RCH heeft zondag geen noemenswaardige problemen gehad met RCZ. De Heemstedenaren wonnen met 1-3.

,,We speelden een goede eerste helft waarin we ook met 0-2 voor wisten te komen”, meldde trainer Mehmet Simsek. De doelpunten kwamen op naam van Virgil Moal en Urwin IJssel. Drie minuten na de rust kwam RCZ terug in de wedstrijd door te scoren. ,,Maar mijn ploeg werd toen meteen weer wakker en na de 1-3 van Nigel Hoep waren we wel klaar. Het was een prima overwinning.”

De achterstand op koploper WSV’30 blijft twee punten want die ploeg won met 4-0 van de nummer drie van de ranglijst, Westzaan. ,,Ik ben niet bezig met WSV. Wij moeten onze wedstrijden winnen en begin februari spelen we bij hen uit. Daar moeten we het verschil te maken.”

De doelpuntenmakers van zondag 1 april 2019: Virgil, Urwin en Nigel

Zon1 Virgil Moal 01 12 2019 Zon1 Urwin IJssel 01 12 2019Zon1 Nigel Hoep 01 12 2019

Heemstede-Zaandijk
HFC Heemstede pakte een punt tegen de nummer vier van de ranglijst. De thuiswedstrijd tegen Zaandijk werd 2-2. ,,Ik heb een hardwerkend Heemstede gezien en dat wilde ik. Dat is belangrijk”, aldus trainer Eugene Goudmijn. Via Marijn Vester kwam Heemstede op voorsprong. Een benutte penalty leverde een 1-1 ruststand op. In de tweede helft golfde het spel over en weer. Heemstede zag een doelpunt vanwege vermeend buitenspel afgekeurd worden voordat Zaandijk via een fraai doelpunt op voorsprong kwam. Marco Trox verzorgde de gelijkmaker.

Knollendam-Onze Gezellen
Hekkensluiter Knollendam dacht dat er wel wat te halen was tegen Onze Gezellen dat vier keer op rij had verloren. De Haarlemmers kwamen na twintig minuten op achterstand voordat Jurre Dekker de bal uit een vrije trap binnenschoot. ,,Je kon echt merken dat zij knokten voor hun laatste kans. Ze pompten de bal naar voren en hadden daar in het begin wel wat succes mee. Na de rust was het eenrichtingsverkeer”, stelde OG-trainer Toon Beijer.

Hij zag zijn ploeg de negatieve reeks dan ook met een 1-3 zege doorbreken. Willem Mientjes en Luc van der Putten zorgden voor de doelpunten. ,,Een prima zege maar we hadden hier ook met 5-1 kunnen winnen.”

Zaanstad-Geel Wit
Rood-Wit Zaanstad was met 3-1 te sterk voor Geel Wit'20. De Haarlemmers kwamen via Matthijs Westra wel op voorsprong maar zagen de thuisploeg vlak voor rust op gelijk hoogte komen. ,,De tweede helft ging het op en neer. Zij maakten toen de 2-1 en daarna probeerden wij iets te forceren en daardoor werd het 3-1”, aldus trainer Radjin de Haan.

Bron: Haarlems Dagblad 02-12-2019
Door: Marco Gathier en Monne Reitsma
Foto’s: Harry Opheikens
Zon1 uitslagen 01 12 2019

BSM-DSS
BSM maakt einde aan zegereeks van DSS
“Eindelijk, mijn eerste goede wedstrijd van het seizoen”, zei BSM-aanvaller Dillen van der Aar na afloop van het duel tegen DSS. Hij scoorde tweemaal in het met 5-1 gewonnen duel.

Van der Aar was blij met zijn inbreng. Voor dit seizoen had hij twee jaar geen selectievoetbal gespeeld en de stap naar het eerste was groter dan verwacht. „Acht doelpunten bij de zaterdag 5e klasse reserves, zijn minder mooi dan deze twee.” Het tweede doelpunt van de middag van Van der Aar was een intikker nadat DSS-doelman Kapitein de bal losliet op een schot van Stijn de Krijger.

Vinnie Rolink opende de score namens DSS. In de zestien vond Rolink bij de tweede paal het net. Daarna zette de thuisploeg aan en draaide BSM de wedstrijd binnen tien minuten om. Nadat Van der Aar zijn ploeg in 26ste minuut op voorsprong zette tekende Quinte Lammerse voor de 3-1, een lange bal over de verdediging zorgde ervoor dat de spits gemakkelijk binnen kon schieten. Vijf minuten voor het eind van de eerste helft werd de ruststand bepaald op 4-1. Met het nodige geluk kreeg Lammerse de bal mee vanaf de rechterflank om in de korte hoek af te maken.

DSS-coach Iliass Akchich probeerde in de tweede helft de druk op de thuisploeg te verhogen door aanvallend te wisselen. „Je probeert ergens een goal vandaan te halen, als we een aansluitingstreffer maken kan het nog gaan spoken. In de eerste helft zijn wij vijftien minuten de weg kwijt en daar verliezen we de wedstrijd. Onze tweede helft was namelijk een stuk beter, we worden hier niet kansloos weggespeeld ondanks dat de score dat niet weergeeft.”

BSM werd in de tweede helft teruggedrongen. Trainer Lennart Loorbach gaf na afloop toe dat de bezoekers beter werden. „Het is een afweging die je maakt, ga je verdedigend wisselen of laat je het zo staan en ga je voor de 5-1 om de wedstrijd te beslissen. Uiteindelijk heb ik het team laten staan, maar was DSS de tweede helft de betere en hebben wij standgehouden. De 5-1 had wat mij betreft wel eerder mogen komen dan”, zei Loorbach.

Lammerse wachtte namelijk tot de extra tijd om zijn derde van de wedstrijd te maken. Toch wist BSM-doelman Cas Hortensius toen al dat het een gewonnen wedstrijd was. „In de zeventigste minuut eigenlijk al, toen tikte ik een kopbal binnen het vijfmetergebied over en gingen de koppies bij DSS een beetje hangen”, zei Hortensius die zijn ploeg in de tweede helft met meerdere reddingen naar de overwinning sleepte. „Vanaf dat moment had ik ook het gevoel, hij gaat er hier niet meer in.”
Zon1 stand 01 12 2019