Vierde klasse D - RCH tankt vertrouwen voor de nacompetitie

Geel Wit-RCH
Op ruime afstand van kampioen Spaarnwoude is RCH tweede geworden. Zondag won het team van Roland Ebbeling/Richard Hoogervorst met 2-5 van Geel Wit. Beide teams gaan nu op voor de nacompetitie om te promoveren.

De eerste kans was voor de thuisploeg. Vanuit een snelle omschakeling was het Barry Beugeling die net naast schoot. Na vijf minuten spelen kwam RCH voor. Een hoge bal leek een prooi te worden voor keeper Paul Leuverman. Maar Tim van Klink sprong tegen hem op waardoor Leuverman de bal losliet. Simpel kon de aanvoerder van RCH daarna intikken. Een overduidelijke overtreding had iedereen vanaf de kant gezien. Maar de jonkies van Radjin de Haan protesteerden niet eens. Het ontbreken van ervaring zou Geel Wit in de nacompetitie kunnen opbreken. Het is allemaal te frivool en vrijblijvend.

Dan is RCH veel volwassener. Maar ook van Leuverman mag meer verwacht worden. Dat is de enige oudgediende bij Geel Wit. Leuverman was al eens gestopt en werd een jaar geleden gevraagd de geblesseerde Wouter van Bakel te vervangen. Sindsdien keept Leuverman zijn potjes weer mee maar de interesse straalt er niet van af. Maar goed, wellicht had scheidsrechter Visser de treffer toch niet meer geannuleerd.

En na dom balverlies bij RCH werd het gelijk. Belal Salemy kon Beugeling bedienen en de topscorer die er negentien maakte, schoot snoeihard in. Beugeling ontsnapte trouwens later aan een kaart. Na een vrije trap tegen vond hij het nodig om de bal tegen de speler die geblesseerd op het veld lag, te schieten. De Haan kon dit niet waarderen. En vertelde hem een volgende keer direct te wisselen.

Heel knullig werd het 1-2 voor RCH. Dylan Mentjox was na een eerdere actie niet helemaal okselfris en in een poging om de bal weg te werken, ging de verdediger helemaal door zijn enkel. Het zag er komisch uit en Urwin IJssel maakte koelbloedig af.

De 1-3 was wel een goed opgezette aanval. Over de rechterkant stoomde Under Ceylan op. Met een paar passeerbewegingen kwam hij tot de achterlijn. Terugleggen op Nourdin Chabbouk die op zijn beurt breed legde op IJssel. Met een puntertje maakte IJssel zijn tweede van de middag. Randje buitenspel was het voorbereidende werk opnieuw van Ceylan. Rick Balaydin pakte zijn goaltje mee. Geel Wit gaf niet op.

In de tweede helft schoot Valentijn M’zaad een vrije trap op de lat. Keeper Michael van Nijnatten zou kansloos zijn geweest. Het doelpunt viel aan de andere kant. Nigel Hoep bediende Balaydin: 1-5. M’zaad maakte voor de statistieken 2-5. Beide teams kunnen zich gaan opmaken voor de nacompetitie waarbij RCH de betere papieren heeft.
Zon1 26 05 2019 1

Bron: Haarlems Dagblad 27-05-2019
Door Simon Luybé en Bart Slegers

Zon1 26 05 2019 2DSS-Onze Gezellen
DSS voegde zich zondag bij RCH en Geel Wit als ploegen die de nacompetitie in gaan. In eigen huis werd Onze Gezellen met 4-3 verslagen. Bij winst van Onze Gezellen had DSS waarschijnlijk nog steeds nacompetitie gehaald, maar voor de moraal was het belangrijk dat DSS het seizoen goed zou afsluiten.
,,We hebben eigenlijk het sterke vorige seizoen geëvenaard, maar zonder franje. We hebben het moeilijk gehad dit jaar dus des te knapper dat we weer de nacompetitie in mogen”, aldus DSS-trainer Illiass Akchich.
DSS startte sterk en dat leverde niet meteen resultaat op. Nick Bouman zette Onze Gezellen al na vijf minuten op voorsprong. Twee minuten later stond het door twee treffers van Jorrit Brandsma alweer 2-1. Daniel Hagen maakte met een schitterende kopbal de derde DSS-goal. Via een kopbal van Bouman werd het weer spannend. Op slag van rust leek Frank Greuter vanaf elf meter het duel voortijdig te beslissen. Onze Gezellen nam na de rust het heft in handen en kwam via wederom Bouman op 4-3. De gelijkmaker zat er echter niet meer in voor OG, dat zich de laatste drie maanden wel weer stevig oprichtte.

Terrasvogels-Spaarnwoude
Terrasvogels won met 4-2 van kampioen Spaarnwoude, dat in een feestopstelling aantrad. ,,Ik heb een geweldig seizoen gehad met deze gasten en ik denk dat ze in de derde klasse in het linker rijtje kunnen eindigen. Als ze er maar alles voor geven. Er zit genoeg kwaliteit in deze groep”, blikte vertrekkend trainer Rob Spronk alvast vooruit.
Voor de Spaarndammers scoorden Clint van der Deijl en Niels Wirsing. Bij Terrasvogels waren Vincent Cuvelier (2x), Stephan Clarenburg en Mitchell Smithuis trefzeker.

BSM-Atletico Club Amsterdam
BSM sloot het uitstekende seizoen in stijl af. In eigen huis werd Atletico Club Amsterdam met 6-1 verslagen. “Ik ben trots op de progressie die we hebben laten zien gedurende het seizoen”, aldus trainer Lennart Loorbach. ,,We komen slechts een punt tekort voor nacompetitie waar we de afgelopen jaren tegen degradatie streden.”
Stijn de Krijger (3x), Quinte Lammerse (2x) en Frits Wiersma vonden allen het net. BSM eindigt knap als vijfde.
Zon1 26 05 2019 4

Zon1 26 05 2019 3

Zon1 26 05 2019 5

Zon1 26 05 2019 ViH 1

Zon1 26 05 2019 ViH 2

Zon1 26 05 2019 Heemsteder 29 05 2019 RCH

Zon1 26 05 2019 ViH nacom