De verwachtingen waren hoog gespannen in de aanloop naar de Heemsteedse derby.

Er werd volop gespeculeerd over de onderlinge krachtsverhoudingen op basis van oefenpotjes op het schoolplein, maar niks is zeker in het moderne voetbal. RCH wilde dan ook niks aan het toeval overlaten en ging voortvarend van start. Het 'andere Heemstede' werd al vroeg onder druk gezet en het was wachten op een snelle eerste goal. Die viel in de eerste paar minuten en daarmee was de toon gezet. RCH combineerde alsof het een lieve lust was en er werd continu gevaar gecreëerd voor het goal van HBC.

Het elftal swingde en er volgde goal op goal terwijl HBC niet bij machte was om er iets tegenover te zetten. Op deze prachtige lentedag was er dan ook na het eerste kwartier al letterlijk en figuurlijk geen vuiltje meer aan de lucht. De score werd vrolijk uitgebouwd in het vervolg en er ontspon zich een scenario van een dorpse broedermoord met dubbele cijfers. De comfortabele marge (met gelukkig ook nog een ere treffer voor HBC) werd door de coach aangegrepen om te oefenen op het breed houden van het veld, wat tot nog meer kansen én goals leidde.

De combinaties waren prachtig en onzelfzuchtig en er werd alert verdedigd als het nodig was. Een bijna perfecte teamprestatie, al kan de dubbele hattrick van Sofian niet onvermeld blijven. Eindstand 1-15.

Martin de Ronde
O11 2 30 033 2019 uitslagen
O11 2 30 03 2019 uitslagen