand vraagt morgen hoe we hebben gespeeld,
Zon1 24 03 2019 stand