RCH helaas geen derde klasse

Na de geweldige eindspurt van RCH in de vierde klasse D onder leiding van Roland Ebbeling en Richard Hoogervorst eindigde RCH op de tweede plek en had zodoende recht op nacompetitie om te kunnen promoveren naar de derde klasse. Na winst zou er nog een tweede ronde volgen. Helaas kwam het zover niet. Beide trainers waren er niet en dus mocht Mehmet Simsek, de nieuwe trainer voor komend seizoen, deze belangrijke taak op zich nemen.

Zon1 10 06 2019 1Zon1 10 06 2019 2

Met de bus vertrok RCH met aanhang naar Nederhorst, de tegenstander in de eerste ronde. Nederhorst was laatste geworden in de 3de klasse. In deze wedstrijd zou het gaan om ‘heel graag naar de derde klasse willen’ (RCH) en ‘handhaving in de derde klasse’ (Nederhorst).
Zon1 10 06 2019 3

De toeschouwers kregen een eerste helft voorgeschoteld, waarin RCH zeer onrustig begon met veel onnodig balverlies door onnauwkeurige en wilde passes. Verrassend des te meer dat RCH op voorsprong kwam na 9 minuten spelen. Een geweldige voorzet van de rechterkant van Nigel werd hard ingekopt door Rick. Daarvoor was Jari al een keer op de proef gesteld. Het doelpunt leverde geen beter voetbalspel op. Sterker nog, 4 minuten later was het 1-1. De bal werd achterin niet goed weg gewerkt en met een gericht schot wist Nederhorst op gelijke hoogte te komen.
Zon1 10 06 2019 4

RCH bleef vooral tegen zichzelf knokken. Beide ploegen wisten amper kansen te creëren, veelal door te slordig spel. In de 24ste minuut was RCH dicht bij de tweede treffer, maar de Nederhorstkeeper stopte de vrije schop knap, in de rebound kopte Rick over. Het was wachten op een foutje in de defensie en dat kwam er in de 30ste minuut. RCH verspeelde de bal op het middenveld en gelijk een counter van Nederhorst. In een 1 op 1 situatie werd Jari opnieuw gepasseerd, 2-1 voor de thuisploeg. RCH kreeg nog een momentje voor de 2-2, maar het schot van Under ging net naast.

Na rust begon RCH met dezelfde 11 spelers. Wel met een andere instelling, dat was wel duidelijk gemaakt in de rust door trainer Mehmet. RCH voerde de druk op, ging feller de duels aan, waardoor Nederhorst alleen maar achteruit kon voetballen en alleen nog op de counter kon spelen, overigens niet geheel ongevaarlijk, zou in het verloop van de wedstrijd blijken. De eerste kans was voor RCH met een schot van Ursel, maar die werd gepareerd door de Nederhorst keeper. In de rebound schoot Josh over.

Na 15 minuten een diepe bal van Nederhorst, onze defensie stond te appelleren voor buitenspel, maar geen fluitje en Nederhorst kon doorgaan en kreeg zodoende veel tijd en ruimte om te scoren. Jari kwam nog uit, maar kon het gerichte schot niet stoppen, 3-1. Op dat moment tegen de verhoudingen in.

Ondanks het fellere en betere spel van RCH kwamen de blauw-zwarten niet door de verdediging van Nederhorst heen. Vrije schoppen en hoekschoppen werden hoog in de 16 geschoten voor Rick, Tim, Nigel en Christiaan, maar Nederhorst wist iedere keer het vege lijf te redden, ook door hun lange verdedigers. RCH zette alles op alles, waardoor Nederhorst nog meer ruimte kreeg voor counters en zelfs een aantal keer dichtbij de 4-1 kwam, maar Jari voorkwam erger.

In de 85ste minuut de aansluitende treffer van RCH. De zoveelste aanval richting Nederhorstdoel en de voorzet van Ursel werd weer knap ingekopt door Rick. Ondanks de 5 minuten extra tijd lukte het RCH niet de gelijkmaker te scoren voor een verlenging en zo vertrok RCH zwaar teleurgesteld richting Heemstede. De ‘derde-klasse-droom’ is voorbij.

Voor volgend seizoen zien we helaas wat mannen vertrekken/stoppen, waaronder Xander, Tim en Rick, maar, aldus trainer Mehmet komen er ook 9 man richting RCH. Daarover op 20 juni a.s. meer.

