RCH kan trots zijn op het Loek Bekkers veteranentoernooi, dat nog steeds aan het begin van een seizoen plaats vindt.

LBtoernooi 15 09 2019 7

Zoals elke toernooiorganisatie er wel mee te maken heeft had ook onze RCH organisatie (Rene, Ruud en Henk) last van afschrijvende deelnemers. Ook de titelverdediger van vorig jaar moest helaas afzeggen. Het zouden twee poules van vier worden, maar het werden twee poules van drie. Niet minder leuk. Na de poulewedstrijden nog een wedstrijd om te prijzen en dan kon de derde helft beginnen.

Elk jaar is het prachtig voetbalweer en ook dit keer heeft onze Loek dat even geregeld. Loek is al drie jaar niet meer onder ons, maar eens een voetbaldier, altijd een voetbaldier en zijn toernooi verdient prachtig voetbalweer.

De wedstrijden zouden 2x 15 minuten gaan duren. De zes deelnemende verenigingen, RCH, KHFC, Haarlem-Kennemerland, HBC, AFC en Olympia Haarlem maakten er een bloedstollend toernooi van en de teams deden niet voor elkaar onder. Het fanatisme schuilt nog steeds in de mannen, maar respect voor elkaar is er zeker, tenslotte komen de meeste mannen elkaar ook tegen in de competitie en dit toernooi wordt aangegrepen om warm de draaien voor de competitiestart op zaterdag 21 september.

De uitslagen lagen dicht bij elkaar, de teams deden niet voor elkaar onder. De een had soms wat meer geluk dan de ander. De poule-uitslagen leverden uiteindelijke de volgende finalewedstrijden op: om de vijfde/zesde plek RCH-AFC en de derde/vierde plek Haarlem Kennemerland-Olympia Haarlem.
LBtoernooi 15 09 2019 8

LBtoernooi 15 09 2019 9De finalisten van dit jaar waren HBC-KHFC en deze ploegen streden op het scherpst van de snede en waren zeer aan elkaar gewaagd. Na 2x 15 minuten was de stand 0-0 en moest de winnaar uit de strafschoppenserie komen. Mede dankzij goed keeperswerk werd HBC de winnaar van de 14de editie van het Loek Bekkerstoernooi. Wederom een geslaagd RCH-evenement.

John Hegman mocht de prijzen uitreiken, onder toeziend oog van mevrouw Bekkers en zoon Mark en John weet als geen ander dit op zeer vermakelijke toon te doen. De scheidsrechters Frans, Alex, Ferry en Harry werden bedankt voor hun leidende capaciteiten.

Olympia Haarlem mocht de beker in ontvangst nemen voor de derde plek, KHFC had het de uiteindelijke winnaar nog knap lastig gemaakt, maar had wat minder geluk bij de strafschoppen en werd zo tweede. De winnaar van de 14de editie werd tenslotte HBC. Van harte.

Volgend seizoen komen we terug met de 15de editie.

Harry Opheikens (ook de foto’s, zie ook facebookpagina RCH Voetbal Heemstede)

 

 LBtoernooi 2019 uitslagen

 

LBtoernooi 15 09 2019 1

LBtoernooi 15 09 2019 2

LBtoernooi 15 09 2019 3

LBtoernooi 15 09 2019 4

LBtoernooi 15 09 2019 5

LBtoernooi 15 09 2019 6