Vierde klasse zondag - Sterk DSS verliest geflatteerd van koploper, RCH pakt toch 3 punten met 10 man

Zon1 08 03 2020 1

Zon1 08 03 2020 2RCH-Zaandijk
RCH boekte met tien man een overwinning. In eigen huis werd Zaandijk met 3-1 verslagen.
RCH begon gehavend aan het duel maar kwam door Rachid Harrou wel op voorsprong. Nadat Urwin IJssel zijn tweede gele prent had gekregen kwam Zaandijk ook nog eens op 1-1.
De Heemstedenaren zetten aan en trainer Mehmet Simsek zijn wissels pakten goed uit. Invaller Floris van Dam (foto / Man of the Match) zette strak voor op Nigel Hoep en die schoot de 2-1 binnen.
Van Dam (RCH 2) maakte zelf in de slotfase de 3-1 en kroonde zichzelf tot Man of the Match.

Bron: Haarlems Dagblad: 9 maart 2020
Door: Bart Slegers
Foto’s: Bart RCH

Zon1 08 03 2020 uitslagen

BSM-RCZ
BSM haalde in extremis een punt. RCZ stond in de zesde minuut van de blessuretijd de 1-1 toe.
Pas een kwartier voor tijd viel het eerste doelpunt. RCZ leek daarmee de drie punten binnen te hebben, maar doordat BSM met vijf aanvallers ging spelen kwam de opponent in de problemen.
Invaller Mike van de Raad maakte de gelijkmaker na een voorzet van Karika Morsy, een andere invaller.

Knollendam-Geel Wit
In de onderste regionen haalde Geel Wit ’20 een zeer mager resultaat tegen rode lantaarndrager Knollendam. De Haarlemmers speelden met 1-1 gelijk, maar mocht daarmee zelfs nog tevreden zijn. ,,We gingen door de ondergrens”, keek assistent-trainer Jeevan de Haan verbouwereerd terug. ,,Het is dat Knollendam geen goede ploeg heeft, want anders waren we helemaal nergens. We hadden eigenlijk helemaal nergens recht op.” Na de 0-1 leek Knollendam zowaar de volle buit te pakken, maar een kwartier voor tijd schoot Barry Beugeling de gelijkmaker achter de doelman. In de slotfase had Geel Wit zelfs nog kansen om te winnen. Dat zou teveel van het goede geweest zijn.

RWZ-OG
In diezelfde gevarenzone bivakkeert ook al enige weken Onze Gezellen. Daar kwam geen verandering in want OG verloor met 3-1 bij RWZ.
Trainer Toon Beijer typeerde het duel als kansloos. Met veel invallers moest OG het onderspit delven. In een gezapige eerste helft gebeurde er weinig, maar kwam RWZ wel op voorsprong. Na de 2-0 deed Quint Aardenburg nog iets terug, maar uit een vloeiende counter besliste de thuisploeg het duel.

Heemstede-Westzaan
Heemstede schoot met het gelijkspel in de stand niet zoveel op, maar uit het 0-0 resultaat tegen nummer drie Westzaan kon wel vertrouwen worden geput.
Heemstede kreeg de beste kansen, maar vergat de trekker over te halen. Westzaan pakte de tweede periode na de remise.

DSS-WSV ‘30
DSS had uitzicht op meer maar hield uiteindelijk geen punten over aan het duel tegen koploper WSV ’30. De Haarlemmers verloren met 1-3.

,,Het was echt gelijk opgaand, dus ontzettend jammer dat we geen punten hebben gehaald”, gaf DSS-trainer Illiass Akchich aan. ,,Ik kan alleen maar tevreden zijn over het vertoonde spel.”

Bas van Dijk schoot in de eerste helft de 1-0 binnen. Daarna namen de ongeslagen bezoekers het over met twee treffers waaronder een strafschop na vermeend hands. DSS ging furieus op zoek naar de gelijkmaker, maar na de tweede gele kaart van Danny Rienstra werd het meteen 1-3 en waren de druiven zuur voor de thuisploeg.
Zon1 08 03 2020 stand