Revanche is altijd een goede drijfveer in de sport, en het smadelijke verlies van voor de winterstop op het veld van Haarlem lag nog (te)vers in het geheugen.

Tijd om iets recht te zetten dus. De eerste paar minuten was het even aftasten, maar nadat het ijzer sterk ogende blok verdedigers met behulp van verdedigende midden velder jip de eerste spelden prikken van Haarlem had geneutraliseerd en de toon had gezet qua inzet en felheid was het de beurt aan de aanval van RCH om de tegenstander onder druk te zetten. Daar was niet veel voor nodig.

De eerste echte kans was meteen raak en dat smaakte naar meer. Er werd weer mooi, zelfs bij vlagen prachtig gecombineerd en de inzet was voorbeeldig, dus het resultaat liet zich raden. Binnen een paar minuten stond er een comfortabele 0-4 op het bord. Dat het daarna wat inzakte was te verwachten, de mannen hadden immers al veel gegeven. Even temporiseren dus, waardoor het tweede deel van de eerste helft wat inboette aan amusementswaarde. Er kwamen wat kleine kansen too...

O11 2 06 04 2019 1
En het verslag werd al verstuurd door een sprong over het hek. Deel twee live verslag volgt...

Er kwamen wat kleine kansen over en weer, die Heemstede wel en Haarlem niet benutte en met een score van 0-6 ging RCH limonade drinken. Het tweede bedrijf liet eenzelfde spelbeeld zien, met een klein 'snelle tegen goal' smetje door een onterechte maar onberispelijke vrij trap maar de marge was al redelijk snel weer 6. Het spel kabbelde en golfde afwisselend op en neer. Echt spectaculair werd het echter niet meer al bleef RCH goed voetballen. Aan beide kanten werd nog twee keer gescoord en toen was de pijp leeg voor beide teams. Eind stand 3-9.”

Martin de Ronde. (ook de foto)
O11 2 06 04 2019 2