Vierde klasse D - RCH ongeslagen de winterstop in

Zon1 08 12 2019 1

Bij RCH is de stemming opperbest. Een uitstekende eerste helft van het seizoen werd bekroond met een 2-0 zege op RWZ.
,,Ongeslagen de winterstop in”, zo luidde de trotse conclusie van trainer Mehmet Simsek. ,,Ik weet niet wanneer dat RCH voor het laatst overkwam.”
Door de zware omstandigheden van het veld wist RCH lange tijd geen gaatje te vinden in de defensie. Een kwartier voor tijd miste Mo Boutalek een strafschop. Vijf minuten later was het via David Böckling wel raak. In de extra tijd verdubbelde Under Ceylan de score.

Zon1 08 12 2019 2

Bron: Haarlems Dagblad 09-12-2019
Door: Bart Slegers
Foto’s: Harry Opheikens (ook op FB-pagina RCH Voetbal Heemstede)

Zon1 08 12 2019 uitslagen

Heemstede-BSM
BSM won met 0-1 bij Heemstede en is de enige andere regionale club die is terug te vinden in de top. ,,Dan doen we het met een derde plaats keurig. We willen een stabiele vierdeklasser zijn en daarin slagen we voortreffelijk”, aldus trainer Lennart Loorbach.
Het enige doelpunt kwam op slag van rust van Mitchell Janssen na een assist van Dillen van der Aar.

Zaandijk-Onze Gezellen
Bij Onze Gezellen blijft het zeer wisselvallig. De ploeg zakt steeds verder weg na een uitstekende start van het seizoen. Zaandijk was met 4-1 te sterk.
Ondanks dat OG een licht overwicht had voor de rust kwam het wel op achterstand. Na de 2-0 wist Jurre Dekker via de stip weer wat spanning de wedstrijd in te pompen. De 3-1 viel na een foutje achterin. De bezoekers moesten ruimte toestaan waarna het 4-1 werd voor de statistieken.
,,In de eerste helft speel je gewoon goed. Dan verdien je meer dan een bal die via een been de kruising in vliegt”, zo blikte trainer Toon Beijer terug. ,,Dit is echt geen opponent waarvan we hoeven te verliezen. Zo dreigt een plaats op de ranglijst in de grijze middenmoot waar OG de laatste jaren ook eindigde.

Westzaan-Geel Wit
Voor Geel Wit ’20 kon de winterstop niet sneller komen. Via Mathijs Westra werd het nog wel 1-1 maar na de rust moesten de Haarlemmers de meerdere erkennen in Westzaan, 4-1.
,,Het is vaak een helft goed en daar win je geen wedstrijden mee”, vertelde trainer Radjin de Haan na de achtste nederlaag. ,,Ik had na vorig seizoen gehoopt op meer progressie. Die blijft helaas uit waardoor deze stop als geroepen komt. We gaan aan wat teambuilding doen in Valencia.

DSS-RCZ
Ook in Haarlem-Noord hebben ze wel eens betere tijden gekend. DSS leed de zesde zeperd van het seizoen tegen RCZ: 1-2.
Daan van den Oetelaar maakte na de rust nog wel 1-1, maar tien minuten voor tijd zag DSS een directe vrije trap in de korte hoek verdwijnen.
,,Het is goed dat het even winterstop is en kunnen we de hoofden leegmaken. Dan zullen we voor een periode moeten gaan”, keek trainer Illiass Akchich alvast uit naar 2020.

Zon1 08 12 2019 3

Zon1 08 12 2019 4

Zon1 08 12 2019 stand