Harry Opheikens, ook de foto’s - zie ook Facebookpagina 'RCH Voetbal Heemstede"

Zon1 10 06 2019 5

Haarlems Dagblad: 11-06-2019, door Simon Luybé, foto’s: Harry Opheikens

VOETBAL NACOMPETITIE  - DSS en RCH uitgespeeld, Zwanenburg wacht finale

De Meer-DSS
DSS en RCH spelen volgend seizoen gewoon weer in de vierde klasse.

De Haarlemmers verloren met 6-2 van De Meer. ,,Geflatteerd. We kwamen 2-0 achter en gingen forceren”, aldus trainer Iliass Akchich. Voor DSS scoorden Job van den Dries en Guido Weltevreden. ,,Het was wisselvallig dit jaar maar wel leerzaam voor de spelers en mij. Die lessen nemen we mee om volgend jaar promotie af te dwingen.”

Nederhorst-RCH
RCH kwam voor tegen Nederhorst maar was na negentig minuten uitgespeeld: 3-2. Op de bank zat de nieuwe trainer voor komend seizoen Mehemt Simsek. Het trainersduo Roland Ebbeling en Richard Hoogervorst was afwezig. Rick Balaydin opende de score. Bij rust leidde Nederhorst met 2-1. Under Ceylan en Urwin IJssel kregen in de tweede helft de kans op de gelijkmaker maar het werd 3-1. De 3-2 van Balaydin was niet genoeg. ,,Helaas. We waren niet zorgvuldig genoeg en op basis van de eerste helft hebben we verloren. Dan moeten we volgend jaar maar kampioen worden in de vierde klasse”, vertelde Simsek.

Zon1 10 06 2019 6
Gooi en Eemlander, Peter Pos
10/06/2019 om 22:58
Nederhorst wint op karakter van RCH in duel vol spanning
NACOMPETITIE DERDE KLASSE/VIERDE KLASSE ZONDAG

Tot diep in blessuretijd was het razend spannend in het duel tussen Nederhorst en RCH.
De bezoekers kwamen in de 85ste minuut op 3-2 en kregen ook nog eens zeven minuten extra tijd om de gelijkmaker te forceren. „Waar al die blessuretijd vandaan kwam, weet ik ook niet”, verzuchtte Nederhorst-trainer Jouri de Bruin. „Daardoor was het wel heel spannend. Op karakter hebben we gewonnen.”
Voor de Bergers, die zich via de nacompetitie moeten zien te handhaven, was de tegenstander uit Heemstede een compleet onbekende. De Bruin: „We hebben de ploeg alleen maar mee kunnen geven dat ze moesten strijden voor wat ze waard zijn en dat hebben ze gedaan.”
De eerste kansen waren voor de thuisploeg, maar na tien minuten kwam RCH op 0-1. Sander Verheul zorgde er voor dat Nederhorst met een voorsprong kon gaan rusten. Uitblinker Joris van Tol leek het duel vroegtijdig te beslissen, maar het werd dus toch nog spannend.
Nu wacht Winkel, al kan het ook zomaar zijn dat Nederhorst al veilig is. De Bruin: „Er zijn zoveel zondagclubs gestopt, ik hoop dat we nu al klaar zijn. Zo niet, dan krijgen we bij verlies denk ik nog extra herkansingen. Woensdag horen we meer.”
Zon1 10 06 2019 7

Haarlems Dagblad 12-06-2019
Een zure nasmaak - Nacompetitie derde/vierde klasse al beslist

ZEIST - De wedstrijden in de nacompetitie om een plek in de derde klasse van afgelopen zondag blijken finales te zijn geweest. De KNVB maakte dinsdagochtend bekend dat de twaalf overgebleven ploegen komend seizoen in de derde klasse uitkomen.
De reden voor de beslissing is dat er boven de vierde klasse diverse teams wegvallen, door fusies of omdat de focus op de zaterdag wordt gelegd. Enkele teams lieten pas na de competitie weten (onder meer Volendam en SDOB) geen team in te schrijven voor de standaardklassen van de zondagcompetitie. Het besluit heeft betrekking op JVC (Julianadorp), Winkel, Hugo Boys (Heerhugowaard), Egmondia (Egmond aan Zee), Sporting Krommenie, Ilpendam, De Rijp, Zwanenburg, De Meer (Amsterdam), Nederhorst, Nieuw West United (Amsterdam) en ’s Graveland. De verenigingen zijn per email geïnformeerd. ,,Wij snappen dat jullie het feest op het veld willen vieren, met de bestuurders, supporters en spelers. Maar wij hebben dit besluit pas vandaag kunnen nemen.’’
Zon1 10 06 2019 8