Wat met een geweldige campagne werd opgezet werd volledig teniet gedaan door het Hollandse weer.

OpenDag 22 08 2020 1OpenDag 22 08 2020 2Op veel dingen kun je invloed hebben en, bijna traditiegetrouw, is het op de RCH Open Dagen altijd prachtig weer. We wisten al wel dat het koeler zou zijn dan de afgelopen weken, maar daar hoor je niemand over mopperen. Zaterdagmorgen “hier en daar een buitje?”.

RCH wil weer graag groeien, hoe meer (jeugd)leden hoe gemakkelijker het wordt om teams te runnen. Daarnaast wil RCH heel graag meidenvoetbal hebben. Ja, we hebben al meisjes voetballen bij RCH en die zijn dan ingedeeld bij jongensteams. Overigens wel iets dat de KNVB ook graag ziet voor de verdere ontwikkeling van het voetballend vermogen van de dames.

Toch is het voor te stellen dat die dames in een volledig meidenteam willen spelen. Rondom ons heen zien we veel verenigingen met damesvoetbal, zoals HBC, HFC, Alliance ’22 en DSS. Prachtig natuurlijk om daar een RCH team aan toe te voegen.

Met dank aan een financiële boost van ING, dat vooral gericht is op het promoten van damesvoetbal werd door RCH een ‘campagne’ opgezet richting Open Dag om niet alleen nieuwe leden te krijgen, maar ook vooral om meiden naar de club toe te trekken.

Twee weken lang een grote advertentie in de Heemsteder en de actie met ‘deurhangers’ waarop de uitnodiging stond om te komen voetballen bij RCH. Deze ‘deurhangers’ werden op alle scholen aan fietssturen gehangen en dat leverde veel positieve reacties op. Alleen de actie op zich gaf veel waardering.

En dan is het zaterdag 22 augustus, Open Dag. De lucht zag er erg grijs uit, wellicht een signaal voor veel kinderen om thuis te blijven. Toch waren er nog tussen de 35 en 40 ‘helden’ om een balletje te komen trappen. Ook potentiele nieuwe leden, dan wel kinderen die pas zijn aangemeld.

Alfred, Alfredo en Nico stonden klaar om de kinderen langs een parcourtje te leiden met paaltjesvoetbal, twee tegen twee, één tegen één, schot-snelheidsmeter en uiteraard ook een partijveld. Terwijl Alfred zijn inleidend praatje hield kwam het eerste hemelwater al met bakken naar beneden. Gelukkig hebben we dug-outs om even te schuilen, want je wilt niet al drijfnat aan de Open Dag beginnen.
OpenDag 22 08 2020 3

De lucht bleef grijs en trok niet weg met het gevolg dat we nog tot drie keer toe een flinke regenbui over de hoofden van de kinderen kwam. Hierdoor haakten al wat kleinere kinderen af, begrijpelijk. Na de vierde bui zag de organisatie er vanaf nog langer door te gaan. De kinderen waren kleddernat en één zei al dat hij hoopte dat het niet vaak gaat regenen op de zaterdag als er gevoetbald moet worden.

Wat als een mooie speelochtend had moeten zijn viel volledig in het water. Neemt niet weg dat RCH de aandacht op zich heeft gevestigd met de organisatie van een mooi evenement.

Harry (ook de foto’s van de open dag).

OpenDag 22 08 2020 4

OpenDag 22 08 2020 5

OpenDag 22 08 2020 6

OpenDag 22 08 2020 7