Het is best een lange dag voor die ruim 70 kinderen, die zich aangemeld hadden voor deze clinic, maar ze hoefden zich geen moment te vervelen.

AjaxClinic 23 10 2019 1

Prachtig voetbal weer en een geweldige organisatie. Natuurlijk is het een stuk routine binnen de Ajax-Clinic organisatie, maar de kinderen moeten het doen en daarbij vergt het ook nog een flinke organisatie voor dAjaxClinic 23 10 2019 2e gastvereniging. Veel kinderen hadden zich uitgedost in een Ajax-tenue. Hier en daar zag je wat RCH kleurtjes, maar ja, het gaat toch om die grote Ajax-club. Alles straalde Ajax uit.

Alfred was er al vroeg met een stel COS-studenten (de huidige jeugdtrainers bij RCH) om alle spullen klaar te zetten. Daarnaast pakte de Clinic-organisatie ook flink uit met veel jeugdtrainers en materiaal.

Voor een natje en droogje wist RCH een mooie afspraak te maken met de Plus uit de Jan van Gooyenstraat, waarvoor dank. En toen kon het beginnen.

De groepen werden onderverdeeld in verschillende teams en kregen een naam mee van een Ajax-coryfee. Techniek, als een team werken, skills, focus, kracht, zo een paar termen, die over de hele dag belangrijk waren.

Voor de middagpauze ging het vooral om techniek. Je kunt een bal trappen, maar doe je dat ook goed, passen, dribbelen, afwerken, alles kwam aan bod.

Tussendoor drinken, fruithapje, evalueren (tenslotte wil je toch wat leren) en weer gaan.

In de middag meer spelmomenten, waarin niet alleen de individuele acties aan bod kwamen, maar toch ook het samenwerken als team, niet geheel onbelangrijk. Je kunt veel skills in huis hebben, maar je wint alleen als team.

AjaxClinic 23 10 2019 3Bijzondere spelletjes waren er. Zo zagen we ‘Boter-Kaas-Eieren’ met pionnen. ‘Steen, schaar, papier”, voetballen met vier goaltjes, een ‘gewoon’ veldje, een ‘indoorveld’, een klein goaltje EN een klein balletje. In die spellen zitten toch veel factoren verscholen voor de techniek, maar ook het samenspel. Fantastisch om te zien.

Verder kwam ook discipline aan de orde. Luisteren, op de juiste momenten iets zeggen of commentaar geven. De trainer is echter de baas en, gaandeweg de dag, zie of hoor je dat goed voorbij komen. Moet ook wel, want er moet toch wel structuur in een dergelijke clinic zitten.

Tegen het einde van de dag kwamen veel ouders kijken en bij afloop waren er ook nog een tweetal verkiezingen. In de ochtend waren diverse skills gefilmd en op Instagram gezet. Meer dan 10.000 volgers op de Instagram account mochten kiezen voor de beste skill.

Ook werd er een team van de dag gekozen, die het best gepresteerd hadden over de verschillende onderdelen gedurende de hele dag. Tenslotte kregen alle kinderen een mooie certificaat met uiteraard op de voorkant je naam en op de achterkant nog eens de aandachtspunten waar je bij voetbal aan moet denken.

AjaxClinic 23 10 2019 4Vervolgens ook nog een bidon voor iedereen, waarop je twee dingen kunt schrijven, die te maken hebben met Focus en Kracht. Bij kracht vermeld je je sterkste punt, bij Focus schrijf je het aandachtspunt, waarin je je nog kunt verbeteren.

Vol enthousiasme keerden de kinderen weer huiswaarts. RCH bedankt de organisatie van de Ajax Clinic voor deze onvergetelijke dag, maar ook alle hulp vanuit RCH met alle vrijwilligers.

Magiel en Harry legden vele momenten digitaal vast, die o.a. terug zijn te vinden op de RCH Instagram account (Magiel) en de Facebookpagina RCH Jeugd (Harry).

AjaxClinic 23 10 2019 5

AjaxClinic 23 10 2019 6