RCH heeft volgende week alles in eigen hand. Na de 3-2 zege op NFC kunnen de Heemstedenaren zowel in de tweede periode als via de ranglijst nacompetitie afdwingen.

Zon1 18 05 2019 1

RCH-NFC
,,We waren dood en begraven”, blikte trainer Roland Ebbeling terug over de situatie bij RCH begin dit jaar. ,,Nu kun je op eigen kracht het seizoen verlengen. Het liefste willen we via de tweede plaats op de ranglijst de nacompetitie in want dan stroom je een ronde later in. Maar voor dat zover is, moest RCH eerst nog tegen NFC aantreden en komende zondag tegen Geel Wit.
Na een defensieve fout bij de thuisploeg kwam NFC snel op 0-1. Een paar seconden voor de rust verzilverde aanvoerder Tim van Klink een kans op de gelijkmaker. Toch bleef het uitgespeelde NFC lastig want de bezoekers maakten ook de 1-2. RCH vocht voor wat het waard was en dat was blijkbaar veel, want Nigel Hoep en Xander Roosen bogen de stand om.
Zon1 18 05 2019 3
VVA/Spartaan-Geel Wit ‘20
Een andere ploeg met uitzicht op nacompetitie is Geel Wit ’20. De Haarlemmers zaten even in een dip na een sterk seizoen, maar wellicht werd de ploeg net op tijd wakker met een 1-3 zege bij VVA/Spartaan. Als Geel Wit komende zondag in een rechtstreeks duel wint van nummer twee RCH heeft de ploeg van trainer Radjin de Haan via de ranglijst nacompetitie in handen.
Aanvankelijk zag het daar niet naar uit in Amsterdam. VVA/Spartaan kwam op 1-0 en pas in het laatste kwartier kon Geel Wit de drie punten naar zich toe trekken. Belal Selam maakte de 1-1 en via een benutte strafschop van Rens Knol kwam Geel Wit op voorsprong. Selam maakte aan alle onzekerheid een einde. ,,We vergeten in eerste instantie de ruimtes te benutten op het veld. Dan maken we het ons onnodig moeilijk. Gelukkig konden we het omdraaien diep in de tweede helft”, aldus assistent-trainer Jeevan de Haan. ,,Nu moeten we in eigen huis nacompetitie halen.

Spaarnwoude-Germaan/De Eland
Het al weken uitgespeelde Spaarnwoude snakt naar het einde van het seizoen. De kampioen won wel vrij eenvoudig met 6-3 van Germaan/De Eland. Joey Hoogeboom was de grote man aan Spaarndamse zijde. De aanvaller scoorde liefst vijf keer en Niels Wirsing maakte de zesde treffer.

Atletico Amsterdam-Terrasvogels
Atletico Amsterdam was te sterk voor Terrasvogels (5-3). Zeker in de eerste helft werd Terrasvogels weggespeeld. Hidde Romijn en Vincent Cuvelier (2x) scoorden voor de Santpoorters.
Zon1 18 05 2019 4

Bron: Haarlems Dagblad 20-05-2019
Door: Bart Slegers en Marco Gathier
Foto’s: Harry Opheikens (ook op Facebookpagina RCH Voetbal Heemstede
Zon1 18 05 2019 6

Zon1 18 05 2019 2

Onze Gezellen-BSM
Spelers Onze Gezellen zijn te gespannen
Het duurde even voordat BSM zondag het overwicht op het veld ook in de score liet zien. Pas in de tweede helft kwamen de bezoekers los en werd er bij vlagen goed gecombineerd. ,,We hebben terecht gewonnen’’, zei BSM-middenvelder Sem van der Meer na afloop. ,,Vanaf het eerste moment was de tegenstander chaotisch.’’

Toch kwam de thuisploeg in de vijftiende minuut op voorsprong. ,,Ze hadden geen kans gehad en hij (Tim Mensink) schiet de bal mooi op doel’’, keek Van der Meer terug, die een minuut later voor de gelijkmaker tekende. ,,Dat was wel een raar moment. Ik dacht nu moeten we snel de 1-1 maken en kop de bal er ook nog in uit de corner.’’

Na een counter uit een corner scoorde Mats Jansen pas laat in de tweede helft het derde doelpunt van BSM. Een splijtende pass van De Krijger achter de verdediging van Onze Gezellen zorgde ervoor dat Jansen met een lob de te ver voor zijn doel staande keeper kon passeren. Opmerkelijk omdat een paar minuten eerder een doelpunt van Jansen, ook op aangeven van De Krijger, werd afgekeurd.

Het duurde niet lang voordat de thuisploeg iets terug deed. Een kopbal van Creemers, na een voorzet vanaf links, bracht de spanning terug in de wedstrijd. Het zorgde nog voor een paar hachelijke momenten voor het doel van BSM, dat uiteindelijk in de laatste minuten de eindstand op 2-4 wist te brengen door een doelpunt van Lammerse. Op dat moment stond Onze Gezellen met tien man door een tweede gele kaart van Dekker.

Volgens Onze Gezellen coach Pascal de Wit had BSM terecht gewonnen. ,,De spelers waren te gespannen, ze wisten dat de periodetitel op het spel stond. Dit is dan een te jonge ploeg om te begrijpen dat ze moeten blijven voetballen’’, zei de trainer die wel tevreden was over de inzet van zijn ploeg.

BSM-coach Lennart Loorbach vond dat zijn ploeg bij vlagen mooi combinatiespel op de mat legde. ,,De afgelopen twee jaar heeft het team niet veel gewonnen, je kan dan niet verwachten dat we negentig minuten lang de tegenstander onze wil kunnen opleggen. Toch hebben we periodes dat we goed voetballen en die worden steeds langer’’’, analyseerde Loorbach het spel van zijn ploeg.

,,Het eerste halfuur spelen we het spelletje van Onze Gezellen mee, lange ballen. Het moment dat we daarmee stopten konden we combineren en wonnen wij dik verdiend’’, liet de trainer na afloop van het duel weten.
Zon1 18 05 2019 5

Zon1 18 05 2019 7