Vierde klasse D - DSS en RCH doen goede zaken met zeges, derde nederlaag op rij voor Geel Wit

Germaan/De Eland-RCH
RCH is weer helemaal terug in de race om het seizoen nog wat te kunnen verlengen met promotiewedstrijden. Bij Germaan/De Eland wonnen de Heemstedenaren na een uitstekende tweede helft met 1-3. In het eerste bedrijf ging het gelijk op, maar kwam RCH wel na tien minuten via Urwin IJssel op 0-1. De Amsterdammers maakten na een half uur gelijk en dat was conform het spelbeeld wel de juiste stand.
Na de rust denderde een conditioneel sterker RCH er overheen. Rick Balaydin viel in en uit een voorzet van IJssel scoorde de spits met een halve omhaal. IJssel was ook de aangever bij het derde doelpunt van Xander Roosen. ,,We hebben de laatste acht weken keihard gewerkt aan de fitheid van de spelers”, geeft RCH-trainer Roland Ebbeling aan. ,,Dat pakt goed uit en als we nu nog twee keer winnen van NFC en Geel Wit kunnen we via de ranglijst nog de nacompetitie in. Wie had dat gedacht toen we kansloos bij Spaarnwoude verloren. Het zit nu even mee gelukkig.”

DSS-BSM
DSS nam zondag de tweede plaats over van Geel Wit, dat van Spaarnwoude verloor. DSS won zelf thuis in de laatste minuten van BSM met 1-0. DSS heeft nu nog twee kansen op nacompetitie en dat is via de ranglijst of in de tweede periode. Overigens kwam de zege op de Bennebroekers niet zonder slag of stoot tot stand.
In het eerste bedrijf had de thuisploeg meer balbezit en schoot BSMop paal en lat. Na de rust toonde DSS-doelman Davy de Back zich een bekwame sta-in-de-weg. ,,Davy hield ons in die fase wel op de been. Daarna pakten we het weer goed op”, aldus DSS-trainer Illiass Akchich. ,,Dit was voor ons echt een gemiste kans om te winnen”, blikte BSM-trainer Lennart Loorbach terug. Nadat het leek uit te draaien op een doelpuntloos gelijkspel - waar beide ploegen niets aan zouden hebben - was daar opeens Guido Weltreven. Hij loodste zijn ploeg naar de nipte zege en hield daarmee alles in leven voor DSS. Voor BSM lijkt het erop dat nacompetitie een onhaalbare opdracht is geworden.

Spaarnwoude-Geel Wit ‘20
Waar het even niet meezit is bij Geel Wit’20. Na een fantastische reeks verloor de ploeg voor de derde maal op rij met drie treffers verschil. In eigen huis was Spaarnwoude sterker: 1-4. ,,Ik weet niet wat het is, maar het lijkt wel of het heilige vuur ontbreekt”, sprak assistent-trainer Jeevan de Haan zijn teleurstelling uit. ,,Op halve kracht winnen we geen wedstrijden. Geel Wit kreeg voldoende kansen voor de rust maar Spaarnwoude toonde zich effectiever. Bij de rust stond het al 0-3. Alleen Raynor Bruges wist nog tegen te scoren voor de Haarlemmers.
De ploeg moet nu nog alles op alles zetten voor deelname aan nacompetitie. Voor Spaarnwoude scoorden Joey Hoogeboom (2x), Jorri van der Aar en Clint van der Deyl.

Bron : Haarlems Dagblad 13 mei 2019
Door: Bart Slegers
Zon1 12 05 2019 1

Terrasvogels-Onze Gezellen
De bizarre ommekeer bij OG, Terrasvogels haakt af in tweede periode.
Zomaar uit het niets is de metamorfose van Onze Gezellen daar. Van de kelder naar uitzicht op nacompetitie. Als eerste club brachten de Haarlemmers het dit seizoen in eigen huis ongeslagen Terrasvogels een nederlaag toe (2-4).
Waar gaat dit eindigen? Nadat de hoofdmacht van OG eigenlijk al jaren kleurloos meespeelt in deze klasse of tot in mei tussen hoop en vrees leeft, lijkt het jonge ensemble van interim-trainer Pascal de Wit het licht te hebben gezien.
Waar Jurre Dekker na de slijtageslag in Santpoort-Zuid al aangaf het plezier weer te hebben teruggevonden, is ook de duidelijkheid van De Wit voor de jonge binken essentieel in het proces. Toon Beijer, de nieuwe trainer, weet wat hem te doen staat.
Natuurlijk zit het af en toe mee en is het allesbehalve oogstrelend, maar de basis van inzet en harmonie is opeens in overvloede aanwezig.Dat OG zich na de zege op Terrasvogels pas echt veilig heeft gespeeld, is iets wat de ploeg zich mag aanrekenen. Dat had eerder moeten gebeuren.
Op het moment dat Terrasvogels na een rode kaart voor Thom Specht (natrappen) en een blessure van invaller Pepijn Reesink met negen man kwam te staan, zag je onvolwassenheid bij OG. Simpele keuzes werden niet meer gemaakt en de paniek sloeg toe bij een 2-3 voorsprong. Het had zomaar bij een van de voorzetten 3-3 kunnen worden.
,,Als je dan vanuit de taak en het systeem blijft voetballen, moet de tegenstander met negen man veel meer meters maken. Dat doen we dus niet en dan krijg je het zwaar want dan wordt Terrasvogels sterker”, aldus De Wit, die wel veel lof overhad voor zijn elftal. ,,Alles lukt dan ook. Dat moet dan ook even meezitten.”
De sentimenten zaten vooral bij Terrasvogels-trainer Kick de Groot, die zijn broer Bob veel zag wegkoppen en veel gaten zag dichtlopen bij OG. En als hij naar links keek, zag De Groot De Wit staan waar de oefenmeester jaren lang mee samen voetbalde.

Ondanks dat Terrasvogels, dat met de selectie afscheid gaat nemen van zondagvoetbal, de 0-1 van Geeven snel wegpoetste via een intikker van Henk Hageman zat de thuisploeg nooit echt lekker in de wedstrijd. Een wedstrijd die voor beiden nog grote belangen had vanwege de stand in de tweede periode.
Net voor de rust lanceerde Dekker Geeven met een prachtige pass en de spits liet Van Leeuwen kansloos. Net na de rust bekroonde Dekker zijn sterke optreden met een heerlijke poeier van een meter of twintig.
Als een uitgetelde bokser hing Terrasvogels even in de ring, maar via een rake kopbal van Vincent Cuvelier worstelde de ploeg zich terug in de wedstrijd. Alleen Mitchell Smithuis was met een kopbal nog dicht bij de gelijkmaker.

Aan de andere kant had OG zorgvuldiger om moeten gaan met de geboden ruimte. In de slotminuut bevrijdde Quillian Luijk de bezoekers definitief van de achtervolger.

Zon1 12 05 2019 2

Zon1 12 05 2019 3

Zon1 12 05 2019 4