Zaterdag 7 maart bereikte ons het trieste nieuws over het overlijden van onze racertjes trainer Herman. Afgelopen zaterdag speelden wij de wedstrijd tegen Overbos 10-5 en deze overwinning, door zijn vroegere pupillen, wordt aan hem opgedragen.

O10 4 07 03 2020 1

Mede dankzij Herman zijn wij allemaal verliefd geworden op het voetbal en voelden wij ons thuis bij RCH.

RCH JO10-4 is nog steeds een ontzettend leuk en gezellig team. Een mooie mix van techniek en kracht en iedereen geeft alles om de wedstrijd winnend af te sluiten.

Er zijn al vele wedstrijden gespeeld waarin we goed spel lieten zien en ons niveau stijgt iedere week.

De wedstrijd tegen Overbos 10-5, een ruime overwinning, was zeker geen uitzondering.

Hoewel we rustig en een beetje slordig begonnen, herstelden we ons snel. Het prachtige weer bracht ook veel toeschouwers naar RCH en we gingen er voor.

Opstelling: David (keeper), Lara (aanvoerster) en Florian in de verdediging, Mika op het middenveld en Teun en Felix in de aanval.
O10 4 07 03 2020 2

De wedstrijd begon met een aanvallend ingesteld RCH. Felix en Teun kunnen aardig combineren en zijn vooral voorin te vinden. Mika is ontzettend belangrijk voor dit team en is regelmatig heer en meester op het middenveld. Lara en Florian vormden een stevig duo in de verdediging en beiden hebben laten zien waarom we zo weinig tegendoelpunten krijgen. David, die de laatste paar maanden vaak mee speelt, begint zich steeds beter te voelen en is een betrouwbare kracht. We zijn er heel blij mee en hopen hem vast aan ons team toe te kunnen voegen.

Het eerste doelpunt kwam na een diepte pass van Lara en prachtige bal controle van Teun die vervolgens beheerst de bal langs de keeper schoot. Felix had wederom zijn vizier op de paal gericht (minstens 2 x per wedstrijd raakt Felix een paal) waardoor het nog even spannend bleef.

Mika scoorde 2-0 en bracht zo wat meer zekerheid. Uiteindelijk gingen we met 3-1 rusten.

De tweede helft wilden we meer rust en combinaties zien en dat kregen we. Teun bracht ons op 4-1 en Mika scoorde 5-1 en zo ging het door. Felix raakte nogmaals een paal en Teun schoot uit kansrijke positie net naast. David had niet veel te doen maar was alert. Lara speelde echt geweldig en gaf nog een mooie assist net als Florian, die zelf ook een doelpunt maakte.

De uiteindelijke uitslag 9-1 gaf de verhoudingen goed weer. Helaas net geen taart (bij 10 doelpunten is een taart beloofd door de coaches), maar wel drie punten.

Herman zou trots zijn op de prestaties van JO10-4 en wij zullen hem en zijn steun missen.

Ermin (Harry de foto’s)
O10 4 07 03 2020 3