Het is even geleden sinds het laatste verslag van de 11-1. In de tussentijd is echter genoeg gebeurd.

O11 1 08 02 2020 1

Na een goede ronde in de tweede klasse waren we gepromoveerd naar de eerste klasse. Spannend natuurlijk maar ook lastig, het niveau is echt even anders. Na drie wedstrijden in deze poule was het ons, en ook de KNVB toch wel duidelijk dat dit te hoog gegrepen was. We werden 'teruggezet' naar de tweede klasse in een 'Amsterdamse poule' waar kennelijk nog plek was en zodoende moesten we thuis aantreden tegen het exotisch klinkende Atletico Club.

O11 1 08 02 2020 2

Zonder Sebas, maar met 10 gretige jongens werd het een enerverende wedstrijd. Na de grote nederlagen had ik achterin iets meer zekerheid ingebouwd met Ayman tussen backs Cas en Quinten in. De overigen speelden in een 'ruit-formatie' met Santi centraal op de 'as'. Ja het heeft allemaal een hoog Sport-studiogehalte, maar heel leuk om te zien hoe ook de jongens zelf er enorm mee bezig zijn en we vooraf al echte discussies hierover hadden.

O11 1 08 02 2020 3

We begonnen voorzichtig en wat onzeker. Het was meteen al wel duidelijk dat we meer ruimte en tijd hadden dan in voorgaande wedstrijden om te voetballen, maar wat we vervolgens deden was niet goed. Aan alle kanten merkte je dat er twijfel was, te ver van de bal, slechte passing en ze vonden elkaar moeilijk. Na toch 5 minuten op hun helft te hebben gespeeld was het bij de eerste counter van Atletico meteen raak, 0-1. De onzekerheid en de onrust groeide merkbaar.

O11 1 08 02 2020 4

Na de eerste time-out en een pittige toespraak van Alfred was het aan de jongens zich terug te knokken in de wedstrijd. En dat ging gaandeweg beter, duels werden beter aangegaan en er kwamen wat aanvallen, maar nog weinig doortastend. Het was te merken dat we weinig hadden gescoord de laatste tijd. Maar.. Mikai brak de ban door goed vrij te lopen, waar hij haarfijn werd bediend door Derek om de bevrijdende 1-1 in te tikken. Dat was meteen de ruststand.

O11 1 08 02 2020 5

Het vertrouwen voelde je groeien en de tweede helft gaf duidelijk een heel ander beeld. Veel corners, kansen en uiteindelijk doelpunten, vooral aan het einde toen Atletico vol in de aanval ging en er veel ruimte ontstond voor de counter. De exacte volgorde weet ik niet meer precies, maar Cas kwam met een bekeken schot, Mikai maakte er nog een, Duuk scoorde en ook Derek was attent bij de goal en vierde die uitgebreid met zijn kleine neefje aan de kant. Maar de mooiste was van Nassim die zijn corner in een keer inkrulde in de verre hoek. Gezegd moet ook dat in een fase dat het nog even spannend was met 4-3 voor keeper Florian ons fantastisch in de race hield met een paar fraaie reddingen. Complimenten aan de jongens, dit hadden ze ook echt even nodig. 

Rogier Lanting (Harry de foto’s)