Wat ben ik trots op jullie. Wat hebben jullie het fantastisch gedaan. Geloof in je zelf, in je team, in je coach en vooral jullie doorzettingsvermogen en inzet hebben iedereen laten zien hoe je een moeilijke tegenstander kunt verslaan en als winnaar het voetbaltoneel verlaat.

Zaterdag 30 maart waren we getuigen van een heerlijke en spannende uitwedstrijd van RCH O13-1 tegen 2e divisie club Fortuna Wormerveer (nr 3 op de ranglijst). Echter we hadden al kennis gemaakt met 2e divisie clubs, zoals Foresters O13-1 en KHFC O13-1 en we waren zeker niet kansloos.

Net als tegen Foresters zat geloof er in vanaf de eerste minuut en de jongens waren gretig om te laten zien wat ze konden op het veld. In de kleedkamer was er een goede sfeer en de uitleg van Omar was helder. Geduld en het teamspel waren de belangrijkste aanwijzingen. Zorg dat je de eerste 10 minuten geen doelpunt tegen krijgt en ga iedere duel voluit aan en kijk niet op van hun snelheid of fysieke kracht.

Eindelijk was iedereen beschikbaar (15 spelers) en we hadden geen zieken of geblesseerden.

Het team bestond uit de volgende spelers: Faas op het doel, Luciano, Farai, Achraf, Stef, Yassine, Anwar, Abdessamie, Ruben, Hugo en Houssam. Als reserve begonnen Daniel, Ismael, Hamza en Kayen.
O13 1 30 03 2019 2

De wedstrijd begon met prachtige weer op het hoofdveld onder de leiding van een jonge KNVB scheidsrechter. Alles ademde voetbal en het publiek genoot van het weer en later van de wedstrijd.

Fortuna Wormerveer beschikte over een aantal zeer sterke spelers. De spits was een aaneenschakeling van spieren en met zijn lengte kwam hij boven Luciano of Daniel uit. Echter Luciano gaf geen millimeter toe en vocht voor iedere bal zonder vrees. Natuurlijk met Farai naast zich. De strijd op het middenveld was gelijkwaardig en vooral Yassine was sterk aan de bal. Anwar en Abdessamie waren vooral de verdediging aan het ondersteunen in de eerste paar minuten. Terwijl we nog aan het analyseren waren hoe de startopstelling er uitzag op het veld en of we op het veld goed stonden als team was daar een uitbraak van RCH via de linkerkant. Yassine gaf een diepte bal en Ruben was veel sneller dan zijn tegenstander en bereikte het strafschopgebied. Zijn lage voorzet richting Hugo was perfect. Hugo was eerder bij de bal en tikte hem aan maar een verdediger en de keeper waren er ook bij. De bal bleef echter liggen en Hugo schoot uit de draai, maar helaas pakte de keeper de bal vlak voor de doellijn. Fortuna was gewaarschuwd!

Langzaam begon Fortuna steeds meer naar voren te spelen. Yassine, Anwar en Abdessamie kwamen steeds meer onder druk te staan en raakten de controle op het middenveld een beetje kwijt. Het ging er best hard aan toe en Yassine kreeg een gele kaart te pakken (een primeur voor RCH O13-1)!

Hugo, Houssam en Ruben waren noodgedwongen op de eigen helft aan het wachten op een uitbraak. Acharaf, als rechtsachter en Stef op de linksachter, positie hadden het heel druk. Acharaf, die normaal gesproken meer aanvallend speelt was als verdediger goed bezig en Fortuna kwam er niet vaak langs aan die kant. Aan de andere kant speelde Stef.

Hierbij wil ik hem een groot compliment geven. Ongelofelijk eigenlijk dat een speler van ons O11-1 team volledig gelijkwaardig meedeed in deze wedstrijd. Petje af voor zo`n jonge kerel die tegenover de beste speler van Fortuna speelde. Ook Farai en Luciano lieten zien dat ze meer dan goed zijn. Geweldige eerste helft en mede dankzij hun inzet lukte het Fortuna niet om te scoren. Overigens was de spits van Fortuna zeer onnauwkeurig in zijn afwerking en verzuimde enkele goede kansen.

Faas zit in een uitstekende fase en keept steeds beter en beter. Wat een geweldenaar. Na een kwartier was er een uitbraak van Fortuna waarbij Faas in volle snelheid en zonder enkele aarzeling vol voor de bal ging en na zijn redding hard in botsing kwam met de spits van Fortuna (die 3 koppen groter was). Gelukkig kon hij verder spelen.

Omar bracht Daniel ipv Abdessamie op het middenveld en Ismael ipv Ruben linksvoor. Daniels eerste balcontact was direct een goede pass richting Hugo die helaas niet tot een schot kwam.

De wedstrijd kantelde en ons achterhoede schoof meer richting het middenveld. Ismael had enkele keren geprobeerd om zijn directe tegenstander in een 1 vs 1 situatie voorbij te komen, maar dat lukte helaas niet. De backs van Fortuna waren erg goed en kwamen ook regelmatig naar voren.

Luciano en Farai  waren steeds vaker aanvallend betrokken maar helaas resulteerde ons overwicht niet in de grote kansen. Schot van Yassine en Houssam misten het doel. We gingen rusten met 0-0 en we waren niet ontevreden.

