Vierde klasse D - Perfect Onze Gezellen verkeert op onbekend terrein na louter zeges, RCH pakt drie punten.

Zaandijk-RCH
RCH pakte de eerste overwinning van het seizoen na twee gelijke spelen. Bij Zaandijk wonnen de Heemstedenaren na de rust met 0-2. Trainer Mehmet Simsek zag dat zijn ploeg het in het eerste bedrijf moeilijk had. Zaandijk raakte paal en lat maar kreeg de bal er niet in. RCH na de rust wel, want eerst was het Jordy Sucec die de 0-1 maakte en daarna zorgde Urwin IJssel ervoor dat RCH met de drie punten een rol van betekenis blijft spelen op de ranglijst. Zaandijk heeft nul punten maar het is een ploeg met veel kwaliteiten”, aldus Simsek.

Onze Gezellen-RWZ
Onze Gezellen verkeert in ongekende weelde na de derde speeldag. RWZ moest er met 3-0 aan geloven en zo staat de ploeg van trainer Toon Beijer alleen aan kop.
Waar BSM en Geel Wit de eerste punten verspeelden, morste OG tot nu toe nog helemaal niets. Sterker nog, de formatie uit Haarlem-Noord stond nog geen tegentreffer toe. ,,Ze weten hier ook niet wat ze overkomt”, zo lichtte Beijer de derde zege op rij toe. ,,In de eerste helft moeten we eerder afstand nemen, maar duurt het heel lang en krijg je het vanzelf moeilijk. Gelukkig schoten we net op tijd de 2-0 binnen. Kevin Creemers maakte de 1-0 voor de thee en in de slotfase was Quillian Luijk trefzeker. De jarige Tim Mensink maakte aan alle onzekerheid een einde.

Heemstede-Geel Wit
Geel Wit ’20 slikte de eerste nederlaag. Bij Heemstede, dat sinds zondag wordt geleid door Eugene Goudmijn, verloren de Haarlemmers met 2-1. Te slap was Geel Wit in de duels waar de thuisploeg wel streed voor iedere meter. Wessel van de Rijst schoot de 1-0 binnen. In de slotfase van de eerste helft kwam Geel Wit via Mathijs Westra op gelijke hoogte. Nog voor de rust schoot Brian de Boo de eindstand op het scorebord. Dat betekende meteen de eerste punten voor Heemstede. ,,Dat is wel heel prettig, want als je met nul uit drie duels start, kun je meteen aan een inhaalrace beginnen. Dit geeft vertrouwen”, verduidelijkte Goudmijn na zijn debuut als hoofdtrainer bij de kersverse vierdeklasser.

BSM-Westzaan
BSM verloor ook de perfecte score. Thuis werd het 3-3 tegen het stugge Westzaan, dat drie maal op voorsprong kwam. In een zeer aantrekkelijk duel moest BSM steeds in de achtervolging. ,,Daarom kan ik ook wel leven met deze uitslag”, concludeerde trainer Lennart Loorbach. Stijn de Krijger maakte de 0-1 ongedaan waarna Quinte Lammerse de 2-2 achter de doelman schoot. De Krijger maakte met zijn tweede treffer de 3-3 waarmee BSM afstand deed van de koppositie.

Bron: Haarlems Dagblad 07 oktober 2019
Door: Bart Slegers

Zon1 05 10 2019 1

Zon1 05 10 2019 2