Derde klasse C - Kwartier knallen blijkt genoeg voor FC Purmerend om RCH te verslaan (Bron: Noord Hollands Dagblad)

Zon1 27 09 2020

Jeffrey Neuteboom van FC Purmerend probeert RCH-keeper Jari van Drunen te passeren. © Foto Erik Rietman

PURMEREND

Na een kwartier voetballen hadden de spelers en toeschouwers bij FC Purmerend-RCH gerust het veld kunnen verlaten om een coronaproof biertje te nemen op anderhalve meter afstand. Want vijftien minuten knallen leverde de thuisploeg een 3-0 voorsprong op en dat bleek 75 minuten later tevens de eindstand.

De toeschouwers bij Purmerend - RCH werden in de beginfase verwend met mooie treffers. De gastheren namen in het eerste kwartier ruim de leiding via Patrick Rato, Massimo Kammeron en Jeffrey Neuteboom. Het duel werd vervolgens klinisch uitgespeeld door de ploeg van Bart Hoogland: 3-0. „De eerste vijftien minuten waren bepalend”, stelde Hoogland vast. „Het moeten was er daarna wel af. Dan is het zaak om de wedstrijd zakelijk uit te spelen, want de nul houden was heilig.”

De Purmerend-supporters konden na vijf minuten al ’juichen’. Na een pass van achteruit wipte aanvaller Patrick Rato de bal over zijn directe tegenstander en volleerde raak achter doelman Brian Koppert. Vrijwel direct na de openingstreffer werd de score door de thuisploeg uitgebreid. Nieuweling Massimo Kammeron - overgekomen van De Meteoor - schoot een vrije trap van 25 meter in het doel: 2-0.

„Nick (Maijenburg, red.) zei dat ik hem hard bij de eerste paal binnen moest schieten”, reageerde de aanvaller. „Ik zag dat de muur niet heel lekker stond. Gelukkig ging de bal er mooi in.” Kammeron stond ook aan de basis van de derde treffer van de Purmerenders. Hij gaf een voorzet op Jeffrey Neuteboom, die mooi tegendraads binnen kopte.

Pal voor rust werd RCH gevaarlijk uit twee dode spelsituaties. Urwin IJssel kopte de bal via doelman Niels Post op de lat uit een vrije trap. Marco Trox had de bal voor het intikken, nadat Post onder de bal doorging bij een corner. De aanvaller van de bezoekers schoot de bal hoog over. In de tweede helft was er af en toe een opleving, maar echt spannend werd het niet meer. Alvin Obovwemu knalde de bal in de blessuretijd nog snoeihard op de lat.

De thuisploeg zat na de wervelende beginfase dus op rozen. „We hebben bijna niks weggegeven”, analyseerde Hoogland. „Zij werden alleen gevaarlijk via dode spelsituaties. Het voetbal was na rust een stuk minder. Vooral in het balbezit waren we slordig. Deze zege stemt natuurlijk tot tevredenheid. Als je de eerste thuiswedstrijd met 3-0 wint, is dat super.”

„De eerste helft hebben we het snel afgemaakt”, constateerde Kammeron. ,,Het is jammer dat we de ruime voorsprong niet verder konden uitbreiden. We moeten zuiniger omgaan met de kansen, maar ik ben niettemin erg blij met deze zege.”

Bron: Haarlems Dagblad 28-09-2020
Door: Simon Luybé

Ilpendam-VSV
VSV is al na kwartier klaar met Ilpendam Met acht treffers in twee wedstrijden is VSV goed uit de startblokken gekomen. Zondag werd Ilpendam met 0-5 afgetroefd.

,,Alleen tegen Swift staan we 3-1 voor en verliezen we nog. Dat mag nooit gebeuren. Vier tegentreffers hebben we vorig jaar maar één keer gehad”, dacht VSV-coach David Zonneveld nog even terug aan het verlies van vorige week.

Na een kwartier spelen stond VSV tegen Ilpendam al met 0-4 voor en na een half uur stond de einduitslag op het scorebord: 0-5. Daan Tervoort, Malcolm Meijer (2x), Bart Bogaard, en Bram Hillenaar waren trefzeker voor de Velserbroekers. ,,Het ging te snel want daarna werd het gezapig. Maar waar hebben we het over. Als je vijf keer scoort, mag je niet klagen. Twee jaar terug streden we tegen degradatie”

In de voorbereiding scoorde VSV al gemiddeld drie keer per duel. Zonneveld weet wel hoe dat komt. ,,We hebben met Malcolm Meijer er nu een echte spits bij. Dat ontbrak er aan. Malcolm scoort niet alleen, hij laat anderen beter spelen.”

Komend weekend wacht Beemster. ,,Ik ken deze ploeg niet. Ze verloren met 8-0 van Swift maar dat is een goede ploeg. Als wij zo spelen als vandaag, dan kunnen we van iedereen winnen. Verder ben ik blij dat we na die vier goals tegen Swift, vandaag met dezelfde verdediging de nul hebben gehouden”

Overige uitslagen:

Spaarnwoude – Nw West United 2-4. Doelpunten Spaarnwoude: Eigen doel NW West United en Don Rutte.

Zwanenburg – JOGA Fortius 5-1. Doelpunten Zwanenburg: Milan Hengeveld, Jordy Vierbergen, Niels Oostwouder, Zakaria el Johadi en Nick de Graaf.

Purmerend – RCH 3-0.

ZSGOWMS – VVH/Velserbroek 3-0.

Alliance’22 – Sp Martinus 1-3. Doelpunt Alliance’22: Laurens van Herk.

Derde klasse C: 
Alliance'22-Sporting Martinus 1-3,
AVV Swift-Beemster 8-0,
Ilpendam-VSV 0-5,
Purmerend-RCH 3-0,
Spaarnwoude-Nieuw West United 2-4,
ZSGO/WMS-VVH/Velserbroek 3-0,
Zwanenburg-Joga Fortius 5-1

Stand:

AVV Swift

2

-

6

 

RCH

2

-

3

ZSGO/WMS

2

-

6

 

Ilpendam

2

-

3

Nw. West Un.

2

-

6

 

Alliance'22

2

-

1

Purmerend

2

-

4

 

VVH/Vels.broek

2

-

1

Sp. Martinus

2

-

4

 

Spaarnwoude

2

-

0

VSV

2

-

3

 

Joga Fortius

2

-

0

Zwanenburg

2

-

3

 

Beemster

2

-

0