We konden merken dat Fortuna een beetje verrast was door dit eerste klasse ploegje van RCH O13-1.

De tweede helft begonnen we redelijk, maar Fortuna kwam iets sterker uit de kleedkamer. Enkele keren kwamen ze gevaarlijk door maar Faas en onze verdedigers waren nog steeds alert en hielden stand.

Daarna was het weer de beurt aan RCH. Hugo was dichtbij een doelpunt na een voorzet van Ruben die na 10 minuten spelen weer binnen de lijnen werd gebracht net als Hamza, Kayen voor Anwar en Daniel.

Strijd op het middenveld was nog steeds hevig en ook Fortuna kreeg een gele kaart. Iets later had de goed fluitende scheidsrechter ook een rode kaart kunnen trekken (Houssam kreeg een flinke stoot) voor Fortuna maar deed dat niet.

RCH was zeer dreigend uit een hoekschop. Luciano kopte goed, maar zijn inzet werd net uit het doel getikt. Een zeer solide fase in de tweede helft, waarbij RCH de bovenliggend partij was. Kayen en Hamza brachten nieuwe energie binnen ons team wat zeker niet makkelijk was. Hun tegenstanders waren fysiek sterker, maar met volle overtuiging en lef gingen ze duels aan op het middenveld.

Hugo werd wederom weggestuurd door Yassine (schitterende pass) en dribbelde het strafschopgebied in. De verdediger liep goed mee en voorkwam een mogelijke doelpunt. Zelf dacht ik aan een penalty, maar de scheids zag het beter dan een emotionele leider aan de zijlijn.

Langzaam naderden we de slotfase van de wedstrijd. RCH werd nogmaals naar achteren gedrukt en Fortuna ging voor een reguliere overwinning. In die laatste fase stapelden de kansen voor Fortuna zich op en hadden we naast kunde ook geluk.

Een goede schot vanuit de tweede lijn raakte buitenkant paal. Acharaf voorkwam met een sliding dat een schot in het doel zou belanden. De hoekschop die er uit voortkwam was niet gevaarlijk, maar de volgende aanval des te meer.

Faray haalde de bal vlak voor de lijn uit en voorkwam een doelpunt. Nog een schot werd door Faas gepakt en zo ging het maar door. Echter vertrouwen dat we de 0-0 zouden halen bleef en er was absoluut geen sprake van paniek. RCH kwam er nog een keer gevaarlijk uit maar we misten de kracht om het af te maken. De wedstrijd werd afgefloten en strafschoppen volgden. Wat een prestatie en wat een geweldig resultaat nu al.

Trots op onze jongens, maar er zit meer in. We kunnen dit winnen. Geloof is er! Spelers kunnen de druk aan, daar waren wij van overtuigd (net als tegen de Foresters). En we hebben tenslotte Faas die een betere keeper is dan zijn tegenstander.

Alleen veldspelers mochten op het veld blijven en Luciano, als een ware aanvoerder, ging er als eerste voor staan. De volgorde heb ik niet meer duidelijk voor ogen maar het ging ongeveer als volgt:

 • Luciano; Wat een schot hoog onder de lat 0-1
 • Fortuna: Faas beweegt naar rechts maar kiest verkeerde kant 1-1
 • Fortuna: Faas is er deze keer dichtbij maar stopt hem niet 2-1
 • Houssam; Schiet beheerst rechts onder                         2-2
 • Acharaf: Schiet raak rechts boven 2-3
 • Fortuna: Wederom Faas dicht bij een redding, net niet 3-3
 • Fortuna: Slecht schot en Fortuna mist het doel 3-3
 • Yassine: Neee, Yassine schiet te hoog en mist 3-3
 • Fortuna: Goed geschoten, Faas kan er niet bij 4-3
 • Abdessamie; Schiet ook goed rechtsboven raak                         4-4
 • Fortuna: Faas gaat naar de verkeerde hoek 5-4
 • Ruben: Schiet geweldig hard en raak 5-5
 • Fortuna: Ook raak, Ik draai langzaam door aan de zijlijn                                   6-5
 • Hugo: Keeper kiest goede hoek, maar kan doelpunt niet voorkomen    6-6
 • Fortuna: Jaaaa Faas….. hij pakt hem geweldig 6-6
 • RCH: Alle ogen zijn gericht op Faray en hij blijft kalm 6-7
 • RCH 13-1 is door naar de kwartfinale. Wat een ontlading, Wat een vreugde. Nog mooier dan ontlading tegen Foresters.

O13 1 30 03 2019 1

Ze flikken het weer!! Wat een teamprestatie. Fortuna keek met verbazing naar dit team. Een team uit de eerste klasse, bestaand (grotendeels) uit jongens die een kop of twee kleiner zijn.

Felicitaties van coaches en complimenten voor vertoond spel, blije ouders en enthousiast publiek.

Er werd nog lang gefeest op het veld en in de kleedkamer. Zooooo trots !!

Hierbij wil ik ook alle aanwezige toeschouwers bedanken voor hun steun langs de lijn!

Wat een geweldige middag…ongelofelijk! 

RCH O13-1 is, ondanks een zware loting door naar de kwartfinale van de KNVB beker. We zijn nu toegetreden tot een select groepje van 8 beste ploegen in ons district!!

GEFELICITEERD BOYS !!

Ermin (ook de foto’s)