Vierde klasse D - Heemstede overklast door RCH, Burenstrijd al na de eerste helft beslist

Zon1 29 10 2019 1

HeeHmstede-RCH
Met speels gemak dribbelde Justin Losekoot aan het eind van de eerste helft door de verdediging van HFC Heemstede om de 0-5 te scoren. De actie waarbij de RCH-middenvelder vijf man achter zich liet illustreerde de krachtsverhouding tussen de buren.

RCH leek geen moment in de problemen te komen op bezoek bij HFC Heemstede. Na de vroege goal van Sakhsoukh, een kopbal bij de tweede paal vanuit een corner, deden de bezoekers er wel lang over om de score verder uit te breidden. RCH-coach Mehmet Simsek was niet tevreden over het spel, ondanks de grote overwinning. ,,Wij hebben betere wedstrijden gespeeld, het team speelde eigenlijk veel te traag. Als het even moet voetballen wij erdoorheen, dat is bij vlagen, maar moet eigenlijk meer dan de helft van de wedstrijd zijn.

De kritiek van de winnende coach is opmerkelijk na een gemakkelijke middag voor zijn team. ,,Vanaf de eerste minuut had ik al het idee dat het makkelijk zou worden’’, geeft Simsek aan. ,,Dit is uiteindelijk een ploeg die onderin mee gaat doen. Iets wat we voor de wedstrijd niet konden zeggen, ze hebben namelijk wel van Geel-Wit gewonnen.’’
Zon1 29 10 2019 2

Na vlug combinatie spel tussen Harrou, Urwin IJssel en doelpuntenmaker Virgil Moal, die de 0-2 van dichtbij binnen kon tikken, begon RCH tegen het einde van de eerste helft pas echt te scoren. Eerst was er een eigen doelpunt van Chris Verhelst voordat het nog 0-5 werd.

Eenmaal uit de kleedkamer begon de thuisploeg iets feller aan de tweede helft. Helaas maakten ze het RCH niet moeilijk. Een tweede eigen doelpunt uit een vrijetrap voor RCH en even later een penalty, na een forse charge van de keeper op de ingevallen Jordaan, braken het verzet.

HFC Heemstede-coach Eugene Goudmijn noemde RCH na afloop een maatje te groot voor zijn ploeg. ,,RCH zat er vanaf minuut een bovenop. Ze waren scherper en zijn als team een stuk verder. Wij lopen constant achter de feiten aan, het gaat eigenlijk te snel. In deze wedstrijd zie je goed het verschil tussen de vierde en vijfde klasse. In de vijfde klasse hoeft je team alleen fit te zijn, de vierde klasse is een stuk anders’’, legde Goudmijn uit.

Ondanks een pijnlijke herinnering voor de thuisploeg dat ze nu in de vierde klasse spelen is Goudmijn optimistisch. ,,De ambitie voor het team is bovenin het rechterrijtje te eindigen. Het is belangrijk van deze wedstrijd te leren, gelukkig bestaat het team uit jonge jongens die gretig zijn’’, zei Goudmijn. ,,Voor de vereniging is het ook goed dat we een jonge ploeg hebben, waarmee we iets kunnen opbouwen.’’
Zon1 29 10 2019 3

Bron: Haarlems Dagblad 28-10-2019
Door: Marco Gathier en Bart Slegers
Foto’s: Bart
Zon1 29 10 2019 uitslagenOnze Gezellen-Geel Wit
Geel Wit verliest omdat spits op doel moet.
Onze Gezellen blijft bovenin goed mee draaien. De Haarlemmers wonnen met 3-1 thuis van Geel Wit, dat nu juist de aansluiting mist met de top vijf.

OG-trainer Toon Beijer zag een gelijk opgaand duel in de eerste helft. ,,Het werd ontsierd door de rode kaart van de keeper van Geel Wit, want dat tastte wel de spanning aan na de rust.”

Beijer doelde op de directe rode prent van doelman Pim Kuaars, die een doorgebroken speler neerhaalde. Daardoor moest bij Geel Wit spits Barry Beugeling op doel. ,,Dan wordt het lastiger, want ik vond dat we een hele sterke eerste helft speelden”, blikte Geel Wit-trainer Radjin de Haan terug. Geel wit beschikte niet over een reservedoelman.
Na ruim een uur kwam OG op voorsprong via Willem Mientjes. Kevin Creemers maakte de andere twee treffers. In de absolute slotfase redde Dylan Mentjox de eer voor de bezoekers.

BSM-Knollendam
BSM is nog steeds ongeslagen na de eerste vijf duels. Knollendam werd met een 2-1 nederlaag teruggestuurd naar het eigen sportpark.
Eerder in de week boekten de Bennebroekers een succes door de volgende ronde van de beker te halen. De club heeft weinig te klagen over de start van het seizoen. Het leek in de eerste tien minuten een walk-over te worden, want de thuisploeg scoorde twee maal.

Knollendam werkte de 1-0 achter de eigen doelman na een vrije trap. Even later scoorde de mee opgekomen back Mitchell Janssen na een assist van Quinte Lammerse. Vlak voor de rust kwamen de bezoekers op 2-1 na een benutte strafschop.

,,Het was niet goed wat we lieten zien. Teveel spelers haalden hun niveau niet helaas”, analyseerde trainer Lennart Loorbach het optreden van zijn eigen formatie. ,,Maar goed, we winnen het duel wel en zijn nog steeds ongeslagen. Dat is wat telt.

WSV ’30-DSS
DSS heeft de vorm voor dit seizoen nog niet weten te vinden. De ploeg pakte slechts één punt en dat bleef ook zo na het bezoek aan WSV ’30. Het werd 4-1 voor de thuisploeg.

,,We hebben uitgebreid gesproken. Het is een frustrerende situatie maar die gaan we omkeren”, stelde trainer Illiass Akchich vast. ,,We hebben uitgesproken dat we het vertrouwen nog zeker wel hebben. We gaan voor het halen van de tweede of derde periode. Vinnie Rolink maakte de 2-1 voor DSS.

Zon1 29 10 2019 stand

Heemsteder 29 10 2019