Vierde klasse D - Spaarnwoude met overmacht kampioen, Flets Geel Wit ’20 laat goede vorm thuis. RCH pakte de laatste strohalm tegen VVA/Spartaan.

Zon1 07 04 2019 1

RCH-VVA/Spartaan
Vijf minuten voor tijd werd Sergio Burke neergelegd en Xander Roosen benutte de toegekende strafschop. Er werden eerder al twee goals afgekeurd van RCH. Doelman Jari van Drunen redde nog knap om een tegentreffer te voorkomen.
Zon1 07 04 2019 2

Spaarnwoude-Eendracht ‘82
Spaarnwoude is op de achttiende speeldag met overmacht kampioen geworden van de vierde klasse D. De Spaarndammers wonnen zelf met 5-2 van Eendracht ’82 en profiteerden bovendien van de 3-0 nederlaag van Geel Wit ’20 bij BSM in Bennebroek.
Spaarnwoude heeft het hele seizoen van niemand iets te duchten gehad. Slechts één nederlaag leed de ploeg van trainer Rob Spronk. Tegen de Amsterdammers scoorde de gehele voorhoede. Don Rutte maakte drie goals. Joey Hoogeboom en Clint van der Deijl verzorgden de rest van de productie.
,,Deze ploeg is echt toe aan een stap hogerop. We hebben steeds dertig spelers op de training. Ongekend voor deze vierde klasse”, complimenteerde Spronk zijn selectie.

Onze Gezellen-NFC
Onze Gezellen speelde met 2-2 gelijk tegen NFC. Door de nederlagen van VVA/Spartaan en AC Amsterdam deed OG toch goede zaken. Verdediger Milco Poppe maakte twee goals na een 0-2 achterstand. Ivar Wesselman had de 3-2 nog op zijn schoen.

Bron: Haarlems Dagblad 08-04-2019
Door: Bart Slegers
Foto’s: Harry Opheikens
Zon1 07 04 2019 3

BSM - Geel Wit ’20
Geell Wit ’20 weet weer even waar het staat. De prachtige tweede plaats in de vierde klasse D is geen enkele garantie, want tegen een uitstekend BSM ging het behoorlijk mis: 3-0.
Van Geel Wit-trainer Radjin de Haan had zijn gehele ploeg wel een afslag eerder mogen nemen naar Linneaushof. De grootste speeltuin van Europa was een beter decor geweest voor zijn in Bennebroek dolende team. Op doelman Paul Leuverman na dan, want die hield de ploeg 67 minuten in de wedstrijd. ,,Het leek wel een speeltuin. Geen inzet en daar begint het allemaal mee. BSM was op alle fronten de betere en we kwamen uitermate goed weg met een 3-0 nederlaag.”
Dat had de oefenmeester niet beter kunnen verwoorden, want de Bennebroekers hadden blijkbaar geleerd van de smadelijke 4-0 zeperd eind februari. Geel Wit speelde destijds ook nog eens lang met tien man. ,,Toen werkten we ons na de rode kaart een slag in de rondte. Er was nu ook in de tweede helft geen redden aan. We hielden open huis. Het zal ook met de jonge leeftijd van de ploeg te maken hebben”, aldus De Haan.
De Haarlemmers mochten zich nog gelukkig prijzen met zo’n sluitpost als Leuverman. Alleen voor hem doemden verschillende spelers op, maar steeds was de doelman de winnaar. Raoul Soetbrood Piccardt miste twee keer alleen voor de keeper. ,,En dan schoot het in de eerste helft ook nog in mijn hamstring. Ik wilde zelf gewoon door, maar vandaag leek het echt nergens op”, blikte Leuverman terug.
Aanvankelijk werd ook in het tweede bedrijf de wedstrijd BSM tegen Leuverman beslist in het voordeel van de doelman. Na de wissel Quinte Lammerse voor Mike van de Raad was het pleit toch beslecht. Met de spits in de ploeg vonden de Bennebroekers elkaar nog makkelijker. Zeker ook omdat het middenveld van Geel Wit niet was opgewassen tegen het beweeglijke BSM.
Lammerse en Stijn de Krijger vonden elkaar in minuut 68 blindelings. Na een mooi opgezette aanval combineerden de twee aanvallers als een mes door de fragiele Geel Wit-defensie. Lammerse rondde rustig af.
Vier minuten later was het andersom en gunde Lammerse De Krijger zijn treffer. De Haarlemmers snakten naar het einde. ,,Ik had vijf weken niet gespeeld vanwege een spierscheuring”, verklaarde Lammerse zijn korte optreden. ,,Dit was wel een fijne invalbeurt. Er was veel ruimte en die wisten we goed te bespelen. Waarom we niet meer punten hebben? We hebben een jong team en daar hoort dus wisselvalligheid bij helaas. In de slotfase scoorde Frits Wiersma na weer een uitgespeelde aanval de derde treffer. Zo kan BSM weer naar boven kijken.
Zon1 07 04 2019 4
Zon1 07 04 2019 4a
Zon1 07 04 2019 4b

