Deze wedstrijd is zeker de moeite waard voor een verslag, aangezien het onze beste wedstrijd was tegen een goed, fysiek sterk team met een sterspeler.

Onze kids kwamen erg gemotiveerd een kwartier eerder om samen te oefenen in het (bewegend naar voren) overspelen en natuurlijk ook vrijstaand aanbieden. In rustig tempo, anders worden ze te moe. Barry had ook tijd gemaakt voor een belangrijke bijdrage in de oefening en wedstrijd, mede daardoor werd het snel opgepikt.

Inzet maximaal; samenwerking top en motivatie volop. Alle spelers zonder uitzondering hebben het beste gegeven, scherp als een scheermes. Dan nog de tactische uitvoering, waarbij de coaches met name individuele instructies gaven, maar vooral welke posities in te nemen. Nu moesten we even zorgen dat hun sterspeler aan banden werd gelegd. Daar hebben we Sofie voor en Timo die rugdekking geeft en soms nog een derde om hem te blokkeren. Dat was heel effectief, zodanig dat deze jongen er tegen het einde een beetje de spreekwoordelijke smoor in kreeg.

Vervolgens zoveel mogelijk op hun helft spelen, aansluiten en druk uitoefenen. De eerste goal viel uit een eerste mooie steekpass van Quinn op Obada, die hem prima afrondde (in het tweede kwartier). Tijs, Thomas, Stan, Ruben hebben allen goede passes gegeven terwijl Faisal en Obada beter aanspeelbaar waren. Gezien de kracht van de tegenstander moest er soms met man en macht verdedigd worden waar onze prima keeper Matthia (ook soms als laatste man) en Thomas het verschil maakten, geholpen door Quinn, Timo, Stan, Jaimie en ook Obada waar nodig.
O12 2 06 04 2019 1

Zo gingen we de rust in met 1-0. Doordat er snel gecounterd en aangesloten werd, bleven wij gevaarlijk en werd het 2-0, ondanks de dreiging van Zandvoort. Pass van Quinn op Stan, binnenkant paal via de doellijn en Quinn liep door. Mooi doelpunt voor allebei. Vervolgens werd het echt gevaarlijk, Zandvoort vond de aansluitingstreffer en alle hens aan dek! We moesten even al onze beste verdedigers inzetten om de aanvalsgolven te keren. Zelf kregen we ook meerdere kansen omdat we aanspeelbare spitsen hadden, Ruben net geen goal, Obada en Faisal gevaarlijk en Stan die uiteindelijk nog scoorde met een geplaatst schot.

Daarmee was de verdiende zege een feit.

Onze 9e man in het veld zijn ook ons ouderteam die bijzonder loyaal zijn in het aanmoedigen van onze kids. Daarnaast ook in het accepteren van - ook in deze wedstrijd- uit tactisch oogpunt soms nodige wissels in het belang van het hele team. Groot compliment voor alle teamgenoten van de coaches.
Rick Versteeg
Harry de foto (tussen het fluiten door)

O12 2 06 04 2019 2