Vierde klasse zondag D - RCH opende het seizoen met een 1-1 gelijkspel in eigen huis tegen WSV ’30. Geel Wit ’20 schoot uit de startblokken tegen Zaandijk waar de Haarlemmers met een 1-5 zege vertrokken.

RCH-WSV 1930
Zon1 22 09 2019 1
RCH stelde met Mehmet Simsek een nieuwe trainer aan na het vertrek van Stephan Spruijt. ,,Een gelijkspel kan tegen deze ploeg. WSV zal in de top mee gaan doen en dat is voor ons ook de doelstelling”, aldus Simsek.

Nigel Hoep zette RCH snel op een 1-0 marge maar de thuisploeg kon het niet vasthouden tot de rust. De bezoekers zetten voor de rust al de eindstand op het bord. Simsek kon er mee leven, maar besefte dat het ook een gemiste kans was. ,,Ik vond dat we na negentig minuten recht hadden op een overwinning. Alleen gaan we na de 1-0 achterover leunen in plaats van door te drukken.”

Zaandijk-Geel Wit
Geel Wit ’20 maakte gehakt van Zaandijk: 1-5. Geel Wit wil doorpakken na het sterke seizoen 2018/2019 en kon zich geen betere start wensen. Dylan Mentjox maakte de openingstreffer. Spits Barry Beugeling scoorde vervolgens drie maal om meteen aan de kop van de topscorersranglijst te komen. Brendan van Rhee schoot de 1-5 binnen.
Wel van groot belang was de gestopte penalty van doelman Pim Kuaars bij een stand van 1-1. ,,Vooral in de eerste helft speelden we echt goed en werden de geboden ruimtes uitstekend benut”, aldus Jeevan de Haan, assistent-trainer van de Haarlemmers.

BSM-RWZ
BSM trad aan tegen het voor de Bennebroekers onbekende RWZ. De ploeg van Lennart Loorbach startte de competitie sterk met een 4-1 zege. BSM kende weinig wijzigingen ten opzichte van vorig seizoen. De nieuwkomers wisten nog geen basisplaats te veroveren. Quinte Lammerse, spits van BSM, scoorde de 1-0 en 2-0. Na de 2-1 van Rood-Wit Zaanstad maakte Stijn de Krijger nog voor de rust de derde treffer.
Loorbach paste zich in tactisch opzicht aan gaandeweg de tweede helft. ,,We kwamen toch onder druk te staan en dus gingen we met vijf verdedigers spelen.” Karika Morsy maakte de vierde goal en daarmee zijn de eerste drie punten binnen.

Heemstede-RCZ
Nieuwkomer Heemstede maakte meteen kennis met een hoger niveau. RCZ was met 1-3 in Heemstede te sterk. Alleen Marijn Vester wist een treffer te produceren.

Zon1 22 09 2019 2

Bron: Haarlems Dagblad 23-09-2019
Door: Bart Slegers
Foto’s: Harry Opheikens (ook op Facebookpagina ‘RCH Voetbal Heemstede’.

Zon1 22 09 2019 4RCH-speler van de wedstrijd
Filip werd speler van de wedstrijd en kreeg uit handen van elftalleider Wouter bloemen, gesponsord door Bloemenhuis Verhagen, van Zeggelenplein in Haarlem en een envelop van Beauty & Spa Wellness Spaarnwoude.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSS-OG
OG staat goed bij mak DSS. Voor titelaspirant DSS was Onze Gezellen op de allereerste speeldag van de vierde klasse een niet te nemen horde. Het OG van trainer Toon Beijer had aan één doelpunt genoeg voor de winst.
Beijer voorspelde het al voor het duel. Compact, organisatie en discipline. Kernwoorden die hij wil gaan overbrengen op zijn piepjonge ploeg. ,,Ik weet wat deze ploeg kan, maar we moeten ook realistisch zijn. Als collectief moeten we goed staan. Dat is de basis.”
In de voorbereiding vielen Koen Toussain (zware blessure), Joey Steenman (gestopt wegens zwakke knie) en Ivar Wesselman (gebroken pols) al weg. ,,Dus start ik tegen DSS met vijf A-junioren”, aldus Beijer.

Broers
Waar het ook het duel was tussen de broers Bob en Mike de Groot, respectievelijk in de achterhoede bij OG en DSS, trok de 17-jarige Quillian Luijk van OG de meeste aandacht. Met zijn begaafde techniek legde de ’nummer tien’ achteloos de bal tussen keeper en verdediger. Kevin Creemers profiteerde met de openingstreffer. Luijk moet fysiek nog wat sterker worden, maar dat OG een pareltje in bezit heeft wordt steeds duidelijker.
Als OG overigens slagvaardiger was geweest hadden ze via Quint Aardenburg op 0-2 kunnen komen. DSS stelde teleur en zette daar wat halve kansen tegenover. Al was het balbezit veelvuldig voor DSS. ,,Dat wisten we van tevoren”, stelde Bob de Groot vast. ,,We stonden goed en dan krijgen ze heus wel kansen, maar dat was minimaal. Toon traint echt gericht en dat moeten we zondag laten zien. OG heeft al een tijd niet meer gewonnen van DSS. Een heerlijk begin.”

Ongeloof
DSS-trainer Illiass Akchich stond er aan de andere zijde vol ongeloof bij. Al was het nog maar de eerste wedstrijd. ,,Je hoopt toch op iets anders na de voorbereiding. Het is lastig want je wilt als ploeg ook niet te hoog staan. Dan geef je teveel ruimte in de rug weg. Nu kwamen we er moeizaam door heen en kregen we weinig echte kansen. We werden wel af en toe gevaarlijk. Na de rust ben je de baas, maar zat het er niet in.”

Zon1 22 09 2019 3

Zon1 22 09 2019 5

Zon1 22 09 2019 6