Op een mooie lenteochtend in Nieuw Vennep mocht de O10-2 aantreden tegen de lokale DIOS.

O10 2 31 03 2019 1

De wedstrijd was op gras dus het gaf meteen al de geur van voetbal in de lente. Helaas was het ook wat stug en hobbelig maar het zij zo. RCH begon met Emre op doel, achterin Nassim en Quinten, midden Didjowy en Duuk en Rein voorin. Mees en Stijn begonnen in de wissel.

Na wat heen en weer geschuif speelde Duuk zich op rechts mooi vrij en schoot vanaf die kant fraai in de lange hoek de snelle 0-1 binnen. Dat was lekker beginnen! DIOS rechtte de rug en begon wat meer aan te vallen. Overspelen bleef lastig omdat de bal snel stil kwam te liggen, dus het kwam echt aan op de duels in de kleine ruimte en soms wat geluk bij de afvallende bal. RCH deed dat laatste heel attent en Rein kwam van links door en schoot de bal onverwacht in de korte hoek voor de 0-2.
O10 2 31 03 2019 2

RCH kon toen helemaal rustiger spelen en wachten op de kansen uit de counter. Die diende zich niet lang daarna al aan en Duuk, die een topochtend had knalde de 0-3 in. Zo efficiënt waren we bijna niet geweest dit seizoen. DIOS ging maar weer eens aanvallen en dat werk werd beloond met 1-3. Toen ging het snel, het regende doelpunten. Een van de opmerkelijkste en mooiste was wel die van Mees die twee verdedigers uitdolt en het koeltjes afmaakt. Maar ook Duuk maakte zijn hattrick compleet plus nog eentje erbij. Quinten onderscheidde zich met prachtige voorzetten vanaf achter. En als ze er wel doorheen kwamen stond Emre er altijd nog.

Verder scoorde Nassim nog, maar ook DIOS twee keer. We gingen rusten met de onwaarschijnlijke stand 3-7 uiteindelijk. De tweede helft gaf een ander beeld, veel gepiel in de kleine ruimte, zinloos met de bal aan de voet overal heen lopen en elkaar niet meer vinden. Dat was jammer want DIOS kon ook niet echt veel meer. De tweede helft eindigde in 1-1, dus uiteindelijk een 4-8 eindstand.

Rogier Lanting, ook de foto’s
O10 2 31 03 2019 3