“De verwachtingen voor dé topper van dit weekeinde waren hooggespannen.

O11 2 13 04 2019 1

Zouden de mannen van RCH de koploper uit Vijfhuizen het vuur aan de schenen kunnen leggen en een gooi kunnen doen naar het leiderschap in de competitie? Vanaf de aftrap was het duidelijk dat de spanning er op stond. Het was vooral aftasten in het eerste kwart en beide ploegen gaven weinig weg maar creëerden ook niet veel. Tegen een goede tegenstander die sterk en fysiek verdedigde kwam het frisse combinatiespel van RCH van de afgelopen weken niet helemaal uit de verf. Desalniettemin mocht Vijfhuizen toch als eerste vissen na een wonderschoon hakbal-doelpunt van Sofian dat weliswaar een beetje uit de lucht kwam vallen, maar daardoor niet minder mooi was.
O11 2 13 04 2019 2

DSOV kwam echter redelijk snel weer op gelijke hoogte en het was duidelijk dat de ploegen aan elkaar gewaagd waren. Een onfortuinlijk eigen doelpunt was een cadeautje voor RCH waardoor de thuisploeg met 2-1 mocht gaan rusten. Prettig en ook misschien wel verdiend op basis van inzet, maar het spel was nog steeds rommelig en fysiek van beide kanten en de mannen wisten dat er nog niks zeker was.

Toen Vijfhuizen ook nog eens sterk uit de startblokken kwam, lag de druk meteen bij RCH en het was wachten op de gelijkmaker. Kans volgde op kans in een spannende eerste fase van de tweede helft en het was aan een uitblinkende Ties te danken dat het lang duurde voor de bal in het net lag. Na de gelijkmaker lieten de mannen het hoofd niet hangen, maar werden er desondanks (te weinig) kansen gecreëerd om weer op voorsprong te komen. DSOV stelde daar niet per se heel veel tegenover, dus het bleef ongemeen spannend, maar ze leken wel net iets constanter in hun aandringen.
O11 2 13 04 2019 3

Toen de 2-3 uiteindelijk viel leek het verzet van RCH gebroken. Natuurlijk bleef de ploeg strijden maar het was tevergeefs, ze vonden elkaar niet meer en de afstand tussen de linies was te groot. Dat Vijfhuizen nog scoorde was feitelijk niet meer dan de bevestiging dat ze toch echt net iets meer solide waren. Toch hoefde RCH zich niet te schamen. Bijna een halve wedstrijd tegen de koploper op voorsprong staan en ze goed partij geven is waarschijnlijk weinig van de andere ploegen gegeven. Genoeg aanknopingspunten voor de volgende wedstrijd!”
Martin de Ronde (+ foto)

Ook Harry nam foto’s.

O11 2 13 04 2019 stand