Vierde klasse D - RCH weet topper tegen WSV’30 niet te winnen, DSS verslaat OG in een kwartier, Onze Gezellen voor vierde keer op rij onderuit.

WSV ’30-RCH
RCH heeft de topper bij WSV ’30 niet weten te winnen. De ploeg van trainer Mehmet Simsek moest genoegen nemen met een 1-1 gelijkspel.
Rachid Harrou bracht RCH op een 0-1 marge. Vlak voor de rust kwam de koploper op 1-1 na een dekkingsfout bij de bezoekers.
Na de rust daalde het niveau en hadden beide ploegen geen recht meer op de zege. ,,We hadden goede zaken moeten doen op basis van de eerste helft, maar helaas zat het er niet in”, lichtte Simsek toe.

Nog een extra nieuwtje: Met genoegen delen wij u mede dat trainer Mehmet Simsek ook volgend seizoen RCH zal leiden. Het huidige seizoen, waarin RCH nog ongeslagen is, verloopt naar wens en uitzicht op promotie naar de derde klasse is nog binnen bereik.

Geel Wit ’20-Zaandijk
Geel-Wit’20 pakte sinds lange tijd weer eens een zege. Tegen Zaandijk wonnen de Haarlemmers dik verdiend met 3-1. Geel Wit schoot dit seizoen uit de startblokken met twee zeges, maar daarna haperde het. Zaandijk begon goed maar gaandeweg de eerste helft werd Geel-Wit steeds sterker. Toch ging de ploeg met 0-1 rusten. Brandon van Rhee, Mathijs Westra en debutant Gino de Ruiter maakten na rust de treffers.

RCZ-Heemstede
Heemstede pakte belangrijke punten bij RCZ. De formatie van trainer Eugene Goudmijn won met 1-2 meer dan verdiend. Matthijs Postma schoot de 0-1 binnen en Brian van der Linden schoot Heemstede vijf minuten voor tijd naar de zege.

RWZ-BSM
BSM kon de zege op Onze Gezellen geen passend vervolg geven op bezoek bij RWZ: 2-1.,,Een puntje had gekund, maar het was niet onze beste wedstrijd. Helaas verliezen we dan ook nog in de laatste minuut”, aldus BSM-trainer Lennart Loorbach. Sem van de Meer maakte na een kwartier de 0-1.

Bron: Haarlems Dagblad 3 februari 2020
Door: Bart Slegers en Marco Gathier
Zon1 02 02 2020 uitslagen

DSS-Onze Gezellen
Bas van Dijk van DSS opende al in de derde minuut de score. Het bleek de opmaat naar de zege in de derby tegen Onze Gezellen.
Met speels gemak bewoog DSS zich door de verdediging van de thuisploeg. Na terugleggen van Job van den Dries wist Bas van Dijk al in de derde minuut gemakkelijk binnen te schieten.

Nog geen drie minuten later gaf Van Dijk de assist op de aangever van de vorige goal. In nagenoeg hetzelfde scenario schoot Van den Dries raak. Onze Gezellen moest zondagmiddag wakker worden geschud. Na een slap begin van de thuisploeg, kreeg middenvelder Tim Jansen het in de veertiende minuut op zijn heupen. Een dribbel vanaf links waarbij meerdere DSS-verdedigers gepasseerd werden rondde Jansen vakkundig af door laag in de linkerhoek de aansluitingstreffer te maken.

Het leek een doelpuntrijke wedstrijd te worden toen DSS in de twintigste minuut een penalty kreeg en Hidde Pel voor de 1-3 tekende. Wat volgde was een wedstrijd waarin DSS tevreden leek en Onze Gezellen niet bij machte was het doel te vinden. Zelfs in de tweede helft nadat Kevin Creemers met twee keer geel van het veld was gestuurd kwam het leven niet terug in de wedstrijd.

„Het is frustrerend”, zei Onze Gezellen-trainer Toon Beijer na afloop. „Waarom beginnen we de wedstrijd niet zoals in de tweede helft? Na de rode kaart zie je dat de energie er wel is. Ik zag het al in de warming-up, we worden bij de start van de wedstrijd overtroeft op inzet en agressie. Eigenlijk is een slap begin typerend voor een jonge ploeg.” Voor Beijer is dit de vierde wedstrijd op rij die zijn ploeg verliest. „Vorige week hadden we kunnen winnen, maar het zit dan ook niet mee. Deze wedstrijd was de tweede goal buitenspel en de penalty eigenlijk een te zware straf. Daarna ren je erachter aan.”

DSS-trainer Ilias Akchich is blij met de overwinning, maar maakt zich al zorgen over de inzetbaarheid van zijn spits. „We hebben veel blessures en nu valt mijn spits (Joep van den Dries, red.) uit. Het is ongelukkig en moeten elke week puzzelen met de opstelling.

De uitploeg begon scherp aan de wedstrijd. „Vandaag hadden we een langere wedstrijdbespreking, omdat we anders voetbalden vanwege de vele blessures”, zei Akchich. Na het goede begin werd het spel van DSS steeds slechter. „Het is het eeuwenoude euvel”, legt Akchich uit. „Tegen tien man ga je iets minder inzet tonen, omdat je denkt dat de wedstrijd makkelijker wordt. Terwijl de tegenstander er juist een schepje bovenop gaat doen.

De wedstrijd tegen Onze Gezellen gaf volgens Akchich reden tot hoop. „Het geeft vertrouwen om te zien dat de spelers intelligent en flexibel genoeg zijn een nieuwe tactiek in te passen.”
Zon1 02 02 2020 stand