Vierde klasse D – RCH verslaat BSM, DSS boekt eerste zege van het seizoen

RCH-BSM
RCH is nog steeds ongeslagen na de zesde speelronde. In eigen huis werd het verdiend 2-0 tegen een mat BSM.

In de eerste twintig minuten had BSM nog wat in de melk te brokkelen, maar daarna nam RCH het heft in handen en dat leverde meteen de 1-0 op. Urwin IJssel scoorde de openingstreffer en de bezoekers konden daar weinig tegenover stellen.

,,Helaas vergeten we sneller de score uit te breiden en worden we wat nonchalanter”, aldus RCH-trainer Mehmet Simsek. ,,We zijn alleen nooit in de problemen gekomen.”

De Heemstedenaren scoorden via IJssel pas in de slotfase de bevrijdende 2-0. Daardoor staat RCH twee punten achter WSV ’30.
Zon1 03 10 2019

DSS-Zaandijk
DSS pakte de broodnodige eerste zege van het seizoen. Zaandijk had niets te vertellen op het kunstgras van DSS.

Legio kansen kreeg de thuisploeg, maar wederom kon de formatie van trainer Illiass Akchich geen afstand nemen in de eerste helft waardoor het te lang spannend bleef. Alleen Duren Tuncer benutte een strafshop.

Rick van der Vuurst zette DSS op een veilige marge waarna Wesley Tan de 3-0 voor zijn rekening nam. ,,Hier was het wachten op. Het kan toch niets steeds mis gaan, zou je denken. We krijgen iedere wedstrijd voldoende kansen maar tot nu toe zat het niet mee. We zijn hier heel blij mee en dit geeft vertrouwen voor de komende wedstrijden”, vertelde Akchich opgelucht.

Knollendam-Heemstede
Heemstede herstelde zich van de enorme dreun van vorige week tegen RCH. Bij Knollendam werd het 1-4 en boekte de ploeg een solide overwinning.

Heemstede vergat zichzelf te belonen voor een sterke eerste helft, want die eindigde slechts in een 1-1 gelijkspel.

Marco Trox maakte de eerste goal voor de bezoekers. Na de thee draaide het prima en maakten Merijn Vester, Tycho van Wel en Mathijs Postma de andere doelpunten.

Geel Wit-RCZ0
Geel Wit ’20 liep tegen een keiharde zeperd aan op het eigen sportpark. Vooral na de rust zakte de ploeg door het ijs en slikte het in totaal vijf treffers tegen RCZ: 0-5.

,,Mentaal komen we dan tekort”, verduidelijkte Jeevan de Haan, assistent-trainer van de Haarlemmers. Het breekpunt lag net voor en net na de rust. Een verkeerde terugspeelbal zorgde voor de 0-1 en meteen na de rust kwam RCZ op 2-0. Toen was het gedaan met de tegenstand.

Westzaan-Onze Gezellen
Westzaan blijft serieus meedoen in de vierde klasse en Onze Gezellen haakt even af na de terechte 3-1 nederlaag. Via Tim Mensink vloog de bal uit een corner het doel in waardoor OG met 1-0 achter kwam. Jurre Dekker zorgde van grote afstand voor de gelijkmaker. In het tweede bedrijf zakte OG steeds verder weg in het moeras.

Bron: Haarlems Dagblad 04-11-2019
Door: Bart Slegers
Foto: zie bijschrift
Zon1 03 10 2019 uitslagen

Zon1 03 10 2019 stand