Vierde klasse D zondag - Zeges voor BSM en Geel-Wit, RCH weer gelijk

Geel Wit ’20 en BSM hebben de goede start van vorige week voortgezet. BSM won op bezoek bij RCZ met 1-2. Geel-Wit maakte korte metten met de ambities van Knollendam (4-1).

Westzaan-RCH
RCH moest van een 2-0 ruststand terugkomen tot 2-2. Dat was ook de eindstand waardoor de Heemstedenaren wederom gelijk speelde. RCH lette twee keer niet op in het eerste bedrijf en daar profiteerde de thuisploeg van via de counter. Na de rust werkte de donderspeech van trainer Mehmet Simsek want er werd daarna wel gestreden voor iedere meter. Dat leverde twee treffers op van Anass Kamlichi. De 2-3 zat er niet meer in voor RCH.

Geel Wit-Knollendam
Geel-Wit had een overwicht in de eerste helft maar in de rust stond het slechts 1-1. Luke Watervoort maakte de 1-0 voor de Haarlemmers. Na de warme thee nam Geel-Wit het heft in handen en via twee treffers van Barry Beugeling werd het 3-1. Valentijn M’Zaad maakte er nog 4-1 van waardoor Geel-Wit nog steeds het volle pond heeft na twee speeldagen.

RCZ-BSM
Voor BSM geldt hetzelfde, maar bij RCZ hadden de Bennebroekers het lange tijd erg zwaar. De Zaandammers misten onder andere twee strafschoppen. Cas Hortensius stopte bij een 0-2 voorsprong een penalty en zag de tweede over gaan. Sem van de Meer benutte zijn strafschop wel in de eerste helft waarna Stijn de Krijger er 0-2 van maakte na een fout bij RCZ.

RWZ-DSS
Bij DSS is de stemming anders na twee duels. De Haarlemmers verloren met 3-1 bij RWZ en vergaarden nul punten tot nu toe. Rick van der Vuurst schoot prachtig een vrije trap binnen waarmee de aanvaller de 1-0 teniet deed. Na een defensieve fout (2-1) en een gemiste penalty van Van der Vuurst liep RWZ nog uit naar 3-1.

Bron: Haarlems Dagblad 30-09-2019
Door: Bart Slegers en Simon Luybé
Foto: Harry Opheikens
Zon1 29 09 2019

OG-Heemstede
OG kent goede start van seizoen, Eugene Goudmijn nieuwe trainer bij Heemstede

Het was niet oogstrelend wat Onze Gezellen liet zien. Maar na de 2-0 zege op Heemstede is de ploeg van Toon Beijer nog ongeslagen. Voor Heemstede betekende het de tweede nederlaag. Wellicht heeft het vertrek van trainer Amir Sadydoust voor onrust gezorgd bij de ploeg die vorig seizoen kampioen werd.

De club heeft inmiddels een vervanger gevonden. Eugene Goudmijn gaat aan de slag in Heemstede en was gisteren aandachtig toeschouwer. ,,Ik werd gevraagd en ga dinsdag beginnen. Wat ik nu gezien heb, bevalt mij wel. De organisatie bij Heemstede zit goed in elkaar. Alles is goed geregeld en ik kan mij puur op het voetbal richten. Dit zie je zelfs vaak niet bij een tweedeklasser”, zei Goudmijn, tijdens de rust van het duel. ,,Ze spelen beter dan OG. Heemstede heeft niet veel elftallen maar het ziet er goed uit. Op tactisch gebied kan er nog wel veranderd worden”, aldus Goudmijn, die op een vervelende manier bij DIO is vertrokken. ,,Ik had een jaar bijgetekend en opeens was er geen geld meer en is het aanbod ingetrokken.”

Goudmijn zag een prima Heemstede voor rust. Zo werd een fout van OG-verdediger Bob de Groot niet afgestraft door Rick Verhelst. En ook rechtsback Sietse Verbeek maakte geen goede indruk. De thuisploeg moest het meer hebben van het middenveld en de aanval.

Vlak voor rust leek Heemstede een strafschop te krijgen. Keeper Mitch Mathot kwam uit en Wessel Koot werd meegenomen in zijn val. Scheidsrechter Mumcuoglu stond echter op grote afstand en liet het er bij. Koot probeerde het daarna nog met een afstandsschot maar ook dat leverde niets op.

In de tweede helft was Onze Gezellen sterker en keeper Weber moest redding brengen op een schot van Kevin Creemers. Alleen bij een counter werd Heemstede nog een keer gevaarlijk. Tycho van Wel schoot in het zijnet. OG besliste in twee minuten het duel. Eerst was het Jurre Dekker. Vanaf zowat de achterlijn besloot Dekker uit te halen en Weber werd verrast: 1-0.

In dezelfde minuut vergat invaller Jannick van der Meer gelijk te maken waarna Heemstede de volgende klap kreeg te verwerken. De nonchalante Ruben Liefting gleed half uit en Kevin Creemers kon alleen op de keeper af. Dat bleek een makkie. te zijn en schoot de allesbeslissende 2-0 in.

In de laatste minuut ontspoorde het duel. Dekker speelde uitdagend en werd geraakt. Het leek ernstig want iedereen riep om verzorging. Uiteindelijk viel het mee met de blessure van Dekker en toen alle rookwolken waren opgetrokken, kreeg Marco Trox zijn tweede gele kaart voorgeschoteld.

Zon1 29 09 2019 2 stand