De laatste wedstrijd van het seizoen ging nog wel degelijk ergens om. RCH als trotse nummer 4 tegen een directe concurrent.

En dat het een directe concurrent was was te merken, want Overbos zette onze jongens meteen onder druk. Maar, na de eerste aanvalsgolven van de mannen uit hoofddorp, gaf RCH een duidelijk signaal af dat er voor de tegenstander vandaag niks te halen viel. De eerste drie kansen waren meteen raak, de tegenstanders gedemoraliseerd. Een nuttige tackle van Job en een daar op volgende vrije trap leverde nog even een precaire situatie voor de goal op, maar ook onder die druk voetbalde RCH zich weer frivool uit, inclusief een treffer.

Na de 0-5 en een time out ging de Heemsteedse trots vrolijk verder waar het gebleven was. RCH liep verder uit en van een echte wedstrijd was geen sprake meer. Al voor het einde van de eerste helft was er sprake van gallery-play en gunde iedereen elkaar de volgende goal. Toch kwam de tegenstander er af en toe nog gevaarlijk uit, maar Jip redde elke keer feilloos.

De tweede helft gaf een vergelijkbaar beeld te zien, maar snelle goals bleven uit. Sterker nog, na de eerste goal vielen er twee tegentreffers. De concentratie was weg. Gelukkig schudde Jules met de goal van de wedstrijd weer iedereen wakker, waarna al snel de dubbele cijfers aangetikt werden. Desondanks bleef het spel enigszins slordig waardoor ook de tegenstander nog een paar keer kon scoren, maar niemand die het onze mannen kwalijk nam. Een goed seizoen waarin veel progressie geboekt is, werd immers afgesloten met een klinkende overwinning. 5-13.

Martin de Ronde
O11 2 25 05 2019 stand