RCH O8-1 heeft tikkie takkie tot kunst verheven!

O8 1 13 04 2019 1

Het is zaterdagochtend 13 april 2019. Vandaag speelt de O8-1 van RCH tegen de O8-1 van Spaarnwoude. Zonder libero Kyle, die vandaag helaas ziek is. Gelegen in de hoek tussen Zijkanaal C en de A9 ligt het sportpark van Spaarnwoude. Het zonnetje schijnt tegen een blauwe lucht met witte wolkjes. Maar het is nog flink koud. De mannen worden warm gemaakt door de trainer/coaches Metin en Cas. Een blik op de tegenstander en hun opwarming doet de vaders langs de kant vrezen voor een zware pot.

Om 10.00 uur start de wedstrijd. Dexter staat achterin door de afwezigheid van Kyle. RCH zet meteen goed druk. Een eerste poging van Lars gaat net naast. Het veld wordt in zijn geheel gebruikt. De bal gaat van het midden naar de zijlijn, langs de lijn naar de corner. Erg mooi om te zien hoe de JO8-1 elkaar vinden. Net als de pass van de ene kant van het veld naar de andere kant. Daarmee vinden ze dit seizoen vaak de vrije man. Of de topvrouw van de O8-1. Want na ongeveer 5 minuten spelen krijgt Nina de bal. Ze dribbelt richting goal en knalt de bal genadeloos in het goal: 0-1! Het duurt echter niet lang of het is 1-1.
O8 1 13 04 2019 2

“Zie je wel, Spaarnwoude is ook goed, het gaat nog een pittige pot worden”, zeggen de vaders langs de kant. Dexter denkt daar anders over. Na een rush van achteruit haalt hij verwoestend uit en het is weer 1-2. Als daarna Nina en weer Dexter scoren is het al 1-4. Na de eerste time out komt de tegenstander goed terug. Want in de tweede kwart begint Spaarnwoude te draaien. Het wordt 2-4 en met een krul over keeper Sijmen verdwijnt de bal onhoudbaar in de kruising: 3-4. De pauze komt op tijd.
O8 1 13 04 2019 3

Metin en Cas peppen de mannen op voor de tweede helft. Spaarnwoude mag aftrappen voor de tweede helft. Keeper Marijn wordt verrast met een schot vanaf de middenstip. Het is gelijk: 4-4… RCH moet aan de bak! Met goede inzet en mooi combinatie voetbal wordt RCH snel beloond als Lars de 4-5 scoort. Ook achterin wordt keihard gewerkt. Hugo heeft het even te zwaar van al het stoere verdedigingswerk en moet gewisseld worden. Keeper Marijn doet zijn keeperskleren uit en gaat het veld in. Ook in het veld weet Marijn hoe je ballen moet tegenhouden. Sijmen gaat weer op goal. Na een goede redding schiet Sijmen de bal helemaal linksvoor naar Ot. Ot scoort zijn eerste goal deze wedstrijd: 4-6.
O8 1 13 04 2019 4

Daarna scoort Lars opnieuw. Ot heeft er zin in en scoort nog 2 keer. Het is dan al 4-9… Spaarnwoude doet iets terug door met het hoofd te scoren uit een corner. Het is 5-9. Komt Spaarnwoude nog een keer terug net als de eerste helft? Nee, want Ot gaat verder met scoren. Hij scoort eerst de 5-10 na een onderschepping. Kort daarna krijgt RCH een drietal corners achter elkaar. Nina neemt alle drie de corners. Alle van rechts. Bij de derde poging schiet ze de bal niet voor maar dribbelt de bal in, langs de zijlijn richting het midden van het veld. Ze trekt daarmee meerdere tegenstanders naar zich toe. Ze ziet broer Ot al vrij lopen op links. Via een pass naar de andere kant van het veld, bereikt ze Ot. Ot neemt de bal aan, gaat richting goal en schiet hard raak. Het is dan 5-11. Het is een doelpunt dat tekenend is voor de O8-1. Soort tikkie-takkie voetbal. Wat een mooi combinatiespel! Na nog een tegendoelpunt, sluit Ot het voetbalfeest af met wederom een doelpunt uit een corner van Nina. Eindstand: 6-12.

Magiel Tak (ook de foto’s)