Op de eerste dag in februari mochten de jongens van de O9-1 weer een wedstrijd spelen in Haarlem.

Deze keer bij DSS tegen de O9-2, weliswaar het tweede team maar het is een grote club met een groot aantal jeugdteams (met in totaal wel 8 teams in de O9 lichting!). Dus het zou een behoorlijke kluif kunnen worden vandaag.

Ook deze keer met coach Paul aan het roer aangezien Cas een eigen wedstrijd had waar hij bij aanwezig moest zijn. Een lekkere ochtend, niet te koud, maar wel met een behoorlijke wind die over de velden van DSS waaide. Waar blijft het echte winterse weer toch? Niet dat we het missen op een voetbalochtend maar toch, het blijft een vreemde gewaarwording.

Uiteraard waren alle spelers weer aanwezig, in de verdediging Kyle en Hugo, Sijmen op doel, Dexter in het midden en in de voorhoede Deen, Lars en Mo. 1 wisselspeler, dus niet allemaal tegelijk, maar dit zijn normaal gesproken ongeveer de posities.

Ondergetekende mocht bij een gebrek aan een spelbegeleider van de kant van DSS het spel in goede banen leiden op het moment dat de jongens zelf er niet uit zouden komen. Dat kwam voor 99% van de tijd helemaal goed, want het was van beide kanten een uiterst sportieve wedstrijd, precies zoals het zou moeten zijn.

Dan het spelverloop: We begonnen met wind mee dus dat is het moment om de tegenstander direct onder druk te zetten. Dat deden de jongens dan ook voortvarend. In de eerste 10 minuten van de wedstrijd scoorden achtereenvolgens Dexter, Lars en weer Dexter de goals, 0-3 dus, een mooi begin!

O9 1 01 02 2020 1
De tweede 10 minuten ging het echter nog meer los, DSS scoorde de 1-3, daarna scoorde Mo de 1-4 en de 1-5. Dex legde er de 1-6 in en Mo wederom de 1-7. Dexter en Mo dus beide een zuivere hattrick. Dit leek een flinke afstraffing te gaan worden. Maar DSS begon meer van zich af te bijten en dat is maar goed ook want het moet natuurlijk wel leuk blijven voor beide teams. Dus de 2-7 en de 3-7 van DSS volgden.

In de tweede helft wind tegen. Dat vraagt toch om een ander spel en wat slimmer spelen. Gelukkig voor RCH wist DSS geen gebruik te maken van de wind mee situatie, mede door goed verdedigingswerk en Sijmen die de ballen goed wist op te vangen. In het derde kwart pikte Dexter nog een doelpuntje mee, 3-8. En in het laatste kwart scoorde Kyle nog na een goede combinatie van RCH waarbij Kyle mooi doorliep de 3-9.

Wedstrijd afgelopen, wederom een overwinning geboekt! Daarna nog even lekker de penalty’s schieten en alle jongens konden na een heerlijk voetbalochtendje weer lekker naar huis.

Conclusie? Eigenlijk een beetje hetzelfde als vorige week, veel plezier gezien bij de jongens, ze moeten nog wel leren niet meteen gefrustreerd te raken als er een foutje wordt gemaakt of het even tegenzit. En er moet meer voetbal in het spel komen. Het samenspel en goede combinaties maken zie je nog te weinig terug. Dat had overigens ook met de wind te maken maar toch, puntje van aandacht voor bij de trainingen.

Maar wederom trots op de jongens, het blijft mooi ze met veel plezier te zien voetballen en mooie dingen te zien gebeuren op het veld. Volgende week Overbos O9-2, dat belooft ook weer een lastige wedstrijd te worden, want dat is zeker niet de minste tegenstander. Voor de liefhebbers: Zaterdag 8 februari om 10:00 uur thuiswedstrijd. Ik reken op U!

Sander Speelman (ook de foto's)
O9 1 01 02 2020 2