Ondanks het zonnetje is het guur en fris op het Haarlemse veld van Olympia.

O11 1 13 04 2019 1

Als ik 5 minuten na het begin van de wedstrijd het veld op kom lopen, staat het al 0-2! Yoas scoorde in de eerste 5 seconde de openingstreffer en Luna schiet meteen daarna nummer twee erin! Ze hebben de smaak te pakken en Mudiwa maakt er al snel 0-3 van. 

Dan een corner van ons, die hun eigen keeper er per ongeluk zelf in schiet, 0-4. Ik hou de punten amper nog bij, want de één na de ander scoort genadeloos. Yoas 0-5, dan Tygo 0-6 en dan onze topscoorder Yoas wel drie achter elkaar, 0-9 met een schitterende kopbal!

Toon, onze keeper, heeft last van een liesblessure,  dus er is, natuurlijk als grapje, afgesproken hem niks te doen te geven, maar dat weet Olympia niet, dus scoort een speler van hun echt een prachtig doelpunt dmv een hoog afstandsschot, waar Toon onmogelijk bij kon, dus 1-9. Dat laat Luna niet zomaar over haar kant gaan en ze scoort vanuit de lucht de 1-10.

Dan schiet Yoas recht op de keeper, die de bal stopt maar laat vallen , waarop Luna haar kans grijpt en de bal over de keeper heen lobt 1-11.

Ze wisselen elkaar lekker af, de achterhoede blijft mooi opbouwen, waardoor de voorhoede volop kansen krijgt om te scoren en daar is Yoas weer met de 12e van vandaag. Ze krijgen te vaak de ruimte voor het doel en benutten deze ook. Luna scoort 1-13.
O11 1 13 04 2019 2

Na weer een mooie opbouw van onze boys achterin, Stef, Karel en Yaessin, krijgt Luna de bal en met een mooi één-tweetje met Yoas, schiet Luna de bal rechts in de hoek. Maar Stef zou Stef niet zijn, als hij ook niet even een punt scoort, dus dan staat het 1-15.

Als laatste voorziet Luna Yoas nog van een laatste voorzet en eindigt het spel in 1-16. Dat Zandvoort in staat was vorige week deze boys van het veld te spelen, is enigszins begrijpelijk, want ze zijn gemiddeld jonger en kleiner dan onze spelers. Maar wat bleven ze knokken en netjes spelen, onze complimenten!

Zaterdag 11 mei om 9:00 uur spelen we thuis tegen concurrent Zandvoort, we hebben er zin in! 

Yolanda Bonoo (ook de foto’s)

O11 1 13 04 2019 stand