OG is met punt zeer tevreden , RCH richt zich op nacompetitie

Zon1 01 03 2020 1

Vierde klasse zondag -  De gelijkmaker uit een vrije trap van RCH zorgde in de minuten daarna voor de nodige ophef. Terwijl de spelers van de thuisploeg al klaar stonden om het spel te hervatten lag keeper Mitch Mathot nog in zijn eigen doelgebied op de grond. „Hoe kan de scheidsrechter die goal goedkeuren?”, vroeg Onze Gezellen coach Toon Beijer zich na afloop af.

Achteraf durfde niemand met zekerheid te zeggen wie de gelijkmaker maakte. „Ik heb het niet genoteerd”, zei de scheidsrechter na afloop. „Volgens mij was het de vrije trapnemer nummer 8, misschien weten de coaches het.” RCH-coach Mehmet Simsek gaf eerlijk toe dat hij het ook niet wist. „Verschillende jongens zeiden dat zij het doelpunt maakten.” Beijer geloofde dat het Quint Aardenburg was. „Hij heeft beide doelpunten gemaakt.”

In de eerste minuut vond Aardenburg al eerder het doel. „We wonnen drie duels achter elkaar en toen ging de bal erin”, beschreef Toon Beijer het eerste doelpunt. Na een voorzet vanaf links vond Aardenburg in de zestien de ruimte om uit te halen en schoot de aanvaller in de linkerbovenhoek raak. Na de slechte start trok de thuisploeg het spel meer naar zich toe, het leverde alleen geen uitgespeelde kansen op.
Zon1 01 03 2020 2

Na de 1-1 sukkelde de wedstrijd verder, in de tweede helft duurde het tot de extra tijd voordat RCH weer gevaarlijk werd. Onze Gezellen leek tegen het eind moegestreden en de volledig vrijstaande RCH-middenvelder Mohammed Boutalek kopte in de laatste minuten na een voorzet vanaf rechts in de handen van keeper Mathot.

„Het punt was een stunt”, zei Beijer na afloop. „RCH moest winnen wilde het blijven meedoen om de titel, nu staan ze zes punten achter de nummer één. Wij traden aan met een hoop invallers. Zo wist Willem Mientjes pas één minuut voordat we begonnen dat hij zou spelen, omdat Ruben Spanjaart in de warming-up geblesseerd raakte. Willem was eigenlijk niet fit en heeft de afgelopen vier weken pas twee keer getraind.”

„Een punt is heel mooi voor ons, ook voor de moraal. Hiervoor hadden we, soms ongelukkig, vier wedstrijden verloren. We zaten niet in een goede serie en tegen de nummer twee dacht ik van tevoren dat het zwaar zou worden. Met een punt ben ik meer dan tevreden”, zei Beijer.

RCH-coach Simsek zag zijn kansen op de titel afnemen. „Er moet een wonder gebeuren willen wij nu nog kampioen worden. Je had vandaag misschien iets meer verdient en als de kopbal van Boutalek erin was gegaan was dat terecht geweest. Uiteindelijk verliezen we punten doordat we in de eerste minuut staan te slapen, de bal valt erin en daarna heeft Onze Gezellen geen kans meer gehad. We spelen vandaag niet goed genoeg voor waar we op de ranglijst staan.”
Zon1 01 03 2020 3

Ondanks de kritische blik van Simsek heeft zijn ploeg dit seizoen nog geen wedstrijd verloren. „Voor wat we doen is het niet slecht, maar niet verliezen is niet genoeg om kampioen te worden”, zei Simsek. „Nu moeten we ons richten op nacompetitie en dan weet je nooit hoe het loopt.”

RCH: Van Drunen; Deri, Sakhsoukh (49. Booms), Klosteren, Sucec; Chabbouk (45. De Vos), Onder, El Khamlichi (80.Böckling), Boutalek ; IJssel, Harraou.

Bron: Haarlems Dagblad: 2 maart 2020
Door: Marco Gathier
Foto’s: Harry Opheikens (ook op de facebook pagina RCH Voetbal Heemstede)

Zon1 01 03 2020 stand