DSS-Terrasvogels
Een hard schot van spits Henk Hageman belandde bij de tweede paal voor de voeten van de ingevallen Shadi Shuheaber. Even leek het erop dat Terrasvogels de score terug had weten te brengen tot 2-2, maar Shuheaber tikte de bal net naast.
,,Voetbal is ook geluk’’, zei Terrasvogels-trainer Kick de Groot. ,,Vandaag zat het ons niet mee. We hadden de punten nodig en dit was een onnodige nederlaag. Het hele team baalt, maar als wij de komende weken zo doorvoetballen gaan wij echt nog wel punten pakken.’’
Terrasvogels had de eerste helft het overwicht, omdat de thuisploeg hen het spel liet maken. ,,DSS speelde heel anders, daar hadden wij gebruik van moeten maken’’, zei De Groot na afloop. ,,Helaas vielen de kansen die wij hadden niet binnen de palen. Op een gegeven moment merkte je dat het eerste doelpunt dat zou vallen cruciaal zou zijn.’’
De tactische greep van DSS-coach Iliass Akchich om de eerste helft vooral op de counter te spelen pakte goed uit. ,,Ik zag dat de benen zwaar waren en het is warm weer’’, legt de trainer zijn tactiek na afloop uit. ,,Dan moeten ze eerst even warm worden. Daardoor was de tegenstander de tweede helft vermoeider, uiteindelijk had er meer ingezeten.’’
Door het warme weer werd er in de eerste helft zelfs een drinkpauze ingelast. Niet alleen de spelers hadden het zwaarder door het weer. De scheidsrechter moest halverwege de tweede helft even verzorgd worden.
Pas laat in de tweede helft werd de wedstrijd opengebroken. Job van den Dries zette strak voor op invaller Stijn Heuvel die binnenschoot. Een goed uitgespeelde kans van DSS binnen de zestien van de bezoekers. ,,Dat zijn dingen waar je op traint, spelers die bewegen en ruimte maken voor anderen’’, zei Akchich. Zo ontstond ook het tweede doelpunt waarbij rechtsbuiten Jorrit Brandsma veel ruimte kreeg om naar binnen te kappen en met zijn linkerbeen aan te leggen. Van afstand schoot Brandsma de thuisploeg naar 2-0.
Het leek een gelopen wedstrijd, maar Terrasvogels werd een minuut later terug in de wedstrijd geholpen door een strafschop te krijgen. Louis Rombouts schoot vanaf de stip beheerst binnen. Daarna roken de bezoekers bloed en was Terrasvogels op zoek naar hun tweede van de wedstrijd. Het zorgde voor enkele gevaarlijke momenten voor het doel van de thuisploeg, die zelf ook nog genoeg kansen kregen. ,,Dat is het rare aan voetbal,’’ Akchich merkte dat zijn ploeg er aan het eind doorheen zat. ,,Er was weinig energie en dan ga je van nature achteruit lopen.’’
Door de overwinning is DSS nog maar twee punten verwijderd van de nummer twee in de competitie Geel-Wit. ,,De doelstelling vooraf was promotie’’, zei Akchich na afloop. ,,Dat is nu niet meer zo, wij spelen op het moment te wisselvallig om dominant te zijn. Veel ploegen weten ons onderhand te bestrijden.’’
Zon1 07 04 2019 4c
Zon1 07 04 2019 stand