Deze zaterdag mochten onze kanjers van de O11-1 uitslapen en dat was goed te merken!

Thuis op het frisse gras nemen ze het op tegen een redelijke tegenstander, nl. DSOV O11-1, die één plekje onder ons op de ranglijst stond. Onze leider Martin en Tim staan paraat! 
Helaas missen we Soufiane, die zijn pols heeft gebroken en daar zelfs nog een wedstrijd mee heeft gespeeld vorige week, maar Stef laat zijn team nooit in de steek en sprint van de O13-1 zo door naar ons veld. Van enige vermoeidheid is niks te merken, want hij staat als een huis in de verdediging samen met vliegensvlugge Yaessin en onze Toon op doel.
O11 1 06 04 2019 1

Maar DSOV verrast ons direct met een tegendoelpunt! Onze boys and girl zijn hierdoor zo verrast, dat DSOV kans ziet er meteen nog eentje in te schieten. Dan is Toon er klaar mee, zet zichzelf op scherp, roept iedereen tot de orde en de sfeer slaat om als de eerste bal van RCH erin gaat na een corner. Dan volgt er een prachtige combi van Yaessin en Luna en staat de teller alweer op 2-2. Het tij is gekeerd en RCH is back on track.

Even time out...ik hoor hun coach zeggen: “jongens, dit team, pas op, als ze een kans krijgen scoren ze en dat klopt, want Mudiwa neemt de bal vanaf de zijlijn en schiet ‘m er ook gewoon meteen in, wat een goal! 3-2, RCH staat weer voor!

Karel in het middelveld speelt een ijzersterke wedstrijd en weet de bal keer op keer weer terug op de goede helft te brengen met de mooiste pases. En dan pakt hij ook zijn kans en maakt er 4-2 van!
Toon is enorm gefocust en áls de bal al zijn richting opkomt, houdt hij m met gemak!’Vlak voor rust is daar een schitterende voorzet van Yoas en Mudiwa scoort de 5e!
O11 1 06 04 2019 3

Na wat aanwijzingen van coach Omar gaan we door. Wat heeft hij gezegd, want...RCH is AAN! Onze vechter Tygo, die al een paar mooie pogingen heeft gedaan om te scoren en duel na duel wint, opent dan de 2e helft met een snoeihard schot 6-2 and still going strong. Mudiwa geeft een prachtige assist en Luna maakt de 7e goal. Ondanks de achterstand blijft DSOV zeer sportief. Scheidsrechter Christiaan kan een prettige wedstrijd fluiten. Yoas breekt door en stormt recht op het doel af, 8-2! Stef komt dan met een strakke pass naar Luna, die er 9-2 van maakt! We durven niet meer te juichen, RCH is on fire!
O11 1 06 04 2019 2

DSOV krijgt een corner en schiet recht op ons doel, maar Toon vist ‘m moeiteloos uit de lucht! RCH blijft veel kansen krijgen, maar schieten toch een paar keer goed mis, wat zonde is, dus Omar spreekt ze nog even goed toe tijdens de time out. Stef heeft geluisterd en komt met zijn “handtekening-schot” vanaf een enorme afstand op links en knalt de bal genadeloos in het doel, schitterend! 10-2.

Yaessin laat ook nog even zien, dat hij van alle markten thuis is en voorziet Luna van een prachtige voorzet, die ze zo uit de lucht vist en erin knalt. De score 11-2. Yoas denkt, dat doen we nog een keertje en geeft een snoeiharde voorzet, die Luna er net zo hard inschiet, 12-2! En om dit feest goed af te sluiten is Yoas daar nog een keer vanuit een haast onmogelijke hoek, hij zit...13-2, wat een eindstand!

Helaas scoort onze geduchte concurrent Zandvoort 23-0 tegen Olympia, waartegen wij het volgende week opnemen, dus dat wordt alle zeilen bijzetten. Ik vermoed dat er extra hard getraind gaat worden deze week !

Yolanda Bonoo

Harry de foto’s
O11 1 06 04 2019 4
O11 1 06 04 2019 stand