Vierde klasse D - Nog veel kanshebbers op nacompetitie. Zowel BSM als RCH doet weer helemaal mee in de vierde klasse D. BSM won nipt van concurrent NFC. RCH was na de rust beter dan Eendracht ’82.

RCH-Eendracht ‘82
RCHwas ook een grote winnaar van Tweede Paasdag. Van het Amsterdamse Eendracht ’82 wonnen de Heemstedenaren zelf moeizaam met 4-2 en zij zagen andere rivalen punten morsen. ,,Ik dacht vier weken na die slechte reeks dat we klaar waren, maar nu kunnen we weer als tweede eindigen”, doelde RCH-trainer Roland Ebbeling op de matige resultaten van de ploegen achter Spaarnwoude.
Voor de rust bakte RCH er eigenlijk helemaal niets van en kreeg Eendracht ’82, dat troosteloos onderaan staat, zelfs de twee beste kansen. Omdat de hoofdstedelingen eigenlijk maar de conditie hebben om een uur te voetballen, walste RCH er daarna overheen.
Under Ceylan en Nigel Hoep (twee treffers) brachten RCH in veilige haven. Xander Roosen scoorde in de slotfase ook nog.
,,We hebben louter nog duels tegen concurrenten voor de boeg. Dus als we ze alle drie winnen, kan het nog leuk worden”, blikte Ebbeling alvast vooruit.
Zon1 22 04 2019 1

BSM-NFC
BSM moest voor dit duel nog steeds een beetje naar onderen kijken. ,,Dat was wel heel lastig en aan de andere uitslagen te zien is het maar goed ook dat we hebben gewonnen”, verklaarde BSM-trainer Lennart Loorbach opgelucht. Zonder slag of stoot ging het allemaal niet op sportpark ’t Rottegat. In de eerste helft zette Mike van de Raad BSM op voorsprong. Na een Bennebroekse handsbal werd het al snel weer 1-1. In NFC trof BSM een directe concurrent om de nacompetitieplaatsen voor promotie.
Na de rust - ongeveer 25 minuten voor het einde - werd een messcherpe counter over veel schijven afgerond door spits Quinte Lammerse. Daarna kwam BSM nog wel flink onder druk te staan, maar bezwijken deed de thuisploeg niet. Loorbach; ,,Deze zege geeft ons de nodige lucht. Ook al was het niet mooi en goed, dat boeit ons even niet.’’

Atletico Amsterdam-DSS
Voor DSS eindigde Pasen in mineur. Bij Atletico Amsterdam verloren de Haarlemmers met 5-4. De Amsterdammers waren bij tijd en wijle te gehaaid en met hun techniek slalomden ze vaak langs de DSS-defensie. Frank Greuter en Wesley Tan hielden de Amsterdammers nog op 2-2. Daarna liep de thuisploeg uit naar 5-2 en konden alleen Job van den Dries en Alberto Sallé iets terugdoen.

Bron: Haarlems Dagblad 23-04-2019
Door: Bart Slegers en Marco Gathier
Foto’s: Harry Opheikens (volg ons ook op onze facebookpagina "RCH Voetbal Heemstede" en "RCH Jeugd"
Zon1 22 04 2019 2Zon1 22 04 2019 3

Onze Gezellen-Geel Wit ‘20
’Ik leef in ’n droomwereld’. Sprookje Onze Gezellen duurt onder waarnemend coach Pascal de Wit voort. De opmars van Onze Gezellen houdt aan. Geel Wit ’20 werd met 4-1 afgetroefd.
Na een corner van Geel-Wit schoot keeper Remi Heruer een lange bal richting zijn voorhoede. Verdediger Luuk Watervoort sprong onder de bal door en Koen Toussaint dook, zoals wel vaker deze wedstrijd, achter de defensie op. Met moeite controleerde de linksbuiten van de thuisploeg de bal om hem vervolgens met een prachtige lob over de keeper in de verre hoek te plaatsen. ,,Het was een onmogelijke hoek, maar ik dacht als ik het doel mis wordt er nog wel tegenaan gelopen’’, zei Toussaint. Dat beaamde spits Nick Bouman die nog in het net sprong. ,,Ik probeerde nog te koppen, maar hij zat er al in’’, legde Bouman zijn actie uit. De twee waren in de eerste helft ook betrokken bij de 1-0.
Na een lange bal kon spits Bouman vanuit een voorzet van linksbuiten Koen Toussaint met gemak binnentikken. ,,De bal raakte in de kluts en Koen legde hem bij de eerste paal. Toen kon ik de bal er makkelijk in schuiven’’, aldus Bouman. De eerste twee doelpunten waren tegen de verwachting in, want Geel Wit was de dominante partij.

De tweede helft ontstond al snel hetzelfde spelbeeld. De thuisploeg loerde met 2-0 vooral op de counter en werd in de 71e minuut beloond. Jurre Dekker onderschepte de bal en gaf een pass op Bouman, die buitenspel leek te staan. Het doelpunt werd door de scheidsrechter goedgekeurd en de wedstrijd was zo goed als gelopen. Geel Wit-verdediger Dylan Mentjox kreeg in de tweede helft nog een lullige tweede gele kaart, waardoor de uitploeg met tien man verder moest. Barry Beugeling deed nog iets terug voor Geel Wit en Onze Gezellen invaller Quint Aardenburg besliste de eindstand op 4-1.
,,Normaal spelen we aanvallender, maar voor deze wedstrijd hebben we getraind op lange ballen en compact spel’’, lichtte Bouman toe. ,,We hadden wat goed te maken na de vorige wedstrijd tegen Geel Wit. Daarbij helpt het dat deze competitie heel wisselvallig is en wij na de winterstop een nieuwe coach hebben. Hij kan ons beter motiveren en het team wordt elke week beter.’’

,,Ze hebben alleen ingezakt’’, zei Geel Wit-coach Radjin de Haan na afloop. ,,De eerste twee goals ontstaan uit individuele fouten, uiteindelijk moest ik teveel mensen aansporen. Het ontbrak aan strijd, iets wat normaal onze kracht is. In de rust is het moeilijk om te draaien, als je slecht aan de wedstrijd begint. Uiteindelijk dwing je het niet af en verlies je op arbeid en denkwijze. Ik zag niet veel terug van het team dat ik had.’’

Het strijdplan van de waarnemend coach van Onze Gezellen, Pascal de Wit, pakte goed uit. ,,We hebben de afgelopen week getraind op de snelle uitval. Het is dan waanzinnig dat het twee keer werkt’’, jubelde hij. De Wit, die zichzelf omschrijft als jongen van de club, heeft het team na de winterstop overgenomen. .,Ik leef de laatste acht weken in een droomwereld, met sprookjes. We hebben ons na zeven wedstrijden zo goed als veilig gespeeld.’’

Zon1 22 04 2019 4

Zon1 22 04 2019 uitslagen

Zon1 22 04 2019 stand